خانه » جدیدترین » «۶» از «۳۱»/ مرکزی یکی از بحرانی ترین استان های کشور از نظر کم آبی است

«۶» از «۳۱»/ مرکزی یکی از بحرانی ترین استان های کشور از نظر کم آبی است

یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶   شماره ۸۱۷

***

وقایع استان

علی امیدی

***

شورای حفاظت از آب استان مرکزی برگزار شد. در این جلسه مسئولان با بررسی آخرین آمارها در این حوزه به ارائه راهکارهای لازم برای مقابله با بحران کم آبی پرداختند. به گزارش وقایع استان به نقل از تسنیم، استاندار مرکزی با بیان اینکه بحران آب استان مرکزی باید توسط شوراهای شهرستانی اداره شود، استان مرکزی را ششمین استان بحرانی کشور از لحاظ بارندگی برشمرد. سیدعلی آقازاده اظهار داشت: فرمانداران باید هر دو هفته یک‌بار شورای آب و یا نظارت بر بحران کمبود آب را در شهرستان‌ها به شکل منظم برگزار کنند و صورت جلسات مستقیم به دبیرخانه سازمان آب منطقه‌ای وارد شود و شرکت آب منطقه‌ای هم عملکرد شهرستان‌ها را برای ما ارسال کند. وی افزود: امسال بحران آب استان مرکزی باید توسط شوراهای شهرستانی اداره شود، علاوه بر بحران آب ما بحران برق هم داریم به گونه‌ای که امسال سه هزار مگاوات نصب در کشور داریم که به همین میزان برق آبی در کشور کسر می‌شود یعنی با توجه به رشد حدود هفت تا ۱۲ درصد هرساله، مصرف برق ما امسال صفر است که علت آن هم نبود آب پشت سدها است در نتیجه احتمال خاموشی‌های پراکنده در استان‌ها وجود دارد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه هنوز در ابتدای فصل بهار هستیم و حتی به تابستان هم نرسیده‌ایم، استان اصفهان به منظور آب شرب خود ۴۲۰میلیون مترمکعب آب نیاز دارد، در حال حاضر پشت سدهای استان اصفهان صد میلیون مترمکعب آب وجود دارد و اگر بارندگی‌هایی که پیش‌بینی شده انجام شود و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به سدها اضافه شود به ۲۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسیم و هنوز ۲۰۰ میلیون مترمکعب دیگر کسری آب داریم.
آقازاده بیان کرد: انتخاب و جراحی سختی پیش رو داریم و باید میان بد و بدتر راه مناسب را پیدا کنیم، آب شرب مردم برای ما بسیار مهم‌تر از آب کشاورزی است و ابتدا باید آب شرب مردم را تامین کنیم و به آب پشت سدها هم بسنده نکنیم.
وی ادامه داد: به طور حتم رسانه‌ها و صدا وسیما باید در این موضوع دقت کنند و هشدارهای لازم را به مردم ابلاغ کنند این در حالی است که در مدت ۶۰ یا ۷۰ سال گذشته در استان مرکزی این چنین بحرانی وجود نداشته و اگر مدیرت نکنیم این فاجعه به جایی می‌رسد که با اتفاقات بد از جمله مهاجرت مردم از نقاطی که بحران در آن وجود دارد رو‌به‌رو می‌شویم.
استاندار مرکزی عنوان کرد: در سال گذشته که یکی از کم‌ بارش‌ترین سال در دهه‌های اخیر بود با یک مدیریت در قره‌چای یک اقدام خوب انجام دادیم این در حالی است که در زمستان گذشته که بارش آنچنانی نداشتیم و تنها ۹۱ میلی‌متر بارش را شاهد بودیم.
آقازاده خاطرنشان کرد: در استان مرکزی ۱۲هزار چاه وجود دارد که از این تعداد سه هزار چاه آن غیرمجاز است و اگر با این مسئله برخورد نشود و به چاه‌های مجوز دار هم برنامه مشخص ارائه نشود به طور حتم به مشکل برمی‌خوریم در نتیجه مدیریت نقش مهمی دارد.
وی اضافه کرد: امسال در موضوع آب باید با شهرستان‌ها همکاری تنگاتنگ انجام شود تا تصمیات خوب و عاقلانه رخ دهد زیرا انتخابات سختی پیش رو است، امسال مسئولیت بر عهده شهرستان‌ها است و تصمیماتی که می‌گیرند باید کارشناسی باشد و مورد تایید شورای تامین استان قرار دارد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: سال گذشته ۱۰ یا ۱۵ روستا با آب دستی و یا تانکر آبیاری می‌شدند اما امسال هنوز وارد فصل گرما نشدیم حدود ۱۶۵ روستا اینگونه تامین آب می‌شوند که این موضوع نشان می‌دهد که وارد یک بحران بی سابقه می‌شویم.
آقازاده بیان کرد: در میان ۳۱ استان کشور استان مرکزی ششمین استان بحرانی کشور از لحاظ بارندگی و منابع و ذخایر است که نشان دهنده این است که باید مدیریت بیشتری شکل گیرد تا از افزایش مشکلات جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در استان مرکزی ۳۰۰ میلیارد ریال نیاز داریم که کنتورهای حجمی را بر چاه‌هایی که هنوز کنتور ندارند نصب کنیم که می‌توان در این راستا با بانک‌ها صحبت کرد و از محل وام‌های اشتغال روستایی و یا فراگیر وام ۶ درصد به کشاورز تعلق بگیرد و با اقاسط بلندمدت بازپرداخت شود و یا از محل اعتبارات و تسهیلات هم می‌توان کمک‌هایی را انجام داد.
استاندار مرکزی با اشاره به کنتورهای حجمی عنوان کرد: تا سی‌ام فروردین باید برای ما مشخص شود که نحوه خرید، نصب و مکانیزم پرداخت پول کنتورهای حجمی به چه شکل است تا ما بتوانیم نصب، خرید و مکانیزم نصب کنتورها را انجام دهیم و البته ما حاضر هستیم برای این مسئله از هزینه‌های شخصی خود کسر کنیم تا این اقدام انجام شود.
آقازاده خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها هم باید چمن‌کاری‌ها را متوقف کنند و به جای آن گیاهان کم آب را بکارند نه اینکه آن منطقه بدشکل شود، امسال چمن‌کاری جدید که نداریم و شهرهایی که چمن‌کاری نبایند از آب شرب و لوله کشی استفاده کنند و در صورت مشلاهده با مسئولیت ما باید این آبیاری و آب قطع شود.
وی با اشاره به تصمیم ملی به منظور توقف کشت برنج در تمامی استان‌های کشور به غیر از مازندران، گلستان و گیلان گفت: فردا وضعیت چاه‌های شرب در شهرستان‌ها و روستاها توسط فرمانداران و امور آب بررسی شود و درصورتی که احتمال کاهش سفره‌های آب زیرزمینی وجود دارد تدابیر لازم را در نظر گیرند.

