خانه » پیشنهاد سردبیر » سناریوی شوم

سناریوی شوم

شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸   شماره ۱۱۵۰

کارگران آذرآب می گویند اگر مسئولان خودشان را به خواب نزده بودند وضعیت ما چنین نمی شد

سناریوی شوم

کارگران آذرآب و هپکو منتظر پدری دلسوزند که پدرانه هایش را به پای این فرزند زمین خورده بریزد و زیر بازوانش را بگیرد و او را برای دوباره برخاستن و راه رفتن یاری کند

زهرا قمی

این روزها شرکت مادر تخصصی آذرآب همانند شرکت های واگن پارس و هپکو حال و روز خوشی ندارد. متاسفانه خصوصی سازی غلط و اشتباه این چند شرکت را به خاک سیاه نشاند. پای سخن کارگران که می نشینیم شنیدنی ها حال دلمان را می گیـرد. سفره ای که کف خیابان پهن کرده اند خالی تر از همه چیز است درست مثل جیب هایشان! برای بازگرداندن غرور از دست رفته مردانگی شان به کف خیابان آمده اند و بهای عرق هایی که ریختند و پول نشد را مطالبه می کنند، اما این همه خواسته شان نیست آنها مدیری می خواهند از جنس خودشان با فهم و شعوری صنعتی که مرد و مردانه بالای سرشان بایستد و حضورش امیدی شود در دل خسته کارگران. شاید این گزارش را بتوان در ادامه گزارش قبل در رابطه با قراردادهای موقت کارگری با تیتر بردگی صنعتی دانست که این روزها همه کارگران صنعتی با آن دست به گریبانند. لازم به ذکر است به دلیل پاره ای مسایل اسامی کارگرانی که در این گزارش با آنها مصاحبه شده، مستعار است و حقیقی نمی باشند.
لابه لای جمعیت که خیلی آرام حرکت می کنند نزدیکش می شوم و ضمن معرفی خودم می خواهم که از مشکلاتش برایم بگوید.
خودش را «مهدی» معرفی میکند که دوازده سال در این کارخانه مشغول به کار است و ضمن اشاره به خصوصی سازی غلط آذرآب و هپکو می گوید: طبق قانون، خصوصی سازی در مورد شرکت های مادرتخصصی نباید اعمال می شد، مدیریت غلط و ناکارآمد این نان را در دامان صنعت استان گذاشت. صنعت را نابود و کارگر را بدبخت و بدبخت تر کرد طوری که در چندین مرحله واگذاری این دو شرکت بـه هلدینگ های نابلد و بعضا بی هویت این وضعیت رقم خورد. اما در خصوص آذرآب شرکت تعاونی کارکنان بانک کشاورزی زمام امور را در دست دارد و تصمیم گیرنده است. بدون هیچ تعهد و تخصصی!
وی ضمن اشاره به اینکه هر شخص حقیقی یا حقوقی با آورده اندک و بسیار پایین تر از ارزش واقعی زمین شرکت ماشین آلات و پرسنل متخصص، می تواند سهام آذرآب را خریداری کند و تصمیم گیرنده اصلی شود و هرسازی که دلش خواست برای مجموعه آذرآب بنوازد، ادامه می دهد: این سهام باید به خاستگاه اصلی خود ش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بازگردد تا به شیوه کارشناسی شده با آن برخورد نماید.
وی اضافه می کند: کارگری که جانش را در بازوانش می ریزد تا با تمام توان خدمت کند این مافیای پر زورِ پولدار چنان زندگی معیشت و افکارش را تحت الشعاع قرار می دهد که هیچکس را مدافع حقــوق پــایمال شده اش نمی بیند. اعتراض می کند جواب که نگرفت دست به اعتصاب می زند و در آخر برای دیده شدن اعتراض صنفی اش به خیابان می آید و تجمع می کند حال این تجمعات جلوی دفتر نمایندگان مجلس باشد یا فرمانداری و استانداری ولی بازهم دیده نمی شود. از قدیم گفته اند آدمی که خودش را به خواب می زند را هرگز نمی شود بیدار کرد و این شامل حال مسئولان ما می شود.
مهدی می گوید: حقوقهایمان معوق شده با بیمه ها تسویه نشده از سال ۹۵ بیمه تکمیلی پرداخت معوقه داشته که در مقطعی قرارداد ملغی شد سال گذشته افراد زیادی بازنشسته شده اند اما به دلیل عدم تسویه شرکت با بیمه هنوز با شرکت قطع رابطه نشده اند و هرماه به تعدادشان افزوده می شود که این تعداد تا این لحظه حدود ۷۰ نفر می شوند که از سوی مـــدیریت هیچ برنامه ریزی برای جایگزینی این افراد صورت نگرفته است. چندین سال است که هیچ دستگاهی برای شرکت خریداری نشده ، ماشین آلات بهسازی نشده اند و شرکت متولی ندارد.
