خانه » پیشنهاد سردبیر » پروسه سقوط

پروسه سقوط

سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹  شماره ۱۳۹۰

وقایع استان پیگیری می کند؛ عدم صدور مدارک کارآموزان سازمان فنی و حرفه ای علی رغم دریافت هزینه های صدور مدرک

پروسه سقوط

۱۲۰۰۰ آموزشگاه آزادی که با سرمایه و توان خود وارد عرصه مهارت آموزی شده اند در حال نابود شدن هستند

 مریم رسولی

روزنامه وقایع استان همواره سعی کرده است صدای شهروندان باشد و مشکلات آن ها را به گوش مسئولان برساند.
اخیرا تعدادی از شهروندان در پیام های جداگانه از سازمان فنی و حرفه ای استان گلایه هایی مطرح کردند. این شهروندان بیان کردند که متاسفانه به دلیل سیاست های اشتباه و عدم برنامه ریزی مناسب فنی و حرفه ای بیش از سه سال است علی رغم دریافت هزینه های صدور مدرک هیچ گونه مدرکی برای کار آموزان این سازمان صادر نشده است. آن ها در پیام های خود اذعان داشتند که تنها در استان مرکزی ۴۵۰۰۰ هزار گواهی نامه صادر نشده است. شهروندان خواستار بررسی این موضوع شده اند و این پرسش را مطرح کرده اند که چرا سازمان فنی و حرفه ای دچار بحران شده و باعث ایجاد پروسه ای شده است که در حال نابود کردن ۱۲۰۰۰ آموزشگاه آزادی است که با سرمایه و توان خود وارد عرصــه مهارت آموزی شده اند.
وقایع استان در گفتگو با علی اکبر کریمی نماینده مردم شهرستان های اراک، خنداب وکمیجان در مجلس شورای اسلامی، داوود فرجی کارشناس روابط عمومی آموزش فنی حرفه ای اداره کل فنی حرفه ای استان مرکزی و حسین رسولی رییس اداره سنجش و ارزشیابی فنی و حرفه ای به بررسی چیستی این مشکل و علل بروز آن پرداخته است.
علی اکبر کریمی نماینده مردم شهرستان های اراک، خنداب وکمیجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با وقایع گفت: من در نامه ای درباره ی مدیریت سازمان فنی و حرفه ای، از وزیر رفاه در خصوص مدیریت ضعیف و ناکارآمد و رویکرد سیاسی افراطی به مسائل تخصصی طرح سوال کردم، یکی از معترضان به این مدیریت هم آموزشگاه های آزاد هستند که به دلیل قانون ها و بخشنامه های وضع شده مشکلاتی در این خصوص داشتند.
وی در خصوص مشکلات موجود در صدور مدارک فنی وحرفه ای افزود: روال صدور مدارک برای آموزشگاه های کل کشور در یک سامانه متمرکز انجام می شود که این سامانه در اختیار سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است و سازمان فنی و حرفه ای از طریق این سامانه بابت ثبت نام و برگزاری آزمون و اعطای مدارک هزینه ای  دریافت می کند و در مقابل گواهینامه ها را صادر خواهد کرد،  گواهینامه های صادره همه به امضای مدیرکل فنی و حرفه ای استان می رسد، اگر ایرادی در سطح ملی هم وجود داشته باشد اداره کل فنی و حرفه ای استان باید موضوع را پیگیری کند چون به هر حال مسئولیت صدور مدارک و گواهینامه های فنی حرفه ای با فنی حرفه ای استان است.
کریمی اظهار کرد: آموزشگاه ها به عبارتی اقدام به برگزاری دوره می کنند و کارهای تشکیل پرونده را انجام می دهند و اطلاعات را  در سامانه وارد می کنند اگر اختلالی در روند امضا یا صدور مدارک دوره های فنی و حرفه ای وجود داشته باشد باید اداره کل فنی حرفه ای استان آن را پیگیری کند و پاسخگو باشد.
داوود فرجی کارشناس روابط عمومی آموزش فنی و حرفه ای اداره کل فنی حرفه ای استان مرکزی نیز در این باره به خبرنگار وقایع گفت: سازمان فنی حرفه ای چند سالی است که دیگر مثل گذشته مدرک فیزیکی صادر نکرده و پس از اینکه کارآموز در دوره ها شرکت می کند به شرط کسب نمره قبولی مدرک وی به صورت دیجیتال در پورتال قرار می گیرد که با کد رهگیری از سایت قابل استعلام است و در صورت لوزم افراد می توانند از مدرک پیرینت بگیرند. همچنین از لحاظ تاریخ و زمان بندی هم چون کارها به شکل آنلاین دنبال می شود بلافاصله بعد از قبولی مدرک روی پورتال قرار می گیرد.
