خانه » جدیدترین » معجزه یاقوت های سرخ

معجزه یاقوت های سرخ

چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸   شماره ۱۱۷۹

معجزه یاقوت های سرخ

از ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح باغات انار در استان مرکزی ۹۹ درصد مربوط به شهرستان ساوه است

طاهره قهیه ای

انار نماد اصلی سفره شب یلدا است و گذشتگان آن را میوه‌ باروری و برکت می‌دانستند. انار از سالم‌ترین و بهترین ‌میوه‌های روی زمین است و ترکیبات مفید متفاوتی نسبت به دیگر میوه‌ها دارد. ساوه یکی از قطب های تولید یاقوت سرخ یا انار است که یکی از بهترین انواع گونه انار را در کشور تولید می کند و به عبارتی باید گفت ساوه را به انارش نیز می شناسند.
انار ساوه یکی از محصولات صادراتی استان مرکزی است که به دلیل کیفیت بالایش مشتریان خاص خود را نیز در منطقه دارد. این محصول باکیفیت در سال ۹۵ به دلیل سرمازدگی تا حدودی از بین رفت و مردم استان، کشور و حتی مشتریان خارج از کشورش را چشم انتظار قرار داد. این محصول امروزه با گذشت تقریبا سه سال از هجوم سرمای شدید به باغات ساوه توانسته بار دیگر قد علم کند و همچون گذشته با تولید خوب انار در راس صادرات استان بدرخشد.
انار یکی از میوه های بومی آسیای جنوب غربی و از جمله ایران است. از دانه انار می توان آبمیوه، رب، معجون، شربت، مارمالاد، ژله، نوشابه، بستنی انار، انواع سس و چاشنی ها، روغن، اسانس، خوراک دام، لواشک و سرکه تهیه کرد. از دانه انار، روغن با خاصیت آنتی اکسیدان قوی، ضدالتهاب و ضدمیکروبی بـــه دست می آید. همچنین از پوست میوه انار، مربا، ترشیجات، رنگ گیاهی، مواد آرایشی و خوراک دام تولید می شود.
به گزارش وقایع استان به نقل از ایسنا، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی درباره وضعیت کشت این محصول در استان، گفت: سطح باغات انار در استان مرکزی ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۸۰۰۰ هکتار آن بارور و مابقی غیربارور هستند، ۹۹ درصد باغات انار استان نیز مربوط به شهرستان ساوه است.
علی اصغر زارعی با اشاره به اینکه در زمستان سال ۹۵ تمامی باغات انار به علت سرمازدگی کف‌بر شدند و با توجه به فعالیت ‌های صورت گرفته طی این سه سال، متوسط تولید باغات انار به ۱۵ تن در هکتار رسیده است، افزود: در واقع کف‌بر کردن درختان سبب جوان‌سازی باغات انار شد و با توجه به سالم بودن ریشه درختان، رشد و عملکرد خوبی در این بازه زمانی سه ساله در باغات انار مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به رشد قابل قبول تولید، امیدواریم متوسط تولید باغات انار به ۲۰ تن در هر هکتار افزایش پیدا کند، ادامه داد: انار تولیدی در استان به درجات یک تا چهار تقسیم ‌بندی می‌شود که به ترتیب درجات، برای صادرات، مصرف بازار داخلی و ارسال به واحد های فرآوری به منظور تولید آب انار، رب انار و کنسانتره عرضه می ‌شوند.
زارعی گفت: سال گذشته به دلیل مشکلات بیان شده، صادرات این محصول صورت نگرفت؛ امـــا پیش بینی می شود که امسال انارهای درجه یک به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه، ترکیه، کره و… صادر شوند.
وی با بیان اینکه امکان برداشت انار تا اواخر آبان ماه وجود دارد، ادامه داد: با توجه به بارندگی‌ های آغاز شده در استان و پیش ‌بینی بارندگی‌ های بعدی در آبان‌ ماه، به سبب جلوگیری از ضرر و زیان باغداران به آنها توصیه می ‌شود در برداشت محصول سرعت بیشتری داشته باشند، در صورت تداوم بارندگی، در صورتی که انار برداشت نشده باشد احتمال ترکیدگی انار، کاهش کیفیت و در نهایت کاهش قیمت آن وجود خواهد داشت.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: باغات انار جزء باغاتی هستند که تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار دارند و سال گذشته نیز حدود ۵۵۰۰ هکتار از باغات انار تحت پوشش خدمات بیمه ‌ای قرار گرفته‌ اند.
