خانه » پیشنهاد سردبیر » نگاه «وقایع استان» به وعده مسئولین درخصوص خرید تضمینی گندم کشاورزان /بوی گندم، بوی پول

نگاه «وقایع استان» به وعده مسئولین درخصوص خرید تضمینی گندم کشاورزان /بوی گندم، بوی پول

شنبه ۷ مرداد ۹۶    شماره ۶۴۰

***

وقایع استان

فرشته غلامی

***

هنگامی که فصل برداشت محصول می شود،کشاورز می ماند و محصولی که با هزار زحمت و مشقت آن را کاشته و با امیدهای فراوان در تلاش برای برداشت آن است. برخلاف آرزوهایش او می ماند ومحصولی که روی دستش مانده اما در نهایت مجبور می شود این محصول را به قیمت پایین ولی به صورت نقد به دلالان و واسطه ها بفروشد همین می شود که هزینه تولید محصول را به دست نمی آورد و ترجیح می دهد در سال بعد عطای کشاورزی را به لقایش ببخشد. حال می ماند بخش دولتی یا همان سازمان تعاونی روستایی که خود داستان های زیادی برای خرید محصول و پرداخت مطالبات کشاورزان دارد.
در برخی مراکز افت محصول را زیاد اعلام می کنند و با قیمت پایین کشاورز باز هم از روی اجبار محصولش را می فروشد، حالا کشاورز می ماند و دستان خالی که باید هزینه های زندگی و اقساط وام ها را پرداخت کند. اکنون زمان برداشت و تحویل گندم در استان مرکزی است اما هنوز همچون سال های گذشته بسیاری از کشاورزان نتوانستند مطالبات خود را دریافت کنند، این امر موجب شده تعداد زیادی از این کشاورزان حتی پولی برای تهیه و خرید بذر و کاشت زمین نداشته باشند و زمین هایشان کشت نشود و یا این که کشت را با تأخیر انجام دهند که خود ضررهای میلیاردی را به همراه خواهد داشت و بازهم داستان های تلخ، اما همیشگی کشاورزان تکرار می شود.
گندم در دو فصل در ایران کاشته می شود یکی بهار و دیگری پاییز. اینکه چه زمانی این گندم ها کاشته می شود بسته به منطقه جغرافیایی دارد اما در استان مرکزی گندم بهاره در اوایل بهار کاشته می شود و پس از جوانه زدن، در بهار و اوایل تابستان رشد می کند و محصول را تا اواخر تابستان برداشت می کنند. اکنون همان گندم که پس از مرحله کاشت و برداشت هنگامی که نوبت خرید آن از کـشــاورزان می رسد مشکلات همیشــگی را برای آنها مطــرح می کند.
هنگامی که پای درد و دل بسیاری از کشاورزان می نشینیم به حقیقت این امر واقف می شویم. یکی از تجهیزات و وام های کلانی که برای کاشت گندم خریداری کرده گلایه دارد و دیگری ناراضی از بدهی دولت در زمان خرید گندم است.
یکی از کشاورزان نمونه استانی می گوید: در سال‌های اخیر علی‌رغم این‌که قیمت نهاده‌های کشاورزی افزایش داشته و ماشین‌آلات و دستمزد کارگران بسیار گران‌تر شده هیچ‌گونه حمایتی از ما صورت نگرفته، همچنان با سیستم سنتی تولید دست‌و پنجه نرم می‌کنند و همین باعث شده که نسل جوان تمایلی به بخش کشاورزی نداشته باشد و میانگین سنی کشاورزان روز به روز افزایش می باید.
آقای احمدی ادامه می دهد: مشکلات زمانی محسوس تر می شود که قیمت جدید اعلام شود، چرا که این قیمت پایین برای محصول امیدی را در دل کشاورز باقی نمی گذارد.
این کشاورز ۵۶ ساله اراکی با گلایه از وضعیت درآمد کشاورزان می گوید: یک کشاورز چگونه با درآمد ناچیز می تواند زندگی خود و خانواده اش را تا سال آینده بچرخاند.
آقای نادری که خود کارشناس ارشد کشاورزی نیز می باشد معتقد است: یکی از اقداماتی که دولت در حمایت از گندم کاران باید انجام دهد این است که باید کودهای مورد نیاز آنها را به موقع به دستشان برساند تا همین موضوع سبب نشود که آفت به جان گندم ها بیفتد و موجب ضرر و زیان شود.
این کشاورز با گلایه از نحوه خرید نامناسب گندم اظهار کرد: دولت به بهانه‌های مختلف مانند آفت‌زدگی و پایین بودن کیفیت و … از وزن گندم‌های تحویلی کشاورزان می‌کاهد تا پول کمتری به آنها بدهد.
یکی دیگر از کشاورزان اظهار می کند: در خوش بینانه ترین حالت ۲۰ روز تا یک ماه طول می کشد تا بهای دسترنج کشاورزان پرداخت شود. سال های سال است که کشاورزی ما دچار این معضل شده و زمانی که کشاورز محصول را برداشت می کند به حال خود رها می شود.
