خانه » پیشنهاد سردبیر » ویروس اختلاف

ویروس اختلاف

یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹ شماره ۱۳۴۵

نگاهی به انتقادات دانشگاه علوم پزشکی اراک، اصناف و صنایع استان از یکدیگر در روزهای اخیر

ویروس اختلاف

استاندار و نماینده ولی فقیه پادرمیانی کنند

انتقاد اصناف، صنایع استان و رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک از یکدیگر ادامه دارد. انتقاداتی که البته از هر زاویه به آن نگاه کنیم می بینیم که بیش از همه حق با دانشگاه علوم پزشکی است. کمک ناچیز صنایع استان در مقایسه با کمک های صنایع استان های دیگر به دانشگاه های علوم پزشکی استان شان برای مقابله با کرونا نشان می دهد که رییس دانشگاه علوم پزشکی استان چندان بیراه هم نمی گوید. حتی انتقاد به اصناف هم به حق است. برای نمونه نگاهی کنید به صف های توزیع مرغ و گوشت و تبلیغات اتاق اصناف برای بیشتر شدن این صف ها!
کانال اتاق اصناف همچنان در وضعیت سیاه کرونا بدون ارائه راهکاری برای جلوگیری از تجمع های مردم، لیست واحد‌های صنفی توزیع کننده گوشت مرغ منجمد را اعلام می کند، در حالی که فعالین حوزه سلامت از ایجاد چنین تجمعاتی در این روزهای سخت کرونایی بارها ابراز نگرانی کرده‌اند.
باید هر چه زودتر شاهد هماهنگ شدن مسئولان با یکدیگر شویم چرا که تنها این اختلافات باری بر دوش مردم خواهد افزود. اجرای قوانین و پروتکل های مصوب در ستاد مبارزه با کرونا بی شک نیازمند هماهنگی مسئولان با یکدیگر است، مردم در صورت لمس اختلاف میان مسئولان نسبت به این پروتکل ها بی تفاوت شده و توجهی به تذکرات نمی کنند. شاید وقتش رسیده که هر چه سریعتر استاندار و نماینده ولی فقیه پادرمیانی کنند و اختلاف اصناف، صنایع و دانشگاه را برطرف نمایند.

نگاهی به انتقادات رییس دانشگاه علوم پزشکی به اصناف و صنایع

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اصناف در ماه های اسفند و فروردین با تعطیلی و گوش دادن به پروتکل های بهداشتی، کمک زیادی به کنترل و مدیریت این بیماری در استان کردند، اما چند ماهی است که به هیچ وجه به پروتکل ها گوش نداده و بهداشت در محیط کسب و کارشان چه توسط خود و همکاران و چه توسط برخی از هم استانی ها، رعایت نمی شود.
دکتر سید محمد جمالیان افزود: ما نیز با علم به اینکه مشکلات اقتصادی و تحریم ها و دیگر مسائل، به کسبه و صنوف فشار آورده واقفیم و از برخورد قضایی و تعطیلی آنها ناراحت می شویم، اما حفظ جان و سلامتی بر همه مقوله ها و زمینه ها برتری داشته و اولویت دارد.
وی همچنین به کمک ناچیز صنایع به دانشگاه علوم پزشکی در دوران شیوع این ویروس در استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه یکی از قطب های مهم صنعت در کشور هستیم و صنایع بزرگ و مادر تخصصی در استان و اراک مستقر است، متاسفانه از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون کمک های ناچیزی و تنها توسط برخی صنایع شده است که انتظار می رفت با توجه به آلاینده بودن برخی از این صنایع و داشتن وظایفی در حق مردم، حضور بیشتر و پررنگ تری در صحنه داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک یادآور شد: صنایع در استان های جنوبی و نفت خیز و حتی استان هایی چون سمنان، خراسان و اصفهان، بسیار خوش درخشیدند و کمک شایانی به دانشگاه های علوم پزشکی استان های خود کرده و نقش مهمی در مقابله با کرونا ایفا کرده اند.
وی بیان کرد: به عنوان مثال تنها در استان اصفهان اتاق بازرگانی این استان بیش از ۸۰ میلیارد تومان کمک مالی و تنها یک صنعت (فولاد مبارکه سپاهان) مقدار قابل توجهی اکسیژن به صورت رایگان و دیگر صنایع به مراتب کوچک تر از صنایع استان ما، لوازم و تجهیزات بهداشتی به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کمک کرده اند.
دکتر جمالیان ضمن انتقاد از برخی صنایع و لزوم همدلی و مهربانی هرچه بیشتر مردم، مسئولین و کارخانجات و صاحبان آنها به خصوص در این روزهای سخت، اظهار داشت: متاسفانه در استان ما بالعکس عمل می کنند و نه تنها اکسیژن رایگان به مـــراکز نمی دهند، بلکه ضمن طلب پول نقد از دانشگاه، قیمت ها را نیز افزایش می دهند.
وی گفت: برخی از صنایع در استان نه تنها کمکی به مجموعه بهداشت و درمان نمی کنند، بلکه از دانشگاه علوم پزشکی ماسک، دستکش و دیگر اقلام بهداشتی را نیز درخواست می کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان عنوان کرد: ماه هاست که از صنایع درخواست کمک کرده ایم، اما متاسفانه گوش شنوایی نیست و همچنان نمی دانیم چه کسی مسئول دعوت از آنها یا رساندن صدای ما به گوش آنهاست.

