خانه » جدیدترین » فرصت طلایی

فرصت طلایی

پنجشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۲ شماره ۱۷۸۱

وقایع استان گزارش می دهد؛ سنددار کردن اراضی ملی در حاشیه شهرها

زهرا مدنی: طبق اعلام شرکت بازآفرینی شهری ایران، ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌ای که قبل از ۱۳۹۴ در اراضی تصرف شده دولتی احداث شده‌اند، تا پایان سال برای ثبت تقاضای سند فرصت دارند. دو سالی می‌شود که بستر قانونی برای سنددار کردن خانه‌هایی که در اراضی دولتی حاشیه شهرها احداث شده، فراهم آمده و از شهریور سال قبل نیز با تصویب آئین‌نامه مربوط به این قانون، راه برای حل این مشکل قدیمی در یک بازه زمانی محدود باز شده است.
آن‌طور که مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اعلام کرده تاکنون ۲۲ هزار متقاضی ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی برای دریافت سند ثبت نام کرده‌اند. متقاضیان دریافت سند در این مناطق تا پایان اسفندماه فرصت دارند در سامانه تسهیلات شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس facility.udrc.ir ثبت‌نام کنند. دولت به منظور محرومیت‌زدایی و ارائه خدمات شهری به حاشیه‌نشینان و ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی سند واگذار می‌کند. بر اساس بند م تبصره ۱۱ قانون بودجه امسال، متقاضیان دریافت سند در این مناطق تا پایان اسفندماه فرصت دارند در سامانه تسهیلات شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس facility.udrc.ir ثبت‌نام کنند.
موضوع اعطای سند به اراضی تصرفی با شرایطی از تکالیف قانونی و ابلاغی مجلس شورای اسلامی در قالب مفاد بند م در تبصره ۱۱ قانون امسال و بند ک تبصره ۱۱ قانون بودجه سال گذشته است، اسناد ملی ساماندهی و توانمندی‌سازی سکونتگاه غیررسمی مصوب سال ۱۳۸۲ و سند ملی بازآفرینی شهری پایدار مصوب سال ۱۳۹۳ و همچنین ویرایش سند ملی ساماندهی توانمندسازی مصوب سال ۱۴۰۲ تکلیف همگان را در این زمینه مشخص کرده است.
محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مواد قانونی مذکور در اینباره گفته است: این اسناد همگی بر ساماندهی سکونتگاه‌های با ساخت‌وساز غیر رسمی که نیاز به جابه‌جایی بنا و به شرایط طبیعی و مخاطرات انسانی امکان ساخت ندارند، تاکید ویژه دارند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد: اساسی‌ترین و مهم‌ترین اقدام ساماندهی‌ در این سکونتگاه‌ها، اعطای سند مالکیت به صاحبان اعیانی با شرایط خاص بوده که بتوانند پس از دریافت سند رسمی‌، پروانه نوسازی دریافت کنند و نسبت به نوسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مذکور افدام کرده و از سیستم مالی و اعتباری کشور بتوانند نسبت به دریافت تسهیلات مالی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه یک میلیون مسکن در سکونتگاه غیررسمی باید نوسازی و مقاوم‌سازی شوند، گفت: برای نوسازی و مقاوم‌سازی نیاز به دریافت پروانه ساخت است تا متقاضیان بر اساس آن بتوانند پروانه ساخت و تسهیلات نوسازی دریافت کنند.
آیینی با بیان اینکه ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی مورد تاکید سیاست‌های کلی نظام است، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی، بند م تبصره ۱۱ قانون بودجه مبنی بر دریافت سند اراضی سکونتگاه‌ غیررسمی را به صورت قانون به دولت تکلیف کرده و دولت موظف به اجرای آن است.