وی افزود: ممکن است فرد از چگونگی روند اخذ مدرک اطلاعات کاملی نداشته باشد و یا اینکــه آموزشگاه ها هزینه هایی که باید پرداخت کتند را پرداخت نکرده باشند، ممکن است مدارک نقص داشته باشد و یا اینکه فرد در آزمون قبول نشده باشد که همه این ها ممکن است در روند قرار گرفتن مدرک روی پورتال اختلال ایجاد کند ولی کسی که روال کارها را به درستی انجام داده باشد می تواند مدرکش را هم از روی سایت بگیرد.
وی تصریح کرد: طبیعتا سیستـم قطعی دارد و سیستم های الکترونیکی شاید یک هفته یا ده روز قطعی داشته باشند ممکن است کار با تاخیر انجام شود  ولی اینکه  این مشکل مانع از خدمت رسانی باشد، نه اینگونه نیست.
کارشناس روابط عمومی آموزش فنی حرفه ای همچنین گفت: مدرکی که به صورت فیزیکی و با آرم اداره و عکس شخص با امضاء مدیر کل به صورت پی دی اف در پورتال قرار می گیرد و از طریق کد رهگیری قابل دسترسی است، کسانی هم که مشکل دارند می توانند به واحد سنجش ما واقع در خیابان امام خمینی، روبروی اداره گاز، اداره سنجش مهارت پیگیری کنند و مشکل را رفع کنند.
وی افزود: افرادی هم که می خواهند مدرک خود را به اداره تامین اجتماعی یا اتحادیه ها برای جواز کسب یا دارالترجمه ارائه دهند می توانند از همین مدرکی که روی پورتال قرار گرفته استفاده کنند به هر حال ما چیزی تحت عنوان معوقه صدور گواهی نامه ها نداریم ولی اگر لغت چاپ مد نظر است که ما چاپ گواهینامه نداریم و صدور گواهینامه داریم هزینه دریافتی هم برای چاپ مدرک نیست بلکه برای صدور مدرک است.
وی در ادامه گفت: کسانی که می گویند ۴۵ هزار مدرک صادر نشده باید مستندات کافی را به ما ارائه دهند، سازمان فی و حرفه ای در چند سال اخیر اقدام به صدور مدرک الکترونیکی کرده است.
فرجی در پایان اشاره کرد: تنها مشکلی که هست مربوط به کارت های دیجیتال مهارت بوده، ما یک مرحله کارت های دیجیتال مهارت را صادر می کردیم این کارت های دیجیتال حدود ۶ ماه الی یک سال صادر شد و سپس به خاطر تحریم ها از زمانی که ما نتوانستیم کارت خام را در بازار پیدا کنیم، صدور این کارت های هوشمند هم متوقف شد. مانند ثبت احوال که در صدور کارت های  ملی دچار مشکل شدند ما هم در سازمان با همین مشکل مواجه شدیم.
حسین رسولی رییس اداره سنجش و ارزشیابی فنی و حرفه ای هم در خصوص کارت های دیجیتال به خبرنگار وقایع گفت: چون در تحریم ها سازمان نتوانست این کارات ها را تهیه کند تصمیم گیری هایی انجام شده و گواهینامه های کاغذی به مناطق فرستاده شده است و در استان مرکزی هم در هفته پیش نمونه زدیم تا همزمان با کل کشور کار چاپ گواهینامه ها انجام شود.
وی افزود: گواهینامه ها روی پورتال قرار دارد ودر این خصوص بیشتر مشکل ما در دارالترجمه ها، تامین اجتماعی و آموزش پرورش بود که چند سال است سازمان به اینها رمز ورود داده و می توانند وارد سیستم شوند مثلا من نوعی که می خواهم دیپلم بگیرم کارشناس کار و دانش آموزش و پرورش نام کاربری مرا برای مشاهده کسب یا عدم کسب نمره قبولی دارد همچنین  خود فرد هم اگر بخواهد می تواند از مدرک خود پیرینت بگیرد، این  پیرینت با امضای مدیر بوده  و همه  کارهای اداری هم با این برگه ها انجام می شود و مشکلی هم در این خصوص نیست ولی مردم که دوره را می گذرانند دوست دارند گواهینامه ها را به دست بگیرند در همین راستا مقرر شده از این به بعد گواهینامه ها را در کاغذ های رنگی چاپ شده هم چاپ کنیم.
رسولی در پایان اظهار کرد: در مورد کارت ها هم به خاطر تحریم با اینکه از افراد هزینه ها هم گرفته شده نتوانستیم کارت دیجیتال را برایشان تهیه کنیم و هزینه ها هم عودت نشده پول ها هم به حساب خزانه می رود و  قرار است در برابر آن گواهینامه ها را بدهیم. در این خصوص پیشنهاداتی مطرح شده اما تصمیم گیری نهایی انجام نشده است شاید دوباره روند الکترونیکی فعال شود یا اگر آن هم نشود ما گواهینامه ها را چاپ می کنیم.

Normal
۰

false
false
false

EN-US
X-NONE
AR-SA

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:Arial;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-bidi-language:AR-SA;}

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.