وی در پایان ضمن اشاره به اینکه هیچ امیدی برای حل این مشکلات و معضلات وجود ندارد اضافه کرد: ما کارگران خواسته یا ناخواسته دانسته یا نادانسته بازیگر سناریوی نوشته شده توسط مافیای صنعت زور و پول هستیم و نمی دانیم آب به آسیاب چـه کسی ریختــه می شود و همه این حرفها صرفا درد دل بوده و بس.
«امیرحسین» یکی از پرسنل بخش تعمیرات آذرآب با ۸ سال سابقه خواسته اش را اینگونه بیان می کند: ما کارگران آذرآب خواستار واگــذاری شـــرکت به هلدینگ های بزرگ هستیم نه شرکت های کوچکی که پشتشان اهداف دیگری پنهان باشد.
وی یکی از مطالباتشان را انتخاب هیات مدیره ای اصلح با اهلیت صنعتی، متخصص، دلسوز و صنعتگر دانست و افزود: هیات مدیره و مدیر عامل و مدیریت مالی نباید دلال و کاسب باشند بومی باشند و بیشتر وقتشان را در اراک سپری کنند یعنی بالای سر کارگر .
وی همچنین یکی دیگر از مطالباتشان را به روز شدن حقوق عقب افتاده کارگران دانست و گفت: ما باید امنیت شغلی داشته باشیم مشکلات مالی و بیمه ای چه بیمه تامین اجتماعی چه تکمیلی باید حل شوند. سه چهار سالی می شود که شرکت درگیر این مشکلات است و اگر گوش شنوایی بود برای حل مشکلاتمان هرگز به خیابان نمی آمدیم. اگر پیگیری می کردند این مشکلات پیش نمی آمد. نه نظم شهر به هم می ریخت نه حرفی پیش می آمد ولی حالا این اعتراضات و تجمعات ما کاملا صنفی است.
امیر حسین ادامه می دهد: هربار هیات مدیره با تاکتیک های خاص خودش پرسنل را تحت فشار قـرار می دهد تا بتواند از کمک ها و وام های دولتی استفاده نماید و بخش انــدکی از این کمک هـــا نصیب کارگر می شود و بخش عمده ای از آن معلوم نیست به کجا می رود. بهتر بگویم پول ها خرج شرکت نمی شوند.
«علیرضا» یکی دیگر از کارگران می گوید: ده سـالی می شود که در آذرآب کارگری می کنم دو سال اول را با پیمانکار شخصی بودم بعد شدم نیروی پیمانکار و بعد از ۶ سال شدم نیروی تامین و الان دو سالی می شود که قرارداد خود کارخانه شدم.
او هم از مشکلاتش اینگونه می گوید: ده سال از عمرم را تلف کردم ۳۴ سالم است اما هنوز مجردم! چون هیچ تضمینی وجود ندارد که حقوقم همچنین شغلم کفاف زندگی و ازدواجم را دهد. اگر جایی کار پیدا کنم با شرایط بهتر حتما از اینجا می روم چون این کارخانه پایین ترین سطح حقوق را در استان دارد با مدرک لیسانس کارگرم. دوست دارم سرو سامانی به زندگی ام دهم و ازدواج کنم کاش مسئولین به جای شعار دادن این آشفته بازار را درست می کردند.
ابوالفضل یکی دیگر از پرسنل آذرآب می گوید: حقوقمان که چندین ماه یعنی از زمستان سال گذشته عقب افتاده بود اما با شروع اعتراضات برای اینکه دهانمان بسته شود با پرداخت حقوق چندماه خواستند روی خواسته به حق واصلی ما که همان هیات مدیره متخصص و با وجدان است سرپوش بگذارند . این چند وقت هرچه شرکت افزایش حقوق داشت از آنطرف از اضافه کاریمان کم کرد و در پایان فیش همان فیش سالهای گذشته بود و منت افزایش حقوق ۳۰۰ هزار تومانی که بر سرمان گذاشته شد. در پی بروز این مشکلات و اعتراضات وزیر صنعت به اراک سفر کرد تا به وضعیت سه شرکت آذرآب واگن پارس و هپکو رسیدگی کند. جلسه ای تشکیل شد که در آن با پیشنهاد واگذاری آذرآب و هپکو به مپنا موافقت کردند. پس از آن مقرر شد که جلسه بررسی وضعیت این شرکت ها در تهران برگزار شود که در عصر روز دوشنبه ۱۱ شهریور جلسه ای در وزارت صمت با حضور وزیر صمت سرپرست، سازمان خصوصی سازی، رییس سازمان گسترش و صنایع ایران، مدیران عامل بانک کشاورزی و ملی، مدیران مپنا و قرارگاه خاتم الانبیا، معاونان وزارت اقتصاد، نیرو و تعاون کار و رفاه اجتماعی، رییس کل دادگستری استان در تهران، نمایندگان اراک در مجلس شورای اسلامی، مسئولان ارشد استان و… تشکیل شد.

