خانه » جدیدترین » مهمان ناخوانده

مهمان ناخوانده

سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۹   شماره ۱۳۲۲

وقایع استان بررسی می کند؛ تاثیرمخرب کرونا بر پیکر رشته تربیت بدنی در دانشگاه ها

مهمان ناخوانده

یاسر هویدی

در این روزهای کرونایی شاهد تعطیلی دانشگاه‌ها هستیم، از سوی دیگر باشگاه‌های ورزشی نیز هنوز به شکل رسمی به فعالیت نپرداخته‌اند و تقریبا با یک سوم ظرفیت خود و بـا رعـــایت پروتکل های بهداشتی مشغول به کار هستند. در این میان دانشگاه‌ها برای اجرای درس تربیت بدنی اقدامات متفاوتی را در دستور کار دادند. براساس گفته‌های کارشناسان بهداشت و درمان ورزش مراکز سرپوشیده امکان بروز و تشدید ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد و همچنین دانشگاه ها برای مقابله با شیوع تعطیل هستند. این در حالی است که در اردیبهشت سال جاری علی شریف‌نژاد، سرپرست پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، گفته است دروس عملی تربیت بدنی با مدیریت دانشگاه‌ها در زمان مناسب تعیین شده به صورت عملی برگزار می‌شود که این موضوع از قرار معلوم محقق نخواهد شد.در گزارش اختصاصی امروز پای صحبت گلایه های دانشجویان تربیت بدنی نشسته ایم تا از وضعیت این رشته دانشگاهی با خیل عظیمی از کلاس های عملی باخبر شویم.
در ابتدای این گزارش پای صحبت یکی از دانشجویان اهل ملایر کـــه در اراک به تحصیل تـــربیت بدنی می پردازد نشسته ایم، وی با اظهار کلافگی و آشفتگی وضعیت این روزهای دانشگاه ها، از شیوه برنامه ریزی ضعیف دانشگاه در قبال دروس عملی تربیت بدنی انتقاد کرد و افزود: تربیت بدنی یعنی ورزش یعنی آموزش میدانی و در زمین و سالن که متاسفانه هیچ برنامه درستی برای آموزش دروس عملی برای ما در نظر گرفته نشد. وی اضافه کرد: در ابتدای موج دوم بحران کرونا و در آستانه شروع ترم جاری دانشگاه ها اعلام کردند برای تمامی دانشگاه‌های کشور پروتکل صادر شده است. در برگزاری درس تربیت بدنی تمامی دانشگاه‌ها موظف به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و دیگر مسائل مطرح شده از سوی ستاد ملی کرونا هستند. از سوی دیگر شهرهایی که در وضعیت قرمز نباشند دانشگاه‌ها مجاز به فعالیت هستند. هرگونه اقدام در دانشگاه آزاد براساس دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا عمل می‌شود و دستورالعمل ارسالی به روسای دانشگاه‌ها نیز ارسال شده و انتظار می‌رود تا پروتکل‌های بهداشتی اجرا شود ولی به ناگهان تمامی کلاس ها تعطیل شد و کلاس های عملی بصورت ویدیو های بسیار بی کیفیت از سوی اساتید ارائه می شود. در خصوص کلاس های تئوری مشکل خاصی احساس نمی شود چرا که سرفصل ها از سوی اساتید مشخص شده و بـــه مطالعه آنهـــا می پردازیم و درگروه های تشکیل شده از سوی اساتید نکات مهم را می آموزیم ولی مشکل دغدغه اصلی ما کلاس های زیاد عملی ماست که متاسفانه به دلیل کرونا به بدترین شکل ممکن در حال برگزاری در محیط مجازی است که هیچ سودی برای ما ندارد. در پایان ایشان با نا امیدی از بیهوده بودن تحصیل خصوصا رشته تربیت بدنی در دوران کرونا افزود امیدوارم راهکاری اندیشیده شود که در پایان این بیماری کلاس های عملی بصورت فشرده برگزار شود.