۱۰ درصد روستاهای استان مرکزی دارای قنوات همراه با آلودگی میکروبی هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیزدر جلسه شورای حفاظت آب استان مرکزی با بیان اینکه ۱۰ درصد روستاهای استان دارای قنوات همراه با آلودگی میکروبی هستند گفت: آب آشامیدنی شهرستان‌های استان مرکزی به صورت صددر‌صد سالم است.
حسن طاهراحمدی اظهار داشت: یکی از مهمترین نکات که در قالب نمونه‌برداری بررسی می‌شود موضوع سلامت آب است که با توجه به آزمایش های انجام شده آب آشامیدنی شهرستان‌های استان مرکزی به صورت صددر‌صد سالم بوده و هیچ آلودگی شیمیایی و میکروبی درآن استان وجود ندارد.
وی افزود: طبق بررسی آب شرب شهری ۹ شهرستان استان مرکزی به غیر از ساوه، زرندیه و خمین ۳۲ هزار مورد کلرزنی انجام شد که ۱۰۰ درصد سلامت آب شرب حاصل شد، همچنین هزار و ۹۶۵ مورد نمونه‌برداری میکروبی و ۲۷۶ مورد نمونه‌برداری شیمیایی انجام شد که هیچ‌گونه آلودگی میکروبی و شیمیایی آب شرب شهری گزارش نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: در بحث بررسی آب شرب روستایی ۱۰ هزار نمونه کلرزنی انجام گرفت که ۷۸٫۵ درصد مطلوبیت حاصل شد و همچنین چهار و ۹۹۲ نمونه میکروبی و ۷۴۴ نمونه‌برداری شیمیایی انجام شده که به ترتیب ۹۴٫۲ درصد و ۹۹ درصد مطلوبیت نمونه‌ها گزارش شد که در نهایت در این راستا هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
طاهار احمدی بیان کرد: به غیر از شهرستان‌های محلات و دلیجان، ۱۰ درصد روستاهای استان دارای قنوات همراه با آلودگی میکروبی هستند و به سبب افزایش نیترات وضعیت مناسبی ندارند.

۱ دیدگاه

  1. ممنون از مطلب خوبتون

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.