خانه » پیشنهاد سردبیر » پول که نباشد، جان در عذاب است

پول که نباشد، جان در عذاب است

دوشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۸  شماره ۱۱۴۸

مراجعه مردم به بیمارستان های خصوصی به دلیل کاهش توان مالی آنها کاهش یافته است

پول که نباشد، جان در عذاب است

بیمارستان های دولتی به دلیل کمبود امکانات توان ارائه خدمات مطلوب به انبوهی از شهروندانی که به بیمارستان ها مراجعه می کنند را ندارند

الهه فراهانی

بیمارستان های دولتی آنقدر شلوغ هستند که مردم با وجود دریافت خدمات، ناراضی از آن بیرون می ‌روند، هیچ وقت هم در این بیمارستان ها مسئول دولتی دیده نمی شود که برای درمان بیماری مراجعه کنند. اما رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اظهار دارد که میزان مراجعه مردم در بیمارستان های دولتی نسبت به قبل افزایش یافته و این در حالی است که با توجه به پایین بودن سطح کیفیت خدمات رسانی و نارضایتی مردم از بیمارستان های دولتی، مردم بیش از پیش از این مراکز دولتی و بیمارستان های دولتی استفاده می کنند که این حاکی از پایین بودن سطح درآمد مردم و عدم توانایی پرداخت هزینه های هنگفت به بیمارستان های خصوصی است. با افزایش تورم سبک و توقع زندگی مردم در این یکی دو ساله اخیر تغییر کرده و کسی به دنبال کیفیت و یا رضایتمندی نیست بلکه همگی به دنبال گذران زندگی هستند هر چند که این سبک زندگی با روحیاتشان سازگاری نداشته باشد.
یکی از مشکلات بیمارستان های درمانی آموزشی عدم رضایتمندی مردم از عملکرد پرسنل آن است چرا که بیمار در این بیمارستان‌ها به وسیله چندین نفر معاینه و ویزیت می‌شود و به ویژه در شیفت شب، استاد راهنمایی حضور ندارد تا بیماران به واسطه حضورش آرامش خاطر داشته باشند‌.
یکی از مشکلاتی که مردم‌ در مورد احساس رضایتشان از بیمارستان‌هایی که مراجعه می‌کنند، دارند این است که‌‌ نمی‌دانند باید چه ‌انتظاراتی‌‌ داشته باشند و یا چه حقوقی دارند‌. به طور کلی چه خدماتی باید به آنها ارائه شود‌.
بیمارستان‌های دولتی‌، خدمات ارزان‌ قیمت به مردم ارائه می ‌کنند،به همین علت کثرت مراجعات بیماران زیاد است و وسایلشان زودتر فرسوده می‌شوند‌، بیمارستان‌های دولتی ظاهر قشنگی ندارند. در و دیوارهایشان رنگ شده و تمیز و نو نیست. ظاهر وسایلشان فرسوده و مستعمل است. به علت این که به افراد بیشتری خدمات ارائه می‌کنند و هر وسیله فنی که معیوب باشد، تعمیر یا جایگزین می‌شود. در بحث استانداردسازی به این مساله پرداخته شده‌ و بر اساس آن، بیمارستان‌ها باید برنامه نگهداری و پیشگیری از خرابی و تعمیر به موقع تجهیزات راداشته باشند. این جزء استانداردهای بیمارستانی شده است اما حال باید دید که تا چه حد این استانداردها در بیمارستان های دولتی شهرمان رعایت می شود؟

رشد ۱۹.۶ درصدی مراجعه بیماران به بیمارستان های دولتی استان مرکزی
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی از افزایش ۱۹.۶ درصدی مراجعه بیماران به بیمارستان‌های دولتی استان مرکزی خبر داد.
دکتر سید محمد جمالیان ضمن اشاره به رشد مراجعه بیماران به بیمارستان های دولتی در استان مرکزی، گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد امسال آمار مراجعه بیماران به بیمارستان های دولتی ۱۹٫۶ درصد رشد داشته است که در این میان بیمارستان آیت الله خوانساری اراک با رشد ۲۷٫۷ درصدی رتبه نخست در بین بیمارستانهای استان را داشته است.
وی افزود: بیمارستان حضرت ولی عصر (عج) اراک نیز با رشد ۲۶٫۶ درصدی دومین بیمارستانی بوده است که در استان مرکزی در این بازه زمانی با رشد مراجعین بیماران روبرو بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: بیمارستان امیرکبیر اراک با ۱۷٫۵ درصد افزایش، بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک با ۱۴ درصد رشد و بیمارستان طالقانی اراک با رشد ۱۰٫۵ درصدی در رده های بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه افزایش مراجعین به مراکز درمانی بر ارائه خدمات به بیماران هیچ تأثیری نخواهد گذاشت، اظهار داشت: متاسفانه میانگین سرانه تخت بیمارستانی در این استان نسبت به شاخص کشوری کمتر می باشد و باید کمبود تخت درمانی نسبت به جمعیت هر چه زودتر جبران شود.
دکتر جمالیان در پایان تصریح کرد: سرانه تخت‌های بیمارستانی در استان ۱٫۷ می باشد که امیدواریم با افتتاح پروژه ۵۲۰ تختخوابی بیمارستان حضرت ولی عصر (عج) اراک، فاز سوم بیمارستان خیرساز آیت الله خوانساری اراک، بیمارستان سوانح و سوختگی، بیمارستان خیرساز تخصصی زنان اراک و … این رقم را به ۲٫۱ برسانیم، که این امر نقش مهمی در بهبود کیفی خدمات پزشکی و بهداشتی و تامین تخت های بیمارستانی استان مرکزی دارد.
همراه یکی از بیمارانی که به یکی از بیمارستان های دولتی اراک مراجعه کرده است به خبرنگار ما می گوید: اینجا اگر چه دارو رایگان است اما هر دارویی ارائه نمی شود. به کسانی از دردهای زیاد رنج می برند با ارائه ایپو بروفن انتظار معجزه دارند. رسیدگی به بیمار با کندی صورت می گیرد و نوبت دهی برای خدماتی مانند ام آر آی و سیتی اسکن و یا نوار قلب بسیار زمانبر است اما همه این مسائل که رضایت ما را به دنبال ندارد ما را ملزم به مراجعه در این بیمارستان ها می کند چرا که همسر بنده یک کارگر ساده است و توانایی پرداخت هزینه های بیمارستان خصوصی را ندارد. این خانم می افزاید: حاضر هستیم ماه ها در نوبت ام آر آی این بیمارستان بمانیم اما از خدمات مراکز خصوصی استفاده نکنیم هر چند که در مراکز خصوصی خدمات سریع تر و دقیق تر انجام می شود. وی ادامه داد: در حقیقت ما حق انتخابی نداریم. هر زمان که نسبت به تاخیر نوبت دهی ها و تاخیر خدمات رسانی اعتراض کردیم گفتند اینجا همین است و اگر ناراحت هستید بروید فلان جا که کارتان سریع انجام شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.