خانه » پیشنهاد سردبیر » یکی از اعضای شورای شهر اراک خبر از احداث پارک ژوراسیک داد/دایناسورها در شهر

یکی از اعضای شورای شهر اراک خبر از احداث پارک ژوراسیک داد/دایناسورها در شهر

چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹۶   شماره ۷۳۲

***

وقایع استان

سحر یاری

***

پارک ها یکی از ظرفیت های مهم گردشگری در دنیای امروز به شمار می روند. پارک های ملی مشهور و زیبایی در دنیا وجود دارد که هر ساله پذیرای خیل عظیمی از گردشگران است. در کنار این پارک ها پارک های موضوعی نیز از توجه قابل قبولی برخوردارند. پارک موضوعی، اصطلاح عمومی برای یک مجموعه از مسیرهای گردشگری و دیگر جذابیت‌های سرگرم‌کننده است و از ویژگی‌های آن وجود انواع سرگرمی‌ها،‌ تفریحات و بازنمایی شخصیت‌ها و رویدادها با کمک فناوری پیشرفته و همچنین ترکیبی از جاذبه‌ها به همراه فضاهای فانتزی و محل‌های گذران اوقات فراغت است.
آنچه تجربه دنیا نشان می دهد این است که بغیر از جنبه های تفریحی و زیباشناسی پارکهای موضوعی در حال وارد شدن به دانش انسان هستند. در این فضاها فرد متوجه منظور مورد نظر طراح می شود. پارک در اینجا به یک وسیله برای توجه دادن مردم به موضوع خاص کارکرد دارد و منظره سازی از سطح حداکثر نمادین و حداقل محسوس به سمت یک منظره سازی معنا بخش و پیام رسان و تامل برانگیز حرکت می کند. در واقع در پارکهای موضوعی سعی می شود در روند فضاسازی و منظره سازی یک موضوع پیگیری شود. بنابراین به نظر می رسد موضوعات تاریخی می تواند یکی از پتانسیل های خوب برای اینگونه پارک ها باشد. یکی از پارک های موضوعی که در دنیا از محبوبیت بسیاری برخوردار است. پارک های ژوراسیک است. ژوراسیک یکی از دوره‌های زمین‌شناسی در دوران میانه‌زیستی (مزوزوئیک) است.
طول زمانی این دوره به ۱۹۹٫۶-۱۴۵٫۵ میلیون سال پیش برمی‌گردد و به سه دوره ژوراسیک پسین، میانی و پیشین تقسیم می‌شود و نام خود را از کوه‌های ژورا در آلپ گرفته‌ است. اولین پرندگان در این دوره بوجود آمدند. همچنین مهره‌داران نیز مانند ماهی و دایناسور و… در این دوره فراوان بودند. اولین قورباغه مانند قورباغه‌های امروزی در این دوره ظهور کرد و وجود این میزان تنوع زیستی نشان از هوای معتدل این دوره ‌است. از لحاظ جغرافیایی نیز این دوره تغییر چندانی نسبت به دوره قبل از خود نکرد. پارک های ژوراسیک پارک هایی است که به بازنمایی این دوران و موجودات آن می پردازد که حضور در آن هم جنبه هیجان انگیز دارد و هم جنبه علمی. پارکی که قطعا شاخصه اصلی اش دایناسورهای آن خواهد بود. با وجود اینکه ۶۵ میلیون سال از نابودی دایناسورها می‌گذرد؛ اما این خانواده از موجودات در یک زمینه بی رقیب مانده‌اند و آن محبوبیت بین انسان‌هایی است که میلیون‌ها سال پس از آن‌ها به حکمرانی زمین رسیده‌اند. بعید می‌دانم هیچ گونه از جانورانی که اکنون در جهان وجود دارند و یا پیش‌تر از ما بر روی این سیاره زیسته‌اند به اندازه دایناسورها محبوب و کنجکاو برانگیز باشند. هنوز هم خواندن خبر یافته جدیدی درباره این حکمرانان باستانی زمین و یا دیدن فسیلی نو یافته از آن‌ها چشم‌ها را خیره و توجه‌ها را به خود جلب می‌کند. دایناسورها گونه‌ای بودند که سیاره ما را تحت سلطه خود داشتند و حادثه‌ای غیر منتظره مهر پایانی بر حضور آن‌ها بر روی سیاره ما زد. همان رویداد می‌تواند دوباره تکرار شود و از این نظر ما با دایناسورها چندان تفاوتی نداریم.
