خانه » جدیدترین » فرزندکُشی

فرزندکُشی

چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۹  شماره ۱۲۸۳

نگاهی به جدال میان شهردار، شورای شهر و مدیرکل دفتر فنی استانداری بر سر اجرای پروژه جدید ۵۵ متری

فرزندکُشی

عباس لعل بار

با جایگزینی پروژه خیابان ۵۵ متری به جای طرح معروف و پر حاشیه ۵۸ متری توسط شهردار اراک، این طرح جدید به موضوعی برای مجادله میان شهرداری، شورای شهر و مدیرکل دفتر فنی استانداری تبدیل شده است. جالب ترین بخش این جدال رو در رو شدن شهردار و شورای شهری است که حکم پدر و فرزندی را داشته و گویا آب شورای شهر با شهرداری دیگر در یک جوی نمی رود.
چندی پیش مدیرکل دفتر فنی استانداری درباره این پروژه گفت: در رابطه با پروژه خیابان ۵۵ متری، دو بحث وجود دارد، یک مورد بحثی که شهرداری می‌گوید البته غیرقابل قبول است و مورد دیگر طرح ۵۵ متری که طبق تصمیمات شورای عالی لغو شد. نوازنی بیان کرده بود: یک ۵۵ متری جعلی هم شهردار اراک از خودش درآورده بود که می‌گفت یک خیابان را می‌کشیم و از کنار خط راه‌آهن می‌بریم و به کمربندی شمالی وصل می‌کنیم که هر چقدر هم ما مذاکره کردیم که این پروژه نه مصوبه دارد و نه لازم است و اصلا به درد اراک نمی‌خورد فایده نداشت. اینکه در بیابان‌ها خیابانی اجرا شود که هنر نیست و دردی از شهر دوا نمی‌کند، بارها این موضوع را مطرح کردیم اما شهردار اراک چندین ماه امکانات و سرمایه شهرداری را صرف این کار کرد و بعد که متوجه شد داستان جدی است و امکان اجرای این خیابان به هیچ وجه وجود ندارد و همه اعتراض دارند بعد از چندین ماه فعلاً آنجا را رها کرده و تازه به این نتیجه رسیده که باید این کار را تعطیل کند‌.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی نیز البته درگفتگو با وقایع استان درباره این پروژه که به شهید سلیمانی تغییر نام یافته است نیز گفته بود: تا زمان بررسی پیوست‌های اجتماعی، فرهنگی، زیست‌محیطی عملیات این پروژه متوقف شده است.
به تازگی شهردار اراک در نشستی به سخنان سایر مسئولان درباره این پروژه جدید واکنش نشان داده است. محمد کریم شفیعی با تشریح جزئیات پروژه جدید ۵۵ متری گفت: طرح تفصیلی شهر اراک به عنوان یک سند بالادستی ۱۶ سال پیش به شهرداری ابلاغ شده و براساس این سند، صدور پروانه، احداث معابر، احداث فضای سبز و تقاطع و … انجام می شود و براساس این سند متراژ و عرض هر شبکه معبر مشخص می شود.
وی افزود: این پروژه تنها پروژه بزرگراهی باقی مانده اراک و پروژه شرقی به غربی است و می‌تواند تمام اتصالات شمالی و جنوبی را به هم ارتباط دهد. در طراحی شهرک خودرو، پل شهید بختیاری و پل علم‌الهدی تعریض و دهانه ۵۵ متری در این حوزه در نظر گرفتند، اگر این پروژه جعلی است چرا در شورای ترافیک مجوزی برای چنین عرضی را در نظر گرفته‌اند؟ اگر قرار بود که معبری به عرض ۵۵ متر از این محدوده عبور نکند چرا چنین عرضی داده شده است و هزینه های پروژه‌ را افزایش داده‌اند؟
شفیعی ادامه داد: اگر امروز درباره این پروژه اختلاف نظر بالاست به ضعف شورای شهر باز می‌گردد، زمانی که شورا ضعیف عمل کند شهردار به عنوان منتخب آنها دچار چالش می‌شود. شورا به عنوان پدر از فرزند خود دفاع و حمایت نکرده و متاسفانه برخی از اعضا خود را به خواب زده اند. شفیعی با تاکید براینکه شهرداری که نباید برای کار کردن دعوا کند، افزود: رییس شورای شهر رسما به من نامه زد که حق صحبت کردن در شورا را ندارم، من شش ماه صحبت نکردم و شرایط را تحمل کردم، آقای فدایی و آقای رشیدی به عنوان دو عضو شورا در زمان انتخاب من به عنوان شهردار به من رای ندادند و نقدی هم در این خصوص نیست، اما قرار نیست که ذهن دیگران را خراب کنند، نباید با انجام مخالفت، کار شهرداری و شهر را قفل کنند. سیستم رای گیری شورای شهر سه دکمه سفید، سبز و قرمز دارد، اما برخی برای مصوبات فقط دکمه قرمز را فشار می‌دهند. وی افزود: سامانه عیان به عنوان تجربه برتر در کشور شناخته شده است، اما کافی است از برخی اعضای شورا بپرسید چه شناختی از سامانه دارند و آیا مصوبات شورا را در این سامانه بارگذاری می کنند یا خیر؟
رییس شورای شهر اراک هم بعد از این سخنان شهردار وارد گود شد، پاسخ شفیعی را داد. محمدحسین فدایی در صحن رسمی شورا گفت: شهردار خود را مکلف به پاسخگویی به شورا نمی داند به همین دلیل شورا باور نبوده، نیست و نخواهد بود.
