خانه » جدیدترین » منطقه ممنوعه

منطقه ممنوعه

شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸   شماره ۱۱۲۵

 «وقایع استان» بررسی می کند؛ ورود به حریم روان شناختی افراد در فضای مجازی

منطقه ممنوعه

طاهره قهیه ای

امروزه به گمان اکثر مردم، فضای مجازی بیشترین فرصت را در زندگی افراد مختلف به خود اختصاص داده و همین مشغولیت در این فضا ضمن داشتن مزایای مختلف همچون دسترسی آسان و سریع به اطلاعات، افزایش آگاهی افراد در زمینه های مختلف و حتی ایجاد شغل برای برخی، دارای معایبی نیز است، معایبی همچون فاصله گرفتن افراد از جمع خانواده، ایجاد دوستی های بی پایه و اساس و ناشناخته، دور کردن افراد از فضای واقعی زندگی.
در همین زمینه گفتگویی را با دکتر «کیانوش امینی» معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
دکتر کیانوش امینی، معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی در این خصوص به خبرنگار وقایع استان گفت: اعتقادم بر این است که فضای مجازی واقعا فضای مجازی نیست بلکه ادامه زندگی حقیقی و واقعی افراد است، بطور مثال یکروز اگر شما برنامه ریزی برای روزتان داشته باشید شاید اصلا فرصت نکنید حتی موبایلتان را چک کنید؛ اما وقتی فرصت دارید بارها و بارها به گوشی تلفن همراهتان سر خواهید زد، پس باید گفت خلائی در زندگیمان داریم که اینقدر راحت وارد فضای مجازی می شویم و می خواهیم آن را با فضای مجازی پر کنیم.
وی افزود: در صورتی که به صورت عادی هرگز در زندگی با همه افراد ارتباط نمی گیریم بلکه با رصد آنها تعدادی را برای دوستی و یا معاشرت انتخاب می کنیم، آن هم افرادی که از لحاظ شخصیتی، رفتاری و کرداری وجهه های مشترکی را با ما داشته باشند در حالی که در فضای مجازی این فیلتر وجود ندارد که بتوانیم به صورت هدفمند گفتگو کرده و یا وارد گروهی شویم.
امینی با تاکید بر اینکه در زمینه فضای مجازی نیازمند آگاهی و آموزش هستیم، اظهار داشت: همانطور که این فضا آسیب دارد مزایایی نیز دارد، مزایایی همچون دسترسی آسان به اطلاعات با یک جستجو و یا اینکه اطلاع رسانی هایی که در زمینه محیط زیست در این فضا صورت می گیرد و اتفاقات خوبی را در این زمینه رقم می زند همه و همه از مزایای فضای مجازی هستند.
وی ادامه داد: در بحث گپ و گفتگو در فضای مجازی باید بدانیم همانطور که افراد حریم فیزیکی و شخصی دارند حریم روان شناختی نیز دارند که برای ورود به آن باید اجازه بگیریم، در حالی که افراد بیشتر برای حریم فیزیکی احترام قائلند و حریم روان شناختی را چندان اهمیت نمی دهند و خیلی راحت به آن ورود می کنند؛ اما باید بدانیم که در حریم روان شناختی افراد نمی توانیم هر حرفی را خارج از محدوده بزنیم و به حریم کسی تجاوز کنیم اما چون این حریم دیده نمی شود براحتی در آن منطقه ورود می کنیم.
معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: اگر یکسری ارتباطات سالم را در جامعه ایجاد کنیم این اتفاقات کمتر رخ داده خواهد شد به طور مثال الان زندگی ها بسیار تجملاتی شده و همین امر از برقراری ارتباطات کاسته است پس باید با برقراری یکسری ارتباطات سالم در جامعه از آسیب های فضای مجازی کاسته شود.
وی گفت: باید در روابطمان در زندگی واقعی بیشتر تمرکز و کار کنیم، چرا که این فضا گسسته و ارتباطات در آن کم شده است و انسان ها نیز به جمع تعلق دارند و نیازمند روابط اجتماعی هستند.
امینی افزود: باید در مباحث روان شناسی هم آقایان و هم خانم ها پیش قدم شوند تا ساختار زندگی ها درست شود، بطور مثال هنگام غذا خوردن دور یک سفره نشستن و با هم غذا خوردن به داشتن زندگی مستحکم نیز کمک می کند.
وی اظهار داشت: مردم باید در زمینه برقراری ارتباطات اجتماعی آموزش ببینند چرا که در فضای مجازی افراد با قرار دادن عکس زیبا، مطالب و اشعار احساسی و زیبا دیگران را براحتی جذب می کنند و افرادی که جذب می شوند و این فضا به آنها حس خوبی را منتقل می کند حتما در زندگی واقعی خلائی دارند، بنابراین باید به دنبال خلاهای درون زندگیشان باشند تا برای پر کردن این خلاها به فضای مجازی روی نیاورند.
معاون پیشگیری بهزیستی استان ادامه داد: بـاید آدم ها را بهتر ببینیم و بدانیم کسانی کــه اشتبـــاه می کنند، خیانت می کنند و یا راه نادرست دیگری را انتخاب می کنند نیازشان را در جای اشتباهی جستجو کرده اند و در واقع راه را گم کرده اند.
وی افزود: ساختار خانواده مشکل دارد و باید از همان کودکی با آموزش های صحیح این ساختار اصلاح شود، باید فضای خانواده به فضای شاد تبدیل شود؛ چرا که اگر نیازهای افراد در خانه و خانواده مرتفع نشود آنها به دنبال رفع نیازهایشان وارد فضاهای پرمخاطره می شوند که در این راستا از نقش رسانه نمی توانیم چشم پوشی کنیم؛ چرا که رسانه ها تاثیر بسزایی در اصلاح الگوی رفتاری و فرهنگ سازی دارند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.