خانه » پیشنهاد سردبیر » گفتگو با مجید نوری عکاس خبری به مناسبت روز خبرنگار/هر عکسی که چاپ می شود مسئولیت مرا بیشتر می کند

گفتگو با مجید نوری عکاس خبری به مناسبت روز خبرنگار/هر عکسی که چاپ می شود مسئولیت مرا بیشتر می کند

یکشنبه ۱۷ مرداد   ۹۵    شماره ۳۸۵

در کنار همه تبریک‌هایی که این روزها به خبرنگاران گفته می‌شود، جای تبریک به گروهی که با دوربین خود سال‌هاست به‌دنبال ثبت حقیقت و نمایش مستندی ارزشمند از آن هستند خالی است؛ عکاس‌هایی که هر سال تعدادی از آن‌ها جان خود را در راه وظیفه‌شان از دست می‌دهند.
به گزارش وقایع استان به نقل از ایسنا ۱۷ مردادماه «روز خبرنگار» است؛ روز آن‌هایی که در حوزه‌ی خبررسانی فعالیت می‌کنند و در دنیایی که هر روز در هر گوشه‌ی آن اتفاق‌های ریز و درشتی می‌افتد، سعی می‌کنند با سرعت و دقت، جزییات آن‌ها را با مردم به اشتراک بگذارند.
در این میان، کسانی هم هستند که نوع دیگری از خبرنگاری را تجربه می‌کنند. دوربین به دست‌هایی که به جای قلم و کاغذ، از قاب دوربین اتفاق‌ها را روایت می‌کنند، روایتی مستند و نزدیک به واقع، آنچه را که آن‌ها با مخاطب به اشتراک می‌گذارند، چه بسا تأثیرگذارتر و ارزشمندتر خواهد بود.
این روزها تأثیر عکس‌های خبری با فراگیر شدن شبکه‌های مجازی و ارتباطی آن‌قدر زیاد شده که سیاست برخی کشورهای اروپایی در حوادثی مانند حوادث تروریستی منتشر نکردن آن‌هاست، مانند آنچه در حوادث تروریستی فرانسه شاهد بودیم.
هر سال، بسیاری از عکاسان خبری جان خود را در راه انجام وظیفه‌شان از دست می‌دهند. طی سال‌های گذشته با افزایش بحران‌ها و ناامنی‌ها و گسترش جنگ در دنیا، بخصوص در منطقه‌ی خاورمیانه، آمار کشته‌شدگان از میان عکاسان مستند و خبری، افزایش چشمگیری داشته است. با این حال رسانه‌های مطرح دنیا سعی کرده‌اند در وقایع مهم و حوادث مربوط به جنگ‌ها و ناآرامی‌ها، عکاس‌هایی را به مناطق خطرناک اعزام کنند، چون از تأثیر عکس و تصویر وقایع در دنیای امروز مطلع‌اند و می‌دانند داشتن یک تصویر مستند از یک حادثه، چقدر مهم است.
عکاس‌ها و خبرنگارها هنوز و با گذشت سال‌ها، آسیب‌پذیرترین افراد در جریان وقایع خشونت‌آمیر در مناطق جنگی هستند و هنوز هم نهاد و سازمانی به‌صورت رسمی پیگیر آنچه که برای آن‌ها اتفاق می‌افتد، نیست.
به مناسبت روز خبرنگار و مهجوریتی که همیشه در کنار تمام تاثیرگذاری عکاسان خبری با آن ها همراه بوده است وقایع استان گفتگویی داشته است با مجید نوری یکی از قدیمی ترین و فعال ترین عکاسان خبری استان مرکزی، مردی دوربین به دوش که در تمامی وقایع حضور دارد، هر چند که این روزها او از برخی از بی مهری ها دلگیر است؛ اما ثبت لحظه ها با دوربین در دستش برایش مهم ترین کار و به آن همیشه پایبند و متعهد بوده است.
او می گوید: عکس یکی از رسانه های مهم دیداری در دنیا است و همیشه ابزاری قدرتمند برای رسانه ها بوده. در واقع عکس خود یک رسانه است و تاثیرگذاری آن چندین برابر یک متن می تواند باشد زیرا فرصت برداشت های مختلف را به مخاطب می دهد.