زارعی خاطرنشان کرد: دو کارگاه فعال به منظور فرآوری محصولات تولیدی انار در شهرستان ساوه وجود دارد، همچنین افرادی از سایر استان ‌ها محصول ساوه را خریداری کرده و در استان دیگری فرآوری محصولات را انجام می‌ دهند، همچنین در خصوص کارخانه فرآوری انار در سطح استان و کشور هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.
انار به عنوان محصولی طبیعی دارای خواص فراوانی نیز است که همواره مصرف آن مورد تاکید پزشکان و متخصصان تغذیه نیز قرار دارد، لذا دانستن نظر متخصصان تغذیه در خصوص خواص انار و محصولات آن نیز خالی از لطف نیست که در ذیل به برخی از این نظریات اشاره می شود. انار و دانه‌ های یاقوتی آن هزاران سال است، که بعنوان دارو مصرف می‌شود. از خواص و فواید انار، می‌توان به اثرات درمانی و بهبود دهنده آن در بیماری های قلبی، فشارخون بالا و بعضی از انواع سرطان همچون سرطان پروستات اشاره کرد. متخصصان تغذیه تاکید کرده اند که آب انار می تواند چربی های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد، همچنین در این تحقیقات ثابت شده است کسانی که آب انار می نوشند، فشار خونشان پایین می آید؛ بنابراین خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری کلیوی در این اشخاص نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. پزشکان معتقدند که آب انار می تواند مقدار اسید چرب موجود در خون موسوم به اسید چرب را کاهش دهد.
نام انار به عنوان میوه ای بهشتی سه بار در قرآن مطرح شده است، یک بار به عنوان نشانه خداوند (انعام/۹۹)، دیگر بار از انسان‌ها خواسته شده از انار استفاده کنند (انعام/۱۴۱) و سومین بار انار به عنوان میوه‌ای بهشتی معرفی شده است (الرحمن/۶۸)؛ بنابراین این میوه پر خاصیت همواره در آداب و رسوم ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است و حتی بوعلی سینا معتقد بوده است که تمام قسمت ‌های این میوه دارای خواص دارویی است که امروزه تحقیقات زیادی درباره خواص انار و ترکیبات موجود در آن انجام شده که مؤید اثرات مفید این میوه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها است؛ بنابراین باید قدردان یاقوت های سرخ ساوه باشیم. پزشکان و متخصصان تغذیه خواص انار را به ۵۰ مورد تقسیم کرده اند:
۱٫ پوست و ریشه انار ضدکرم
۲٫انار معتدل، مقوی، ملین، ادار آور و ضد تشنگی
۳٫اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می‌شود.
۴٫کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن
۵٫ انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
۶٫ انار شیرین سرفه را تسکین می‌دهد و صدا را باز می‌کند (برای کسانی که آواز می‌خوانند)
۷٫انار شیرین خارشهای بدن را تسکین می‌دهد.
۸٫ طبع انار ترش سرد است.
۹٫مقوی معده و کبد است، البته انار شیرین
۱۰٫کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است. به طور کلی زیاده‌روی در مصرف انار ترش امکان به وجود آمدن زخم معده را دارد.
۱۱٫جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.
۱۲٫جهت درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخمها آب انار ترش را بجوشانید تا غلیظ شود، سپس با عسل مخلوط نمایید و بر روی آنها بمالید.
۱۳٫رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.
۱۴٫ رب انار یبوست می‌آورد.
۱۵٫خوردن انار غم و اندوه را از بین می‌برد.
۱۶٫کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می‌رود.
۱۷٫خانمهای حامله اگر در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین می‌رود.
۱۸٫ برای از بین بردن ترشحات ساده زنانگی از دمکرده گل انار روزی ۲ استکان استفاده شود. ۵ گرم گل خشک در ۲۰۰ سی‌سی آب جوش ۲۰ دقیقه دم کرده، بنوشید.
۱۹٫برای کسانی که خروج مقعد دارند پوست انار خشک یا تازه را در آب بجوشانند صاف کرده و بعد از هر بار اجابت مزاج در داخل آب نیمگرم یا سرد آن بنشینند. برای کسانی که بواسیر دارند این عمل مفید است.