مدیریت آذرآب طی ۴۸ ساعت آینده معرفی می گردد
استاندار مرکزی نیز در این باره در گفت و گو با ایسنا گفت: در این جلسه مقرر شد سهام شرکت آذرآب که در اختیار بانک کشاورزی است واگذار و مدیریت این شرکت ظرف مدت ۴۸ ساعت آینده توسط سهامدار عمده که اکنون بانک کشاورزی می باشد معرفی گردد.
سیدعلی آقازاده در ادامه افزود: همچنین در این جلسه مقرر شد سهام شرکت آذرآب اراک در مرحله بعدی به مپنا یا یک شرکت مشابه آن واگذار شود.
وی ضمن اشاره به اینکه نمایندگان مپنا استقبال خوبی از واگذاری سهام بانک کشاورزی نداشته قرار براین شد که ظرف مدت ۱۰ روز آینده نمایندگان مپنا با گزارش کاری که آذرآب به دست می آورد نتیجه را اعلام نماید.

آذرآب بدون مدیر و هیات مدیره است
رییس شورای اداری کار شرکت آذرآب در خصوص تجمع کارکنان این شرکت به ایسنا گفت: آذرآب در حال حاضر مدیرعامل ندارد و حتی اعضای هیات مدیره نیز استعفا داده اند و این شرایط عملا شرکت را قفل کرده و کارگران در این شرایط دست به اعتراض و تجمع زده اند و حتی ممانعت های شورای کار هیچ تاثیری روی آن نداشت.
جواد صابری به پرداخت نیمی از حقوق خردادماه اشاره کرد و افزود: تا به امروز حقوق تیر و مردادماه پرداخت نشده است و شرکت نیز دارای قرارداد کاری با پالایشگاه اصفهان است ولی کار تولید عملا متوقف شده است.
وی تاکید کرد که بارها از کارگران خواسته شد که تجمع نکنند و به کارخانه بازگردند و کارگران هم به کارخانه بازگشتند و تولید را از سر گرفتند اما با این روند ممکن است قراردادهای کاری موجود را هم از دست بدهیم.

بی کفایتی مدیران آذرآب را به این روز انداخت
دبیر خانه کارگر اراک در این باره به وقایع گفت: شرکت آذر آب یکی از شرکتهای مادر تخصصی کشور است که در زمینه های مختلف نفت،گاز، پتروشیمی، پالایشگاه و نیروگاه فعالیت دارد که رونق تولید در این شرکت موجب جلوگیری از خروج ارز از کشور و همچنین جذب نیروهای زیادی می باشد که حتی می تواند شرکت های زیر دستی زیادی را فعال نماید.
علی قیاسی افزود: متاسفانه این شرکت درگیر مدیران نالایق شد و از سال ۹۶ تا کنون نتوانسته سفارش کار بگیرد و فعالیت حال حاضرش نیز برای سفـــارشات قبلی اش می باشد که اگر سفارش تولید برای این شرکت نیاید سرنوشتی نظیر سرنوشت هپکو در کمینش است.
قیاسی واگذاری عمده سهام این شرکت در سال ۹۶ به بانک کشاورزی و دیگر سهامداران را علت عمده مشکلات آذرآب دانست وادامه داد: متاسفانه از بهمن سال ۹۷ تا قبل از اعتصاب هفته گذشته به دلیل اعتصاب اعضای هیات مدیره تا هفته گذشته عملا و قانونا قـــدرت تصمیم گیری نداشت و اکنون نیز مدتی بدون مدیرعامل به سر می برد که باید به مسئولین خاطر نشان کرد شرکتی با این عظمت نباید بدون مدیرعامل اداره شود که ورود افراد غیر متخصص در این مجموعه به بحران موجود فقط دامن می زند. امید داریم مسئولینمان زودتر مشکلات این شرکت را حل کنند تا به سرنوشت دیگر شرکت ها دچار نشود.
این روزها حال و روز شرکت های اراکی خوب نیست و همچون طفلی یتیم گوشه چشمی بــه دستـــان سرمایه گذاران دارند تا بر سرشان کشیده و آنان را به فرزندی قبول کنند. این روزها شرکتهایی همچون هپکو و آذرآب منتظر پدری دلسوزند که پدرانه هایش را به پای این فرزند زمین خورده بریزد و زیر بازوانش را بگیرد و اورا برای دوباره برخاستن و راه رفتن یاری کند. کاش مسئولینمان کمی پدرانه خرج صنعتمان می کردند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.