خانه » پیشنهاد سردبیر » نمایش مهارت

نمایش مهارت

یکشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۱  شماره ۱۶۱۹

گفت و گوی وقایع استان با رئیس کمیته اسلالوم استان مرکزی

فاطمه چاپاری: اتومبیلرانی در سطح جهان همواره یکی از پرطرفدارترین رشته های ورزشی محسوب می شده و کمتر کسی را می توان یافت که صحنه های هیجان انگیز این رقابت ها را از صفحه تلویزیون دنبال نکرده باشد اما با این وجود شاید بیشتر کسانی که این گزارش را دنبال می کنند از رقابت های اتومبیلرانی در سطح کشور و همچنین استان خودمان بی خبر باشند در حالی که ورزشکاران این رشته در سطح استان مرکزی علیرغم بی مهری هایی که از سوی متولیان ورزش به این رشته پرهیجان و پرطرفدار شده است، در سطح خوبی فعالیت های خود را دنبال می کنند. یکی از پرطرفدارترین و همچنین ایمن ترین شاخه های ورزش اتومبیلرانی رشته اسلالوم است که وقایع استان در گفت و گو با رئیس کمیته اسلالوم استان مرکزی به معرفی این رشته ورزشی و همچنین بررسی وضعیت آن در ایران و استان مرکزی پرداخته است.
فرهاد مطلبی ورزش اتومبیلرانی را از سال ۹۳ آغاز کرده و با توجه به علاقه بسیاری که به اتومبیلرانی داشته توانسته از سال ۹۷ به عنوان رئیس کمیته اسلالوم استان مرکزی فعالیت داشته باشد و پس از آن که مدتی در سمت رئیس کمیته اسلالوم فدراسیون بوده مجددا به عنوان رئیس کمیته اسلالوم استان مرکزی فعالیت خود را ادامه داده و در حال حاضر رئیس کمیته اسلالوم سرزمین ایرانیان (آیلند) نیز هست.

اسلالوم چیست؟
اسلالوم در هر رشته ورزشی به این گونه است که ورزشکار به صورت انفرادی به طی یک مسیر و ثبت زمان می پردازد و در اتوموبیلرانی نیز در نگاه کلی اسلالوم به مسابقه ای گفته می شود که تمامی رانندگان شرکت کننده بصورت کاملا انفرادی طی مسیری که از قبل طرح ریزی شده به مسابقه می پردازند. در مسیر اسلالوم اتومبیل رانی موانعی چیده می شود تا از این راه راننده بتواند مهارت خود را محک زده و به نمایش بگذارد.

مزیت اسلالوم نسبت به دیگر شاخه های اتومبیلرانی چیست؟
در وهله اول این شاخه اتومبیلرانی یکی از اصول و یا پایه این رشته ورزشی است و باعث افزایش مهارت فردی می گردد و تکنیک راننده ارجح تر از قدرت یا بروز بودن ماشین است همچنین احتمال برخورد در اینگونه مسابقات خیلی ضعیف بوده و شرکت کنندگان در وضعیت امن تری به رقابت با یکدیگر می پردازند به این صورت که رانندگانی که بتوانند با کوتاه ترین زمان ممکن و کمترین خطا، مسیر مشخص شده را طی کنند، رتبه های ۱ تا ۳ را بدست خواهند آورد.

از نظر شما علت گرایش جوانان و بانوان به این رشته ورزشی و جذابیت اش برای آن ها چیست؟
اتومبیل وسیله ای است که همه مردم با آن سر و کار دارند و از همین رو بسیاری از افراد به ویژه جوانان چه در بخش بانوان و چه در بخش آقایان به دنبال کردن ورزش های اتومبیلرانی علاقمند هستند، این ورزش حتی می تواند در ارتقاء فرهنگ ترافیکی شهری و همچنین کاهش حوادث جاده ای موثر باشد، نه تنها اسلالوم که تمام رشته های اتومبیلرانی در این مقوله نقش دارند. وقتی یک راننده در کنترل اتومیل خود به ویژه در سرعت های بالا مهارت پیدا می کند می تواند در هنگام تردد در سطح شهر یا جاده ها عکس العمل مناسبی در هنگام خطر داشته باشد.

