خانه » پیشنهاد سردبیر » هندسه جرم

هندسه جرم

سه شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۹   شماره ۱۳۱۹

وقایع استان به بررسی نقش طراحی محیط پارک ها در پیشگیری از جرائم می پردازد

هندسه جرم

سولماز غنی پور

عوامل بسیاری بر میزان وقوع جرم نقش دارند، یکی از این عوامل فضای سبز محیط زندگی ما است. هر چه محیط زندگی ما لطیف تر و عاری از خشونت باشد آرامش بیشتری به مردم منتقل می شود و در برابر محیط شهری خشن که خشونت را به مردم منتقل و باعث وقوع بیشتر جرائم می شود. در این بین پارک ها به عنوان جایی برای کسب آرامش و دور شدن از عصبانیت شناخته می شوند که مردم اوقات فراغت شان را در آن سپری می کنند. هندسه بکار گرفته شده در پارک ها نقش بسزایی در کاهش مشغله های ذهنی و به آرامش رسیدن مردم و طبیعتا کاهش میزان عصبانیت، خشونت، پرخاشگری و جرایم ناشی از این خشونت ها خواهد داشت. از این رو وقایع استان در گفتگو با محمود تیموری، پژوهشگر حوزه شهری و دکتری معماری با گرایش منظر شهری از دانشگاه سوربن فرانسه به بررسی نقش هندسه پارک ها در کاهش جرم می پردازد.
تیموری با بیان اینکه امروزه شهرها فقط کالبد فیزیکی نیستند، گفت: تحقــیقات نشــان می دهـــد که زنــــدگـــی در شهرهایی که از لحاظ محیط های شهری مناسب هستند و در کنار آن از امکاناتی همچون فضای سبز، پارک و محیط ورزشی مطلوب و مناسبی برخوردار است، می تواند نقش به سزایی در وضعیت سلامت روان شهروندان آن شهر داشته باشد.
وی ادامه داد: به همین خاطر است که امروزه در مدیریت شهری به ساختار و زیر ساخت های فضای درون محلات توجه ویژه ای می شود؛ منظور از توجه به فضای درون محلات این است که مدیریت شهری با ایجاد پارک ها و استقرار برخی امکانات ورزشی، تفریحی و سرگرمی ضمن اینکه سرانه فضای سبز شهر را افزایش می دهد به دنبال تقویت سلامت روانی شهروندان وزمینه تخلیه انرژی متراکم نوجوانان را فراهم کند.
این پژوهشگر حوزه شهری با بیان اینکه محیط زیست انسانی بــه آن بخش از محیط زیست اطلاق می شود که به دست انسان ساخته می شود، گفت: آسیب شناسان اجتماعی در بررسی انواع جرایم و رفتارهای ناهنجار شهری به تاثیر قانون، مجرم، قربانی، زمان و مکان جرم توجه داشته، نقش عوامل و شرایط مکانی در پیدایش ناهنجاری های رفتاری از حیث لزوم اتخاذ تمهیدات پیشگیری کننده در مــــدیریت و برنامه ریزی های محیطی را مهم دانسته اند.
تیموری تاکید کرد: فضاهای سبز شهری نقش بسیار مهم و تاثیر گذاریدر کاهش رفتارهای پرخاشگرایانه و دستیابی به آرامش روانی شهروندان دارد و می تواند به افزایش رفتار صمیمانه و ارتقای ارتباطات انسانی مطلوب منجر شود. گرچه مدت هاست بشر متوجه اهمیت محیط زیست در زندگی خود شده است، اما دهه های آخر قرن بیستم، محققان رشته های مختلف علوم دانشگاهی جنبه های مختلف این موضوع را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده اند که در پژوهش و مطالعات شهری، متغیرهای متعددی وجود دارد که می تواند سایر موارد را تحت الشعاع قرار دهد که یکی از آنها خشونت و پرخاشگری است.
دکتری معماری با گرایش منظر شهری از دانشگاه سوربن فرانسه ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی، ضمن اینکه خشونت را مهم ترین مشکل مربوط به سلامت عمومی می داند، آن را پدیده ای رو به افـزایش تلقی می کند.
وی تصریح کرد: دلیل اینکه اغلب جرم ها در برخی از پارک ها گــــزارش داده می شود به چنـــد دلیل بر می گردد، که این دلایل شامل رفتن گروهی به پارک برای گذراندن اوقات فراغت، هندسه و فضای نامتناسب پارک برای فرار با سهولت از محل وقوع جرم و… می شود در واقع این عوامل باعث می شود که زمینه ایجاد جرم در برخی از پارک ها بالاخص پارک ها از لحاظ ساختار هندسی و فضایی نامناسب بیشتر از سایر نقاط شهر بیشتر باشد.
تیموری تصریح کرد: متاسفانه در پارک ها بالاخص پارک های شهر اراک زیر ساخت های مناسب آن فراهم نشده است به عنوان مثال زمین بازی با مسیر دوچرخه سواری یا پیاده روی مجزا نیست و همین امر بــاعث می شود که افراد درپارک با بیشترین برخورد فیزیکی و… روبرو شوند و باعث بروز نزاع های دسته جمعی آنی شود.
این پژوهشگر حوزه شهری اظهار کرد: بحث کالبدی شهری، نبود زیر ساخت های مناسب پارک و… در بحث پیشگیری از جرم مهم است ولی نکته ای که همیشه از آن غافل مانده ایم هنوز در بررسی علل نیامده ایم بررسی کنیم که چرا آستانه تحمل در جامعه پایین است؟خشونت، نزاع فردی یا دسته جمعی همه آن ها مولود پایین بودن آستانه تحمل افراد است و متاسفانه در ارتقای آستانه تحمل افراد در جامعه هنوز اقدام و سیاست گذاری مناسبی صورت نگرفته است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.