۲۰٫کسانی که کرم دارند حدود سه یا چهار گرم پوست انار را با یک لیوان آب گرم میل نمایند. بهتر است یبوست نداشته باشند اگر چنانچه یبوست دارند یک روز قبل از خوردن پودر پوست انار مسهل یا سوپ‌های ملایم بخورند و ۲ ساعت بعد از خوردن پودر پوست انار مقداری سوپ میل شود.
۲۱٫ کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می‌کنند از دم کرده یا جوشانده برگ انار به عنوان چای استفاده (۱۰ گرم در ۲۵۰ سی‌سی آب) کنند.
۲۲٫ دم کرده برگ انار میگرن را برطرف می‌نماید. ۵ عصر و آخر شب یک لیوان میل شود. ۵ گرم گل انار در یک لیوان آب جوش دم کرده.
۲۳٫برای درمان کرم کدو بین ۶۰ تا ۹۰ گرم پوست خشک کرده ریشه با ساقه انار را در ۲ لیوان آب به مدت ۲ شبانه روز خیس کرده سپس با حرارت ملایم آن را جوشانده تا آب به یک لیوان برسد، سپس صاف نموده در ۲ یا ۳ نوبت با کمی عسل مخلوط کرده میل شود. بعد از آن بیمار هنگام اجابت مزاج بر روی یک ظرف آب نیم گرم بنشیند تا کاملاً کرم کدو که همانا سر آن می‌باشد دفع گردد زیرا اگر سر آن باقی بماند مجدداً رشد می‌نماید. اما برای از بین بردن کرم کدو داروهای شیمیایی البته زیر نظر پزشک بهتر است.
۲۴٫در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن کرچک خودداری شود. زیرا ممکن است ایجاد مسمومیت نماید.
۲۵٫جوشانده پوست انار جهت ترشحات سفید خانم‌ها مفید است.
۲۶٫از ترکیب گلهای له شده انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده می‌شود.
۲۷٫طبع انار سرد و تر است.
۲۸٫پوست آن سرد و خشک است.
۲۹٫انار شیرین طبیعت سرد، معتدل و کمی تر دارد.
۳۰٫انار تولید کننده اخلاط صالح است. همانا دو گونه خلط وجود دارد یکی مفید و دیگر غیر مفید که انار تولید کننده نوع مفید آن است.
۳۱٫برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انار را سوراخ کرده سپس روغن بادام شیرین داخل آن ریخته و روی آتش بگذارند تا روغن جذب شود آن گاه بخورند بسیار خوب است.
۳۲٫انار ترش نیروی جنسی را کاهش می‌دهد.
۳۳٫عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است. بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
۳۴٫گل انار با آب بارهنگ برای زخمهای آلات تناسلی آقایان مفید است. گل انار + عرق بید + عرق بیدمشک + عرق کاسنی + بارهنگ سپس زخم را بشویید.
۳۵٫به جای گل ما می‌توانیم از پی سفید داخل انار استفاده کنیم. (مورد شماره ۳۴)
۳۶٫کسانی که می‌خواهند نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار بخورند.
۳۷٫خوردن انار مستی را رفع می‌کند.
۳۸٫انار جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
۳۹٫بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گلپر است.
۴۰٫جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خون ریزی لثه می باشد.
۴۱٫پودر پوست انار برای التیام زخمهای کهنه مفید است.
۴۲٫کسانی که مزاج گرم دارند انار ترش برای آنها مفید است.
۴۳٫اگر انار با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری می‌کند.
۴۴٫امام صادق (ع) می‌فرمایند: بخورید انار را با پرده‌های وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
۴۵٫حضرت علی(ع) می‌فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.
۴۶٫کسانی که بیماری قند دارند از انار استفاده کنند.
۴۷٫اگر آب انار را با شکر و نشاسته و صمغ عربی و روغن بادام بجوشانیم و نیم گرم میل شود باز کننده ادرار و تقویت کننده دستگاه ادرار و مثانه است.
۴۸٫انار دفع کننده مضرات دخانیات می‌باشد.
۴۹٫اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف می‌کند.
۵۰٫اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن انار کمی زنجبیل با نبات بخورند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.