خانه » جدیدترین » شانس دوم

شانس دوم

سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸  شماره ۱۰۸۷

به بهانه روز جهانی اهدای عضو

شانس دوم

«میثم بخشی» کوردیناتور پیوند اعضا در استان مرکزی: در دو ماهه نخست سال جاری ۳ مورد مرگ مغزی داشته ایم که ۲ مورد خانواده هایشان برای اهدای عضو رضایت ندادند و یک مورد هم شرایط پیوند نداشت

الهه فراهانی

آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چرا اهدای عضو مهم است؟ آیا ممکن است روزی به پیوند عضو نیازمند شویم؟ در این لحظه چه احساسی خوهیم داشت؟ تنها راه ادامه حیات برای بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته قلب و کبد و بهترین درمان برای مبتلایان به نارسایی کلیه، پیوند عضو می باشد. در هر سال تعداد زیادی از بیماران نیازمند به پیوند عضو که در لیست انتظارند، می میرند و این در حالی است که اعضای سالم افراد دچار مرگ مغزی، زیر خاک مدفون می شوند.
هرکس و در هر سن می تواند در صورت بروز مرگ مغزی و با رضایت بستگان، اهدا کننده عضو یا نسج باشد، شرایط پزشکی فرد در زمان مرگ مغزی، تعیین کننده قابلیت وی برای اهدا خواهد بود. اعضای قابل اهدا: کلیه ها، کبد، قلب، ریه، لوزالمعده، روده، نسوج قابل اهدا: قرنیه، استخوان، سیاهرگ، غضروف، دریچه های قلبی، پوست و تاندون اهدای عضو می باشد. هر روز بالغ بر ۱۰ بیمار در کشورمان به‌دلیل طولانی‌بودن صف انتظار پیوند فوت می‌کنند.
۳۱ اردیبهشت ماه هر سال روز اهدای عضو نامگذاری شده است .در سایت اهدای عضو آمده است هر ده دقیقه یک نفر به لیست انتظار پیوند افزوده می شوند و نکته مهم اینجاست کسانی می توانند آن‌ها را نجات دهند که تقدیرشان رفتن بود و تصمیمشان ماندن – کسانی که مرگ مغزی می شوند و کارت اهدا دارند و با اهدای اعضای خود زیبا ماندن را در رفتن تصویر کردند.
«میثم بخشی» کوردیناتور پیوند اعضا در استان مرکزی در گفتگو با وقایع استان بیان کرد: فعالیت پیوند اعضا برای کسب رضایت از خانواده های مرگ مغزی از سال ۸۸ زمانی که فاز پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی فعال بود، آغاز شد و همزمان با آن واحد فراهم آوری پیوند اعضا احداث شد.
وی افزود: قبل از این جریان اهدای عضوی در اراک رخ نداده بود و ما این کار را از بیمارستان ولیعصر به سبب ازدحام مراجعین تصادفی شروع کردیم و هر بیماری که مرگ مغزی می شد در گام اول رضایت خانواده اش را کسب می کردیم که در اصل یکی از مشکل ترین مراحل به دلیل نپذیرفتن این فرهنگ در میان مردم محسوب می شد.
بخشی تصریح کرد: در سال های آغاز به کار مردم هنوز به این باور برای اهدا عضو بستگان خود که مرگ مغزی شده اند نرسیده بودند و این کار ما را بسیار سخت می کرد ولی هر چه زمان گذشت مردم فرهنگ اهدای عضو را بیشتر از پیش پذیرفتند.
وی گفت: پس از کسب رضایت خانواده فردی که مرگ مغزی شده آن را به تهران منتقل می کنیم چراکه هنوز در اراک واحد جداسازی اعضا وجود ندارد.