دانشچوی دیگری که در جریان درد دل هایش در دوران کرونا و تاثیر مخرب آن بر رشته تربیت بدنی نشسته ایم دخترخانمی از اهالی اراک بود که نظرات و گلایه هایش را با وقایع استان در میان گذاشت.
وی که ترم آخر این رشته می باشد با بیان اینکه من در پایان دوران تحصیلم گرفتار این شرایط شدم، بیان کرد: دانشجویانی که در شروع مسیر تحصیل در رشته تربیت بدنی هستند نیز متاسفانه بسیار متضرر شدند. این دانشجو با اشاره به اینکه رشته تربیت بدنی بصورت پایه ای تدریس می شود، افزود: شروع این رشته بسیار پر اهمیت می باشد که این روزها با وضعیت کنونی آموزش مجازی دانشجویان جدیدالورود بسیار در این زمینه عقب خواهند ماند. وی افزود: همه اینها به کنار، محتوایی که توسط اساتید تهیه شده بسیار با عجله ساخته شده است و ارزش چندانی ندارد. حداقل انتظار داشتیم حالا که برنامه ای برای برگزاری کلاس های عملی ندارند محتوای باکیفیتی برای آموزش از راه دور کلاس های عملی تهیه کنند متاسفانه ویدئو هایی که بعنوان تدریس دروس عملی به ما ارائه می شود هیچگونه بار آموزشی ندارد، مگر می شود درخانه نشسته و با موبایل و لب تاپ تخصصی تــرین و کلیدی ترین دروس عملی را با لب تاپ و گوشی موبایل یاد گرفت؟ همچنین نکته دیگری که وی به آن اشاره داشت این بود که دقیقا وضعیت ارزشیابی دروس عملی به چه ضورت خواهد بود؟ مدیران گروه های تربیت بدنی چطور می خواهند از دانشجویان این رشته آزمون و ارزیابی بعمل آورند؟آیا در این میان تمامی حقوق دانشجویان رعایت می شود؟ منظور من این است که آیا دانشجویی که در دوران بحران کرونا و تعطیلی کلاس ها رغبتی به یادگیری دروس نداشته و خیلی مطالعه و یادگیری نداشته است به اندازه تلاش خود نمره دریافت می کند؟ و یا قرار است همپای دانشجویی که یک ترم تمام با تمام سختی ها بصورت مجازی در کلاس ها حاضر بوده و مطالعه داشته ارزیابی شود؟ از گوشه و کنار شنیده ام قرار است برای ارزشیابی دروسی که در فضای مجازی تدریس می شوند یک اپلیکیشن طراحی شود تا بر مبنای آن امتحانات انجام شود و دانشجو با حضور در این اپلیکیشن مثلا امتحانات خود را پشت سر بگذارد، سوال من اینجاست در حال حاضر که اپلیکیشن شاد برای مدارس در نظر گرفته شده است تمامی نیازهای آموزشی محصلین برآورده شده است؟ آیا این اپلیکیشن کاملا می تواند آموزش ها را به دانش آموزان منتقل کند؟ همین تجربه اپلیکیشن شاد دورنمای ناخوشایندی از اپلیکیشن برگزاری آزمون های دانشجویان تربیت بدنی می دهد.
این فقط گوشه ای از حجم وسیع نارضایتی دانشجویان تربیت بدنی از وضعیت کنونی تحصیل و آموزش خود در بحران کرونا بود، بحرانی که نمی دانیم کی قرار است تمام شود. به هر حال مدیران نظام آموزش دانشگاهی کشور بایستی با بررسی وضعیت موجود راهکارهای بهتر و کارآمدتری را برای حل مشکلات دانشجویان به کار گیرند که از قرار معلوم کرونا حالا حالا ها مهمان ناخوانده زندگی های ما خواهد بود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.