نگاهی به انتقادات رییس اتاق اصناف استان

رییس اتاق اصناف استان ، اصناف را تنها قشرِ همواره همراه با نظام و مردم دانست و انتقادات رییس دانشگاه علوم پزشکی استان را رد کرد. جمشید زند اظهار کرد: وقتی دانشگاه علوم پزشکی اعلام می کند ۸۰ درصد اصناف در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی همکاری می کنند؛ چگونه از عدم همکاری سخن می گویند!!
وی که رییس اتحادیه تولیدکنندگان ماسک و البسه پزشکی در استان است، در خصوص تولید ماسک در استان گفت: استان مرکزی در تولید ماسک، علاوه بر اینکه خودکفاست، امکان صدور این تولیدات به استان‌های همجوار و حتی خارج از کشور را دارد؛ تولید ماسک های استان از استانداردهای بالایی برخورداراست و همه آنها دارای تاییدیه های دانشگاه علوم پزشکی هستند؛ از بهترین نوع مواد تولید می‌شوند و به کلیه ی واحدهای داروخانه ای و فروشگاه های مورد تایید علوم پزشکی عرضه می گردد.
زند افزود: ۲۰ هزار واحد تولید کننده ماسک در اراک و ۴۰ هزار واحد کارگاهی و صنعتی در استان با ظرفیت تولید روزانه بیش از یک میلیون ماسک فعالیت دارند؛ که با توجه به جمعیت یک میلیون و ۴۰۰ هزارنفری استان،مصرف روزانه استان حدود ۶۰ درصد تولیدات ماسک در استان برآورد شده است و مابقی به خارج از استان عرضه می گردد.
وی تصریح کرد: علیرغم اینکه کارگاه های تولیدی استان، ماسک را با ارزان ترین قیمت و با نرخ مصوب ۷۰۰ تا ۹۰۰ تومان به داروخانه‌ها می‌دهند؛ اما متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی بر داروخانه‌ها نظارتی ندارد و مردم از ماسک ارزان بهره‌مند نمی‌شوند؛ چراکه قیمت مصوب عرضه ماسک ۱۳۰۰ تومان است؛ اما متاسفانه با توجه به فراوانی تولیدات و کیفیت بالا، به دلیل منتصب بودن برخی واحدهای داروخانه ای به برخی مسئولان، دانشگاه‌علوم‌پزشکی در این شرایط خاص،کار نظارت بر داروخانه‌ها را رها کرده و ماسک به قیمت بالاتر به مردم عرضه می‌شود؛ که این مسئله در اکثر قریب به اتفاق داروخانه های استـــان به چشــم می خورد.
زند در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: اصناف از ابتدای شیوع کرونا در کنار کادر پزشکی بوده و با تامین و اهداء تجهیزات پزشکی، خون، پلاسما و اغلب با اهداء میوه و شیرینی، تمام تلاش خود را بر همکاری با کادر درمان، داشته است؛ اما اینگونه انتقاد از عملکرد اصناف غیرمنصفانه است.