وی افزود: افرادی که طرح تفصیلی را می دانند خبر دارند که در طرح جامع فعلی اساسا معبری به عنوان معبر ۵۵ متری تعریف نشده است، شورای ترافیک نیز بر اجرای این پروژه صحه نمی گذارد و شمال و جنوب اراک احتیاجی به معبر ندارد که بخواهیم ۵۵ متری را اجرایی کنیم.
رییس شورای شهر اراک گفت: صحن رسمی شورای شهر اراک مصوب کرد که پروژه ۵۵ متری اجرایی نشود، اما شهردار به دلیل امیال شخصی و تحقق نظر افرادی خاص به دنبال اجرای این پروژه است و اموری که نیاز اصلی شهروندان است را رها کرده است.
فدایی با بیان اینکه شهردار اراک در ابتدای امر این مسائل را در شورا طرح موضوع کند، افزود: اینکه شهردار بیان کند شهر اراک نسبت به برخی شهرها عقب است و این موضوع به عملکرد شورا باز می گردد قابل پذیرش نیست، شهردار اراک اساسا شورا باور نیست که موضوعات را در شورا طرح کند به همین دلیل بی انصافانه این موضوعات را در برابر رسانه ها مطرح می کند. وی با اشاره به اینکه شهردار اراک شورا باور نبوده، نیست و نخواهد بود، گفت: شهردار خود را مکلف به پاسخگویی به شورا نمی داند و این رویه درستی نیست، اگر شورا با شما همکاری نمی کند، چرا دیگر دستگاه های اجرایی همکاری لازم را با شهرداری ندارند؟
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی هم روز گذشته ساکت ننشست و در واکنش به سخنان شفیعی گفت: اراک از حضورافرادی آسیب دیده که پایتخت نشین هستند و چشم به مناصب و موقعیتی در پایتخت دارند. حمیدرضا نوازنی اظهار کرد: بعضی از افراد بسیار با سواد که از کارشناسی در شهرداری پاکدشت به موقعیتی رسیده‌اند که در داستان سلطان و شبان مشابه آنرا می‌توان یافت، باورشان شده که ایـن شهر بی کس و کار است و هر فکری که به ذهن مشوش شان خطور می‌کند اجازه اجرا در شهر دارد.
وی افزود: این افراد باید بدانند اینجا مردم خوب می‌فهمند چه کسانی قصد خدمت دارند و چه کسانی به دنبال حرکات نمایشی و عوام‌فریبانه و رنگ کردن مردم نظیر رنگ کردن خانه های چشمه موشک اراک هستند، مردم این مناطق با سیلی صورتشان را سرخ می‌کنند شما زحمت نکشید، این هزینه ها را صرف تامین خدمات و سایر اولویت‌های این مناطق کنید نه خرج های بی حاصل کنید.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی عنوان کرد: کسانی مدعی جهل و بی‌سوادی دیگران هستند که از بدیهی‌ترین و ابتدایی‌ترین مباحث شهرسازی بویی نبرده و ژست مدیریتی می‌گیرند در حالی‌که از طرح جامع شهر که مهمترین سند توسعه شهر تا ۱۰ سال آینده است بی خبر هستند.
نوازنی بیان کرد: اگر به جای سفرهای هفتگی به تهران، کمی به مشکلات شهر می‌پرداختند حتما به چشم مبارکشان می‌خورد که طرح جعلی مورد نظر قریب یک‌سال است که در اسناد شبکه معابر شهر اراک تغییر کرده و نمی‌توان به طرح تفصیلی موجود استناد کرد. وی خاطرنشان کرد: شهر اراک اگرچه از فقدان یا کمبود بعضی کاربری‌ها رنج می‌برد اما قطعا از کمبود یک خیابان بی سر و ته در بیابان‌های حاشیه رنج نمی‌برد و از بی تدبیری و خرج‌های بیهوده، از اقدامات خودسرانه و بدون پشتوانه کارشناسی، از اتلاف منابع و از سوءمدیریت مدعیان باسوادی رنج می‌برد. مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی عنوان کرد: این شهر اتفاقا از حضور همین افرادی آسیب دیده که پایتخت نشین هستند و چشم به مناصب و موقعیتی در پایتخت دارند و اینجا را به عنوان کارگاهی برای کارآموزی می‌پندارند، قطعا اینها در این شهر ماندگار نخواهند بود اما آثار سوء مدیریتشان سال‌ها بر دوش مردم سنگینی خواهد کرد و افاضات صادر شده از ناحیه این افراد بر سبک و سیاقی است که گویی این مردم در بدویت زندگی می‌کنند و منجیانی از پاکدشت گسیل شده‌اند تا آنها را به دروازه های تمدن برسانند و عده‌ای مانع این‌کار شده‌اند.
نوازنی عنوان کرد: به هوش باشید که این شهر در مسیر پویایی و توسعه به پیش خواهد رفت و آلودگی‌ها را در این مسیر پالایش خواهد کرد و این دشت پاک با مسافرین پاکدشت هم همین معامله را خواهد کرد.
***
شایان ذکرست گفتگوی وقایع با معاونت اجتماعی و پیشگیری از دادگستری استان در واکنش با سخنان شهردار را با عنوان کدام موافقت؟، در گزارشی مجزا در شماره امروز خواهید خواند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.