رئیس کمیسیون فنی، عمران، ترافیک و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک دراینباره می گوید: سال گذشته طبق تبصره ۱۱ بند ک و امسال طبق تبصره ۱۱ بند م قانون بودجه امکان گرفتن سند برای ساکنان اراضی ملی را فراهم آورده است و در این زمینه مدیریت شهری پیشنهاد ایجاد دفاتر در مناطق مختلف شهر برای ثبت نام شهروندان جهت دریافت سند را ارائه داده و شهرداری هم در نقاط مختلف شهر با بنرهایی این قانون را به اطلاع مردم رسانده است اما بقیه اقدامات از طریق اداره کل راه و شهرسازی باید انجام بگیرد.
علی اضغر غفاری می افزاید: معمولا اراضی ملی در محدوده های هدف شرکت بازآفرینی شهری قرار دارند و سکونتگاه های غیررسمی شهر به شمار می روند که طبق مصوبه شورای شهر امتیازات ویژه ای برای بازسازی شان در نظر گرفته می شود.
وی ادامه می دهد: امتیازاتی چون تخفیف عوارض، استفاده از پارکینگ جهت کاربری های دیگر، امتیازاتی برای تجمیع ساختمان ها و همچنین امتیازاتی چون تراکم مازاد در نظر گرفته شده که در صورت که شهروندان نسبت به بازسازی و با نوسازی منازل شان اقدام کنند، به ایشان تعلق خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون فنی، عمران، ترافیک و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک تاکید می کند: تحقق این امر مستلزم صدور سند است چرا که در غیر این صورت از نظر قانونی امکان بازسازی و نوسازی ساختمان های واقع در اراضی ملی وجود ندارد.
به گزارش وقایع استان؛ بافت‌های حاشیه‌ای شهرها، به ‌واسطه محرومیت از امکانات شهری و سکونت غیررسمی، با بدمسکنی و آسیب‌های اجتماعی مواجه هستند و هدف این آیین‌نامه، سنددار کردن اراضی تصرف شده در حاشیه شهرهاست که توسط افراد تصرف و تبدیل به ساختمان مسکونی شده و با اولویت سکونتگاه‌های غیررسمی و واگذاری اراضی تصرف شده به مالکان اعیانی بر اساس طرح‌های مصوب جامع، تفضیلی و هادی شهری اعلام شده است، در ادامه مبانی صدور سند برای اراضی حاشیه‌ای به اطلاع مخاطبان می رسد:
-ملاک تعیین زمان تصرف اراضی، بر اساس تصاویر ماهواره‌ای و هوایی است که از سازمان فضایی ایران، سازمان نقشه‌برداری کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح دریافت می‌شود.
-آن دسته از اراضی که بنای ساختمانی با مصالح بادوام در آنها احداث شده، مشمول این آیین‌نامه هستند و اراضی دارای ساختمان‌های پیش ساخته، دیوارکشی، یا اراضی که در آنها درختکاری و زراعت انجام شده است، مشمول این آیین‌نامه نیستند.
-تقاضا باید از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی یا به‌صورت مکتوب با مراجعه به ادارات راه و شهرسازی ارائه شود.
-درصورتی‌که متصرفان اراضی واجد شرایط لازم نباشند، اراضی تصرفی با رعایت نصاب مقرر به قیمت کارشناسی واقعی روز به آنها واگذار می‌شود.
-عرصه اعیانی‌های تجاری و خدماتی به نرخ کارشناسی واقعی روز واگذار می‌شود و در خصوص اعیانی‌های صنعتی که عرصه آن در مناطق مسکونی واقع شده است، مشروط به رعایت مقررات زیست‌محیطی، واگذاری به نرخ قیمت واقعی کارشناسی روز و اخذ اجرت‌المثل ایام تصرف بلامانع است.
-متقاضیان می‌توانند با تسویه‌حساب ارزش معین شده عرصه، مطابق این آیین‌نامه نسبت به تملک و دریافت سند رسمی و یا دریافت قرارداد واگذاری زمین از اداره کل راه و شهرسازی استان اقدام کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.