خانه » پیشنهاد سردبیر » روز اعتراضی شورا

روز اعتراضی شورا

شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴     شماره ۳۱۴

گروه اجتماعی-وقایع استان:
بازار اعتراض ها در صحن علنی شورای کلانشهر اراک این هفته داغ داغ بود، و اعضا این پارلمان محلی که بیشتر به نشستن و اتخاذ تصمیم گذران خدمت می کردند اکنون به اعتراض می ایستند اگر چه اعتراضشان تک به تک است و اندک صدایی دارد.
اعتراض و گلایه های این نشست در ابتدا با نطق پیش از دستور مسعود آبایی نایب رییس شورای شهر آغاز شد که محورهای اصلی آن بر انتصابات اخیر شهرداری و رکود و بحران در شهرداری بود.
نایب رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک در ابتدا به تغییراتی که در سطوح شهرداری رخ داده پرداخت و گفت: تغییر مدیریت ها در سیستم هایی که بر مبنی برنامه، پایش و ارزیابی عملکرد و نتیجه گیری هستند، اثر بخشی خواهد بود چرا که در آن سیستم ها مدیر نقش تعیین کننده ای در هدایت و راهبرد مامویت و هدف دارد.
آبایی بیان کرد: انتصاب در مدیریت شهری باید هدفمند برمبنای تخصصی و کارایی باشد تا بهترین نتیجه به نفع مردم حاصل شود.
انتصابات صوری و با شائبه تاثیر گذار نیست
وی با بیان اینکه در سیستمی که قائل به برنامه نبوده و صرفاً امور روزمره را گذران می‌کند انتصابات نیز صرفاً صوری بوده و تأثیرگذار نخواهد بود، فرار از روزمرگی، برنامه مداری در همه امور، ارزیابی عملکردها و توجه به شایستگی‌ها و لیاقت‌ها در انتصابات را تنها راه گریز عنوان کرد.
وی یادآور شد: انتصابات اخیر نشان می دهد که فردی طی دو سال چهار بار و در مسئولیت های مختلف جابجا شده و یا فردی با گرایش تحصیلی کاملا متفاوت و تجربه عملکردی متفاوت تر مسئولیتی را عهده دار شده که به لحاظ علمی و تجربی با داشته هایش سازگاری ندارد این موارد شائبه مسائل دیگری را مطرح می کند که ورود به آن نمیکنم ولی انتظار است شورای شهر و شهردار در فرصت باقی مانده با تدوین برنامه و هدف گذاری شرایط را به گونه ای رقم بزنند که آنچه در خور شان شهر و شهروندان است محقق شود.
به جای تغییرات بی‌هدف و توقف پشت خاکریز رکود، چاره اندیشی شود
وی با اشاره به بحث رکود اقتصادی و کاهش درآمدهای شهرداری ادامه داد: برای برون رفت از این وضعیت باید بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در باب اقتصاد مقاومتی به عنوان چراغ راه، به جای تغییرات بی‌هدف و بی‌برنامه مدیریتی و اجرای طرح‌های نپخته و هزینه‌بر و بعضا بدون نتیجه و توقف پشت خاکریز رکود، با فکر و تدبیر اقتصادی چاره اندیشی شود.
وی بر بهره‌گیری از مشاورین قوی اقتصادی در شهرداری تاکید کرد و بیان داشت: شهرداری باید با بهره‌گیری از مشاورین اقتصادی و دانشگاهی خط رکود را بشکند.
وی با بیان اینکه درآمد شهرداری به شدت کاهش یافته و آنچه که دست و پا شکسته به عنوان برنامه از آن یاد می شود نیز به دلایل تامین نشدن درآمد دچار تعطیلی شده و شرایط اقتصادی حاکم بر کور شرایط مطلوب نیست افزود: باید پذیرفت که اقتصاد علم است و راه های کسب درآمد مساله ای نیست که با امور روزمره و خطا و آزمون بتوان به آن رسید و موفقیت شهرهایی مثل تبریز و یا مشهد در این دوره رکود به علت توجه خاص دولت نیست بلکه به خاطر بهره گیری از مشاوران اقتصادی و دانشگاهی است.