نوری با بیان اینکه از این ظرفیت هرگز در رسانه ها به درستی استفاده نشده، اضافه کرد: عکاسان خبری در استان ما نه تنها در میان مدیران رسانه و خود اهالی رسانه جایگاه مناسبی ندارند بلکه در میان ارگان ها و سازمان ها و مردم نیز تعریف درستی نشده اند.
نوری ادامه داد: در یک واقعه یا یک مراسم تحرک و پویایی خبرنگاران به واسطه نوع فعالیتشان بیشتر است؛ ولی جالب است با اینکه همیشه در جلوی نظرها هستند کمتر از باقی همکاران رسانه ای دیده می شوند.
وی تاکید می کند: این اغراق نیست که بگوییم هر روزنامه یا نشریه ای با تیتر و عکس مناسب است که مخاطب را جذب می کند و قطعا عکاسی که هنر را در کنار علم عکاسی و تجربه بکار ببرد بهترین نتایج را برای یک رسانه خواهد داشت.
عکاس خبرگزاری ایسنا گفت: هم اکنون اتفاق های خوبی در استان افتاده است چون تاسیس انجمن صنفی عکاسان که می تواند در حمایت از عکاسان خبری بسیار تاثیرگذار باشد.
نوری با بیان اینکه رعایت نکردن حق کپی رایت یکی از آسیب های امروز کار عکاس خبری است، افزود: دوستان عکاس جوانی گاه گله نزد من می آورند که عکس ما در یکی از نشریه ها بدون ناممان چاپ شده و من تنها چیزی که می توانم بگویم این است که متاسفانه به این وضعیت عادت خواهید کرد.
وی ادامه می دهد: این حق یک عکاس است که نام او بهمراه عکسی که گرفته بیاید؛ ولی علی رغم تمام انتقادهای ما این موضوع از سوی همکاران رعایت نمی شود پس تنها کاری که از یک عکاس خبری برمی آید بخشنده بودن است، در واقع توصیه من به دوستان جوان عکاسم این است وقتی عکسی را می گیری دیگر صاحبش نیستی و نباید از این مسائل دلخور شوی اینطور بهتر می توانی به کارت ادامه دهی.
نوری ادامه داد: این روزهاد تعداد عکاسان خبری جوان زیاد شده است ولی باید قبل از هرچیزی بدانند که در کار عکاسی و خبر مهم اخلاق مداری است وقتی عکسی از من چاپ می شود اتفاقا مسئولیت من را بیشتر می کند پس با چاپ یا انتشار یک عکس در رسانه ها ما به پایان راه نرسیده ایم بلکه وظیفه اصلی مان شروع شده است.
این عکاس باتجربه اراکی تصریح کرد: معمولا عکاسان خبری حق الزحمه کمی در قبال عکس هایشان دریافت می کنن و در خیلی موارد هم پولی دریافت نمی کنند خود من بسیاری حوزه ها چون هنر و ورزش را به دلیل ذات سازننده شان که نیاز به تبلیغ دارند را معمولا بدون هزینه عکاسی کرده ام.
نوری در پاسخ به اینکه بی مهری ها و دلگیری های امروز او از چیست، گفت: وقتی نگاه به مسائل انتقادی است متاسفانه با برخوردهای بد و حتی توهین روبه رو می شوی، این مسئله آزاردهنده است زیرا اکثرا توقع دارند که فقط یک سری عکس های تشریفاتی از آن ها و عملکردهایشان یا یک موضوع گرفته شود.
وی ادامه داد: بیشتر دلخوری من این روزها از دوستانی است که با وجود برخی گلایه ها و نقدهایم هیچ حمایتی از من نکردند به هر حال با وجود برخی محدودیت های رسانه ها من سعی کرده ام روند عکاسی خود را در مسیری متفاوت تر از قبل هدایت کنم، مسیری که رسالت نشر آگاهی در آن بیشتر و بیشتر از پیش باشد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.