اصطلاح پارک ژوراسیک را نخستین بار مایکل کرایکتون پزشک و نویسنده‌ آمریکایی در سال ۱۹۹۰ روی رمانش گذاشت و در سال ۱۹۹۳ استیون اسپیلبرگ فیلمی براساس همین کتاب ساخت؛ پس از آن فیلم در همه جای جهان و در چندین شهر مهّم دنیا مثل ورشو، هاوانا، لس‌آنجلس، کی‌یف، پارک موزه‌ دایناسورها با نام «پارک ژوراسیک» ساخته شد.
در ایران نیز پارک ژوراسیک در تهران و برخی شهرهای دیگر نیز وجود دارد. نخستین پارک ژوراسیک ایران نیز در سال ۱۳۹۳ و با مساحت ۳۰ هزار مترمربع در غرب تهران ایجاد شد؛ پارک ژوراسیک تهران (پارک دایناسورهای متحرک) برای نخستین بار، بعد از آمریکا و برخی کشورهای مطرح اروپایی در تهران راه‌اندازی شده است.
به نظر می رسد هم اکنون مدیران شهری اراک نیز به دنبال راه اندازی این پارک هستند و رئیس کمیسیون خدمات شهری، سلامت و محیط زیست شورای شهر اراک از انجام مطالعات لازم جهت جانمایی پارک ژوراسیک در اراک خبر داد.
به گزارش وقایع استان به نقل از ایسنا، طوفان محمدی، در خصوص طرح پارک ژوراسیک در اراک عنوان کرد: این طرح در کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اراک مطرح شد. درصدد هستیم پارکی بسازیم که در آن از ساختار سیلیکونی گونه های دایناسور همراه با صدا استفاده شده باشد.
وی گفت: این طرح پنج هزار مترمربع فضا نیاز دارد که باید مکان یابی مناسبی جهت دسترسی شهروندان و وسعت فضا درخصوص انجام گیرد بر همین اساس مقرر شد که سرمایه گذار این طرح با مجموعه شهرداری به منظور مکان یابی مناسب تعامل داشته باشد.
محمدی با بیان اینکه میزان سرمایه گذاری مورد نظر برای این طرح پنج میلیارد تومان است و سرمایه گذار در این راستا اعلام آمادگی کرده است، افزود: سرمایه گذار، پارک ملت را برای اجرای طرح مدنظر داشت که به لحاظ ترافیکی امکان اجرای طرح در این مکان وجود ندارد بر همین اساس نظرات مختلفی همچون احداث پارک در کنار پارک وحش، پارک باهنر، دره گردو مطرح شد که لازم است کارشناسی دقیقی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: بازدید از این پارک قطعا زمانی در حدود ۳۰ دقیقه را به خود اختصاص می دهد بر همین اساس تصمیم بر این است که شهربازی سرپوشیده در کنار آن نیز احداث شود تا علاوه بر بازدهی طرح فضای تفرجگاهی برای شهر اراک ایجاد شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری ، سلامت و محیط زیست شورای شهر اراک با بیان اینکه این پارک به صورت پایلوت در تهران اجرایی شده است، بیان کرد: جانمایی این طرح امری بسیار مهم است که در آینده مشکلات ترافیکی نیز ایجاد نکند و این امر با مذاکره شهرداری، شورای شهر و سرمایه گذار به نتیجه خواهد رسید.
با توجه به تمام جذابیت و پتانسیل وجود پارکی چون پارک ژوراسیک در اراک؛ اما ذکر چند نکته ضروری است. شهر اراک شهری است که پروژه های تفریحی و شهری اش غالبا با چالش رو به رو است. از پروژه پارک بانوان گرفته تا طرح توسعه دره گردشگری گردو، پروژه ارگ و… که یا به درازا کشیدند و یا تعطیل شده اند. پروژه هایی که بعلت عدم هماهنگی ها و انجام وظایف ارگان های متولی، جانمایی های اشتباه، عدم تامین اعتبار و نبود نگاه کارشناسی با مشکلات عدیده در راه اجرا مواجه شدند. به نظر می رسد در کنار تمام طرح های عنوان شده بعنوان پروژه های آتی در شهر باید نیم نگاهی هم به پروژه های نیمه کاره و طرح های اصلا اجرایی نشده داشت و به دنبال تعیین تکلیف آن ها نیز بود تا به شهر حال و هوایی دیگر داد و همچنین زمینه را برای جذب سرمایه گذار برای طرح ها و پروژه های دیگر فراهم کرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.