رییس اتاق اصناف استان ادامه داد: استان مرکزی به عنوان اولین استان در کشور، در اسفندماه و در زمان اوج فروش پایان سال، اصناف کار را تعطیل کرده و از سود فروش خود در پررونق ترین روزهای کــاری، صرف نظر کرده و واحدها را تعطیل کردند و تا پایان فروردین ماه همگام با کادر درمان، همراهی داشتند.
وی یادآور شد: اکنون با گذشت چند ماه، هنوز برخی واحدهای صنفی اعم از رستوران ها و تالارها، فعالیت خود را آغاز نکرده اند.
زند تصریح کرد: بیمارستان آیت ا..خوانساری و ولیعصر اراک شاهد همکاری های اصناف بوده و هستند؛ اما متاسفانه بی‌تدبیری برخی مسئولان و گلایه‌های نابجا از اصناف، آنها را برای ادامه همکاری،دلسرد می‌کند؛ چرا باید هر دوره شیوع بیشتر کرونا را بر گردن اصناف بیاندازند؟! در حــالی کـــه طبق آمار علـــوم پزشکی، ۸۰ درصد اصنــاف، موازین و دستورالعمل ها را رعایت می کنند.
وی با انتقاد از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی و متولیان ناظر گفت: باز بودن مطب های پزشکان بی‌نظمی در بیمارستان ها و ملاقات‌های مکرر، حضور شیفتی همراهان بیماران کرونایی و مواردی از این قبیل، دلایل مختلف شیوع کروناست؛ که هیچ نظارتی صورت نمی گیرد..
زند ادامه داد: این دور از انصاف است اصنافی که در همه دهه های انقلاب، همراه مردم بوده‌ و حتی قول‌هایی که به واسطه ی این شرایط بحرانی به آنان داده شده مبنی بر پرداخت تسهیلات خسارات ناشی از کرونا، هیچ‌گاه عملی نشده است، ولی همچنان به وظیفه خود عمل می‌کنند.
رییس اتاق اصناف انتقاد کرد: تصمیماتی که در ستاد کرونا در استان گرفته می‌شود، مغایر با تصمیمات و مصوبات ستاد ملی کرونا است؛ چراکه دور کاری ادارات در کشور مصوب شد، ولی در استان مرکزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی با دورکاری مخالفت کرد ؛ که این خود، یکی از عوامل شیوع بیماری در سطح استان می باشد.
وی گفت: پیشنهاد می‌کنیم که اولا در دورکاری ها و تعطیلی ها تجدید نظر شود؛ دوم اینکه به دلیل آنکه بیشترین آمار کرونایی در استان، زنان خانه دار هستند، از صبح تا ساعت ۱۵ بعدازظهر، اصناف تعطیل باشند؛ تا زنان خانه‌دار کمتر در بیرون از منزل و در معرض ابتلا قرارگیرند؛ و از ساعت ۱۵ تا ۲۱ اصناف فعالیت نمایند.
زند ادامه داد: امیدواریم این طرح و پیشنهاد ما در ستاد کرونا تصویب شود؛ این پیشنهاد به نفع اصناف نیز می باشد؛ زیرا بیش از ۵۰ درصد اصناف نیز درگیر این بیماری شده اند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.