وی می افزاید: هرچند در زمان کاشت محصول به آن همه وعده ای که برای کمک و حمایت از کشاورزان می دهند، نیز عمل نمی شود و این ها موجب از بین رفتن کشاورزی می شود.
محمد خدادادی اما با نگاه کارشناسانه می گوید: قبل از برداشت محصول مکاتبات انجام می شود و مشخص است که چه میزان محصول قرار است تولید شود تا دولت برای منابع آن فکری کند، همه درد و درمانش را می دانند اما مشکلات اعتباری و نقدینگی باید از سوی دولت رفع شود. حال آنکه کشاورز در این فصل می خواهد گندم کشت کند اما پولی برای خرید بذر و کود ندارد و همین امر در سال زراعی و زمان برداشت محصول خسارت هایش را نشان می دهد.
در کنار تمامی گلایه کشاورزان در پرداخت بدهی های دیر هنگامشان چندی پیش عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: کشاورزان تا ۱۰ روز ۵۰ درصد مبلغ گندم تحویل داده شده را دریافت می‌کنند این در حالی است که مدیرعامل غله استان مرکزی در اواسط شهریورسال گذشته خبر داده بود بدهی به کشاورزان استان مرکزی قریب به ۴۵۲ میلیارد تومانی می باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، عباس کشاورز در خصوص نرخ تضمینی گندم گفته بود برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برای خرید تضمینی گندم به صورت کیفی انجام شده که او امیدوار به اجرایی شدن آن است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی هم در اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود: پیش بینی می شود امسال بین ۲۵۰ تا ۲۷۰ تن گندم مازاد نیاز کشاورزان خریداری و ذخیره سازی شود.
به گزارش وقایع استان به نقل از خبرگزاری تسنیم محمد حسینی با اشاره به فصل برداشت گندم اظهار داشت: با توجه به اینکه استان مرکزی در فصل برداشت گندم قرار دارد جا دارد از زحمات اداره غله و جهاد کشاورزی تشکر کرد که سیلو‌های شهرستان ‍‌های آشتیان و فراهان در این مدت کوتاه به بهره‌برداری رسیده و دغدغه مردم در راستای ذخیره‌سازی کمتر شده است و به پاس زحمات این دو نهاد از آنها تقدیر و تشکر می‌کنم.
وی افزود: در صحبت‌هایی که با معاونت مجلس وزارت جهاد کشاورزی انجام شد یکی از دغدغه‌های مردم در بخش کشاورزی بحث دریافت وجه گندم مشخص شد، همچنین با توجه به وضعیت آب‌‎و‌هوایی که در این مدت داشتیم میزان برداشت گندم کاهش پیدا کرده و همچنین میزان هزینه‌های کشاورزی زیاد است به همین سبب اگر در پرداخت وجه مبالغ گندم تحویلی تاخیراتی ایجاد شود کشاورزان دچار مشکل می‌شوند.
نماینده تفرش با اشاره به صحبت‌های معاون امور مجلس وزارت جهاد کشاورزی گفت: در این صحبت‌ها اعلام شد براساس سیاست‌هایی که در سال ۹۶ به منظور پرداخت وجه گندم در وزارت جهاد کشاورزی به همراه وزارت‌خانه‌های مربوط تصویب شد مقرر گردید از روزی که کشاورزان گندم‌های خود را به سیلو‌ها تحویل و در سایت ثبت کردند، تا ۱۰ روز ۵۰ درصد مبلغ گندم تحویل داده شده را دریافت می‌کنند.
حسینی ادامه داد: این روند تا زمانی که آخرین خرید‌ها انجام شود ادامه پیدا می‎کند و بعد از آنکه فصل برداشت به اتمام رسید دوباره وزارت جهاد کشاورزی از ابتدا براساس تاریخ تحویل از سراسر کشور آغاز می‌کند و بقیه ۵۰ درصد پول باقی‌مانده را به کشاورزان پرداخت می‌کند.
وی عنوان کرد: امیدواریم این تصمیمات عملی شود و در مسیر بر‌طرف‌کردن مشکلات کشاورزان مشکلی نداشته باشیم همچنین با توجه به شرایطی که استان مرکزی داشته تا امروز حدود ۱۶۰ هزار تن گندم برداشت شده این استان به سیلو‌‌ها تحویل داده شده است.
با تمام وعده و وعیدهای مسئولین که در خصوص پرداخت بدهی گندم به کشاورزان در سنوات گذشته و اکنون داده اند امید می رود که این بار مسئولین به وعده های خود عمل کنند و درآمد کشاورزان را در موعد مقرر پرداخت کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.