بخشی تاکید داشت: مرگ مغزی در واقع پایان راه و همان مرگ است و اگر خانواده های فرد مرگ مغزی دیرتر به پیوند و اهدای عضو رضایت دهند قطعا فرصت را برای پیوند می سوزانند. هر چه سریع تر پس از مرگ مغزی اعضا جداسازی شود کیفیت اعضا برای پیوند بالاتر خواهد بود.
وی ادامه داد: تعداد افراد مرگ مغزی در استان ما بسیار بیشتر از افرادی است که برای اهدای عضو ثبت نام کرده اند و این موضوع نیازمند فرهنگ سازی برای سوق دادن مردم نسبت به ثبت نام در اهدای عضو دارد.
بخشی عنوان کرد: از سال ۸۹ تاکنون ۴۴ مورد اهدای عضو بر اثر مرگ مغزی داشته ایم. در سال گذشته ۱۴ مورد بوده که تنها ۹ مورد آن پیوند خورد و ۵ نفر دیگر مرگ مغزی شده شرایط لازم به لحاظ سن ف تناسب اندام و یا سلامت کافی و نیز دیرکرد در اقدام اهدای عضو را نداشته بودند.
وی در پایان گفت: در همین دو ماهه نخست سال جاری ۳ مورد مرگ مغزی داشته ایم که ۲ مورد خانواده هایشان برای اهدای عضو رضایت ندادند و یک مورد هم شرایط پیوند نداشت.
***
چند واقعیت در مورد اهدای عضو
۱. هر فرد مرگ مغزی می‌تواند جان ۸ نفر را نجات دهد.
۲. در هر ۲ ساعت یک بیمار نیازمند به پیوند، جان خود را از دست می‌دهد.
۳. در صورت مرگ طبیعی نیز امکان اهدای عضو وجود دارد.
۴. حتی در صورت داشتن کارت اهدای عضو، در صورت عدم رضایت اولیای دم، اهدای عضو صورت نخواهد گرفت.
۵. باطل کردن کارت اهدای عضو بعد از تکمیل فرم امکان‌پذیر است.
۶. کل مراحل اهدا و پیوند عضو (اخذ رضایت از خانواده فرد اهداکننده تا پایان برداشت و پیوند عضو) معمولاً ۳۶ ساعت به طول می‌انجامد.
۷. تامین کلیه هزینه‌های مربوط به امر اهدای عضو شامل بستری، برداشت و پیوند بر عهده وزارت بهداشت و درمان است و هیچ هزینه‌ای توسط خانواده اهداکننده پرداخت نخواهد شد.
۸. هیچ محدودیت سنی‌ای برای اهدای عضو وجود ندارد.
۹. فرایند برداشت عضو هیچ تغییری در ظاهر پیکر اهداکننده به وجود نخواهد آورد. پس از عمل برداشت، محل جراحی بخیه زده شده و از بیرون فقط به صورت یک خط تمیز عمل جراحی دیده خواهد شد.
۱۰. تیم پزشکی فقط عضوهایی را برمی‌دارند که خانواده اهداکننده رضایت به برداشتن آن‌ها داشته باشند.
۱۱. در عرض ۲ دقیقه می‌توانید اینترنتی ثبت‌نام کنید و کارت اهدای عضو خود را آنلاین تحویل بگیرید.
ثبت‌نام کارت اهدای عضو
انجمن اهدای عضو ایرانیان برای سهولت مردم و داوطلبان در جهت گرفتن کارت اهدای عضـو؛ شرایطی را فراهم کرده است تا علاقه‌مندان برای این کار خیر بتوانند از طریق ربات تلگرامی ehdayeozv_bot@ در کمترین زمان ممکن کارت خود را دریافت کنند.
همچنین داوطلبانی که در سامانه‌های دیگر ثبت نام کردند و از طریق این سامانه‌ها و یا از طریق مراجعه به هر یک از واحدهای فراهم‌آوری کشور یا ارگان‌های دیگر کارت دریافت کردند می‌توانند برای ثبت اطلاعات خود در سامانه www.ehda.center نیز اقدام کرده تا اطلاعات آنها در سامانه مرکزی نیز ثبت شده و از تمام کشور قابل دسترسی باشد.
همچنین همه مردم می‌توانند با ارسال کد ملی خود به شماره ۳۴۳۲ به صورت سریع و آسان کارت اهدای عضو دریافت کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.