ممکن است عموم مردم فکر کنند ورزش هایی چون رشته های رزمی که ورزشکار در آن به مبارزه تن به تن می پردازد یا رشته های اتومبیلرانی و موتورسواری که با سرعت و هیجان بالایی همراه است از رشته های پرخطر ورزشی محسوب می شوند آیا در واقع این گونه است یا خیر؟
این یک اشتباه است که در ذهنیت عموم شکل گرفته چرا که تمام استانداردهای ایمن سازی در شرایط تمرین و همچنین هنگام برگزاری مسابقات رعایت خواهد شد به این صورت که اتومبیل هایی که در مسابقات سرعت شرکت می کنند همه رول گیج شده اند و راننده از کلاه ایمنی و دستکش و لباس مخصوص اتومبیلرانی استفاده می کند تا حتی در صورت وقوع حادثه کمترین آسیب به راننده برسد، صندلی راننده در این اتومبیل خاص و ویژه است و اتومبیل ها از نظر ایمنی تقویت شده اند. به علت سرعت بالای این مسابقات و هیجانی که تماشاگر را درگیر خود می کند باعث ایجاد این ذهنیت در او شود که ورزش اتومبیلرانی خطرناک است در حالی که اصلا این طور نیست و مسابقات در شرایط کاملا ایمنی برگزار می شود و احتمال آسیب به راننده به حداقل می رسد.

درایران مردم چقدر از تماشای مسابقات اتومبیلرانی استقبال می کنند و آیا می توان به عنوان رشته پرطرفداری چون فوتبال روی آن سرمایه گذاری کرد؟
اگر در مقیاس جهانی به این موضوع بپردازیم می توان گفت اتومبیلرانی یکی از پرطرفدارترین ورزش های دنیا است که در عرصه جهانی به یک صنعت تبدیل شده و مسابقاتی چون فرمول۱ که در سطوح بین المللی برگزار می شود از پربیننده ترین مسابقات ورزشی به شمـار می رود اما متاسفانه در سطح کشور خودمان از آنجا که در زمینه اطلاع رسانی و بعد رسانه ای ضعیف عمل کرده ایم می توان گفت تماشاگران این رشته ورزشی در مقایسه با مسابقات جهانی کمتر است برای نمونه مسابقات اتومبیلرانی کشور به صورت زنده از تلویزیون پخش نمی شود یا زمان مسابقات به صورت دقیق در رسانه ها اطلاع رسانی نمی شود اما به استثنا این مورد می توان گفت این رشته ورزشی در ایران هم از پرطرفدار ترین رشته های ورزشی است و اگر به آن بها داده شود قطعا می توان به عنوان یک صنعت هم به آن نگاه کرد.

آیا تا کنون از ایران ورزشکاری در رقابت های اتومبیلرانی جهانی حضور داشته است؟
با توجه به تفاوت سطح مسابقات کشور نسبت به رقابت های بین المللی می توان گفت در اعزام تیم به مسابقات برون مرزی فعالیت چندانی نداشته ایم و تنها یکی دو نفر در رشته اتومبیلرانی در شاخه ۲۰۰ هستند که در برخی از رقابت های برون مرزی حضور یافته اند اما به طور کلی باید گفت ایران در رقابت های جهانی اتومبیلرانی حضور پررنگی نداشته است.

علت این موضوع را چه می دانید؟
نبود زیرساخت های مناسب ورزش اتومبیلرانی و عدم حمایت از این رشته ورزشی را می توان از جمله مهمترین علل این موضوع برشمرد و امیدواریم با افزایش حمایت ها در آینده شاهد اعزام ورزشکاران ایرانی به رقابت های اتومبیلرانی در سطح بین المللی باشیم.

وضعیت اتومبیلرانی و اسلالوم در استان را چگونه ارزیابی می کنید؟
رشته اتومبیلرانی در استان مرکزی نسبت به دیگر استان ها با ورزشکاران و طرافداران بیشتری دنبـــال می شود و به طور کلی می توان گفت این رشته در استان مرکزی به نسبت دیگر نقاط کشور در سطح بهتری قرار دارد و ورزشکاران استان قهرمانی های بسیاری را در سطح کشور کسب کرده اند. اما ورزشکاران این رشته در استان پیست چندان مناسبی ندارند و در پارکینگ ورزشگاه امام خمینی به تمرین می پردازند که این محل چندان برای تمرین مناسب نیست با این وجود علاقمندان این رشته تمرینات خود را در این شرایط هم دنبال کرده اند و ما ضمن تشکر از حمایت های ویژه آقای بهاری رئیس هیات اتومبیلرانی استان مرکزی در خواست حمایت از دیگر مسئولان ورزشی استان داریم تا ورزشکاران این رشته ورزشی در استان بتوانند در شرایط مطلوب تری فعالیت داشته باشند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.