خانه » پیشنهاد سردبیر » زمستان گران

زمستان گران

چهارشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۰   شماره  ۱۴۵۱

گزارش وقایع استان از تاثیر خشکسالی بر قیمت گوشت و مرغ در ماه های آینده

زمستان گران

فاطمه چاپاری

نهاده‌های دامی از هزینه‌های اصلی در تولید گوشت و مرغ به حساب می‌آید و در نتیجه افزایش قیمت آن بر قیمت گوشت و یا مرغ تاثیرگذار است. بسیاری از دامداران در هنگام نبود نهاده از علوفه برای تغذیه دام‌های خود استفاده می‌کردند، اما با توجه به خشکسالی های اخیر و کمبود آب، برای تامین علوفه با مشکل روبرو شده اند و دام‌های شان را زودتر از موعد مقرر به بازار می‌دهند. از طرفی با اینکه دام مولد پایه‌گذار تولید گوشت و لبنیات مورد نیاز مردم در آینده است، طی سال های اخیر از دامداران حمایت مطلوبی به عمل نیامده است؛ این مساله در کنار خشکسالی، گران شدن علوفه و افزایش مخارج نگهداری دام، بسیاری از دامداران را با مشکلات اقتصادی مواجه کرده و منجر به این گشته تا نسبت به روانه کردن دام مولد خود به کشتارگاه ها اقدام کنند. به گفته کارشناسان و فعالان این حوزه این مسائل کشور را در ماه های آینده با مشکل کمبود گوشت مواجه خواهد کرد.
یکی از دامداران استان مرکزی در گفت و گو با وقایع استان می گوید: با توجه به اینکه از ابتدای امسال بارندگی نداشتیم، می خواهم دام های خودم را بفروشم و از راه دیگری کسب درآمد کنم. تعداد زیادی از دامداری های کوچک و خانگی کارشان صرفه اقتصادی نداشته و اقدام به فروش دام های خود کرده اند اما کسی دام زنده نمی خرد، چرا که علوفه نیست، همه دامداران می خواهند دام های شان را بفروشند برای همین دام هایمان را روانه کشتارگاه کردیم. وی ادامه داد: از ابتدای سال بیش از ۱۵ گوسفند خود را روانه کشتارگاه کرده ام، علوفه نیست، زمین ها خشک شده، مایل نیستم بره های ماده را به کشتارگاه بفرستم اما چه کنم در زمستان چطور از دام هایم نگه داری کنم چند روز بعد مجبور خواهم شد همین ها را هم به کشتارگاه بفرستم.
رییس اتحادیه مواد پروتئینی(گوشت/مرغ) استان مرکزی نیز در این باره به خبرنگار وقایع استان گفت: در حال حاضر در استان با کمبود مرغ مواجه هستیم، اما دولت در روزهای آینده برای تامین نیاز بازار مقداری مرغ روانه بازار خواهد کرد.
عزت اله علی همتی افزود: تحت تاثیر خشکسالی های اخیر فعلا گوشت قرمز در بازار فراوان است، اما این مساله باعث نگرانی ما شده چرا که به علت کمبود آب، دامداران توانایی تامین علوفه برای دام های خود را نداشته و از همین رو پیش از موعد اقدام به کشتار دام های خود کرده اند. وی اظهار کرد: بره های ماده ای که اکنون برای کشتار فرستاده می شوند، دام مولدی هستند که با کشتارشان چرخه تولید دام در سال آینده با مشکل مواجه خواهد شد همین موضوع علاوه بر این که احتمال کاهش ذخایر گوشتی در فصل زمستان و قیمت گوشت را بالا می برد، باعث ایجاد مشکلاتی در بخش تامین شیر و فرآورده های آن نیز خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در گفت و گـو با خبرنگار وقایع استان گفت: برای حل مشکلات تامین علوفه دام، علاوه بر سهمیه نهاده ای
که به استان ها تعلق می گرفت تاکنون دو مرحله سهمیه ویژه خشکسالی به استان تعلق گرفته و در کارخانجات توزیع شده تا به صورت کنسانتره درآمده و با قیمت دولتی به دامداران تحویل داده شود. حمیدرضا اخوان افزود: در خوشبینانه ترین حالت تنها ۵۰ درصد نهاده دام ها توسط دولت تامین می شود و مابقی نهاده را خود دامداران باید تهیه کنند. وی اظهار کرد: طبق آخرین جلسه ای که روز گذشته برگزار شد، قیمت نهاده های تامین شده برای دام های پرواری وگوسفند ۳۱۱۵ تومان و برای دام های شیری ۳۵۲۰ تومان تعیین شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تا کنون در مجموع نزدیک هشتاد هزار تن ذرت، جو و سویا و نزدیک ۱۲۲۱۰تن سبوس برای دام های شیری و پرواری و گوسفندان توزیع شده است. اخوان در پایان اشاره کرد: برای جلوگیری از کشتار دام های مولد طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور مقرر شده قیمت شیر به ۶۴۰۰ تومان افزایش یابد، صادرات دام آزاد شود و خرید تضمینی دام نیز توسط شرکت پشتیبانی صورت پذیرد، این مصوبه در دست اقدام است و به محض آماده سازی دستورالعمل های آن و با مشخص شدن مباشرین اجرایی خواهد شد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.