خانه » پیشنهاد سردبیر » سازمان انرژی اتمی برای ساخت بیمارستان سوانح سوختگی در استان مشارکت می کند/سوختن و ساختن

سازمان انرژی اتمی برای ساخت بیمارستان سوانح سوختگی در استان مشارکت می کند/سوختن و ساختن

چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹۶   شماره ۷۳۲

***

وقایع استان

علی امیدی

***

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یکی از سفرهای اخیر خود به استان بر مشارکت صنایع برخوردار از مواهب استان مرکزی در احداث بیمارستان تخصصی سوانح و سوختگی تاکید کرد و گفت: در همین رابطه با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی سازمان انرژی اتمی و برخی از صنایع استان وعده‌هایی داده شده است و ما امیدواریم این اتفاق محقق شود.وی با تاکید بر اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی است و کارخانجات متعددی نیز دارد، اظهار کرد: با توجه به فعالیت تعداد بالای واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر، استان مرکزی به شدت از این جهت کمبود دارد و لازم است تا بیمارستان سوانح و سوختگی در این استان راه‌اندازی شود.
وزیر بهداشت تصریح کرد: انتظار می‌رود دستگاه های بهره‌مند از مواهب این استان که یکی از این مواهب نزدیکی به پایتخت است، لااقل خدمات این چنینی را فراهم کنند تا علاوه بر برخورداری مردم استان از خدمات این مرکز تخصصی درمانی بتوانند برای کارکنان تحت پوشش صنایع خود به دلیل حجم بالای وقوع حوادث و سوانح خدمات لازم را فراهم کنند. وی با تاکید براینکه احداث این مرکز یکی از مطالبات جدی مردم استان بویژه صنایع است، افزود: من مطمئنم استاندار مرکزی حتما در این حوزه می‌تواند کمک بسیاری کند تا بتوان خدمات بهینه هم برای مردم استان ایجاد کرد و هم پاسخگوی میزان بالای سوانح این استان نسبت به سایر استان‌ها شد.
حالا پس از گذشت چند ماه از این سخنان، علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان خبر داده است که سازمان انرژی اتمی برای ساخت بیمارستان سوانح سوختگی اعلام مشارکت کرده است.
نماینده اراک، کمیجان وخنداب درمجلس با اشاره به نشست اخیر خود با معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، اظهار داشت: استان مرکزی در حوزه تخت های بیمارستانی با کمبود شدید مواجه است و از نظر کمبود تخت بعد از استان البرز بیشترین مشکل را در کشور دارد.
وی افزود: طرح توسعه بیمارستان ولیعصر(عج) اراک نیز هم اکنون نیمه تمام است و هنوز ۲۰میلیارد تومان از اعتباری که مقرر بود در سال گذشته به این طرح اختصاص یابد انجام نشده که می طلبد پیگیری لازم برای تامین اعتبار آن صورت گیرد چرا که هم اکنون پیمانکاران این طرح ۱۵ میلیارد تومان مطالبه دارند.
کریمی بیان کرد: در مورد اعتبارات سال جاری حوزه پروژه های بهداشت و درمان استان که تعهد شده، تاکنون کمتر از یک درصد تحقق یافته و باید موضوع بیمارستان ولیعصر(عج) اراک با توجه به مراجعه بیماران از استان های همجوار مورد توجه ویژه قرار گیرد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس خاطرنشان ساخت: مساله دیگر کمبود بیمارستان سوانح سوختگی با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و استقرار نیروگاه هسته ای و… است، در این رابطه سازمان انرژی اتمی بخشی از اعتبار این موضوع را تقبل کرده و نیازمند همکاری بیشتر برای تحقق آن هستیم.
وی ادامه داد: بیمارستان فعلی زنان و زایشگاه اراک نیز که ساختمان آن فرسوده است باید فکری برای آن صورت بگیرد و همچنین کمبود وجود بیمارستان بیماران اعصاب و روان در استان احساس می شود.
کریمی اضافه کرد: آمار بیماران سرطانی استان مرکزی بالا است و در تنها بیمارستان تخصصی سرطان استان که در اراک مستقر است همواره کمبود تخت وجود دارد و بیماران در صف بستری هستند و علاوه بر آن طرح توسعه این مجموعه به یکصد پرستار نیز نیاز دارد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس گفت: طرح بیمارستان ۶۱۷تختخوابی اراک که مقرر است از طریق فاینانس خارجی انجام پذیرد، با توجه به فرسوده بودن بیمارستان های اراک بسیار مهم و ضروری است اما هنوز خبر موثق و دقیقی به دست نیامده که این طرح در فهرست پروژه های فاینانس کشور کره قرار دارد یا هنوز تعیین تکلیف نشده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر عدم تدوین فرصت های سرمایه گذاری در بخش بهداشت و درمان کشور موجب بروز مشکل در این زمینه شده و در حقیقت آگاهی نداریم که دقیقا در هر استان چه کمبود ها و نیازهایی در حوزه بهداشت و درمان وجود دارد که می توان در آن سرمایه گذاری کرد.
کریمی تصریح کرد: در این زمینه باید از منابع عظیم بخش خصوصی بهره گرفت چرا که منابع دولتی محدود است و از سوی دیگر باید بهره وری افزایش یابد، چرا که در برخی بیمارستان ها در کشور شاهد تخت های خالی متعدد و در برخی دیگر با کمبود شدید تخت مواجه هستیم.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس گفت: یکی از انتقادات به طرح تحول سلامت نیز اقتصادی نبودن این طرح بود و موجب شد با تقاضای غیرمنطقی مواجه شدیم در حالی که می توانستیم میزان پرداختی مردم را متعادل کنیم تا دولت بتواند بار آن را تحمل کند.
وی اضافه کرد: در حقیقت باید نگاه اقتصادی در بخش بهداشت و درمان حاکم شود تا هم هزینه های دولت کاهش یابد و هم زمینه رضایتمندی مردم فراهم شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس بیان کرد: همچنین در حوزه پیشگیری بهداشت و درمان باید کارها به بخش خصوص سپرده شود چراکه نیاز است در حوزه پیشگیری از بیماری و ارتقای بهداشت نیز قدم های جدی برداریم.
ساخت بیمارستان سوانح و سوختگی مطالبه امروز ودیروز نست، و سالهاست که مردم آن را از مسئولان درخواست می کنند. سال ۹۳ بود که عباس رجایی در آئین افتتاح اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اراک اظهار داشت: «با عنایت به اینکه مسئولین وزارت بهداشت و درمان قول احداث یک بیمارستان مستقل سوانح و سوختگی را به مردم اراک داده بودند و با توجه به صنعتی بودن این استان و نیاز به این مهم احداث بیمارستان مستقل سوانح و سوختگی در اراک باید هر چه سریع‌تر عملیاتی شود. طرح احداث بیمارستان مستقل سوانح و سوختگی در اراک فعلا توسط دبیرخانه هیات دولت با مشکل مواجه شده است، اما تاسیس این بیمارستان همچنان در زمره مطالبات مردم استان مرکزی قرار دارد.» اگر مسئولان و نمایندگان استان این بار پیگیرانه دنبال این مطالبه به حق مردم را دنبال کنند بی شک بزودی شاهد برآورده شدن آن خواهیم بود و در غیر اینصورت احتمالا چند سال بعد دوباره سازمانی برای ساخت بیمارستان سوختگی اعلام مشارکت می کند ولی خبری از اجرایی شدن آن نیست و مجروخان سوختگی صنایع استان باید با جراحت ها و دردهای نبود امکانات درمان شان بسوزند و بسازند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.