وی با تاکید بر اینکه چرا این رکود و بحران هزینه های جاری از جمله حقوق و مزایاو رفاهیات و … را تحت تاثیر قرار نمی دهد و تنها پروژه های عملیاتی و حقوق کارگران زحمتکش پسماند و … را در بر می گیرد گفت: تن دادن به شرایط رکود و تسلیم شدن و توجیه کم کاری ها و تعطیلی فعالیت ها با رهنمودها و راهکارهای ابلاغی رهبر معظم در باب اقتصاد مقاومتی مغایر است
نایب رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: اعضای شورای اسلامی منتخب مردم هستند و با رای آن ها در شورا حضور دارند و باید توجه کرد که این رای نشانه برتر بودن نیست بلکه فرصتی برای خدمت است و باید حق مطلب را ادا کرد.
برنامه های سازنده اجرایی شود
آبایی اظهار کرد: شورای شهر مرجع تصمیم سازی کلان مردمی در مدیریت شهری است باید فعالانه به سراغ مردم رفت و ایده ها ، طرح ها و برنامه های مثبت و سازنده آن ها را اجرایی کرد.
وی گفت: ارتباط شورا با مردم باید پر رنگ تر شود و ساز و کاری برای ارتباط منطقی و معقول با شهروندان و استفاده از مشارکت آن ها در فعالیت های مختلف اندیشیده شود.
نایب رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک اضافه کرد: سال ها است که صحبت از سرای محله و بسیاری دیگر از موارد است اما فقط روی کاغذ مانده و در عمل هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
آبایی بیان کرد: تشکل های مردمی ابزاری موثر برای عملیاتی کردن برنامه ها هستند، پایگاه های بسیج از توانمندی های بالایی برخوردارند، رسانه ها همکاری خوبی دارند و سایر گروه های مردمی، علمی و دانشگاهی در این زمینه آمادگی دارند و این زنجیره شورایی است که باید برنامه های هدفمند برای بهره گیری حداکثری از این ظرفیت ها را داشته باشد.
وی افزود: انتظار است که گام های بلندی برای بهره گیری از پتانسیل های مردمی از سوی شهرداری و شورای شهر برداشته شود.
پرداخت ۵۰ میلیارد به خاتم الانبیاء درست نیست
پس از نطق پیش از دستور نایب رییس و به دنبال قرائت متن مصوبه ابلاغی کمیسیون فنی و عمران مبنی بر پرداخت ۵۰ میلیارد ریال به عنوان پیش پرداخت به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء طبق توافق نامه، صدای اعتراض مجید کلوانی دیگر عضو شورای شهر بلند شد.
وی با بیان اینکه شرکت خاتم الانبیاء تا کنون هزینه آن چنانی برای اجرای پروژه انجام نداده و تنها در مرحله تجهیز کارگاه می باشد گفت: پرداخت این مبلغ به ازای زخمی کردن کار به یک پیمانکار درست نیست.
کلوانی با تاکید بر اینکه تنها مزیت انتخاب خاتم الانبیاء به نوان پیمانکار این پروژه آوازه ، پشتوانه لجستیکی و مالی این پیمانکار بوده است و پیش بینی می شد به دلیل این پشتوانه مالی در ابتدای کار درخواست پیش پرداخت نداشته باشد.
وی افزود: پرداخت این مبلغ توسط شهرداری در حالی که شهرداری با مشکلات مالی مواجه است و بیمه کارگران خدمات شهری از خرداد ماه پرداخت نشده و دفترچه بیمه درمان کارگران اعتبار ندارد، کار منطقی نیست.
تاکید بر احیا معاونت فرهنگی شهرداری
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این نشست با اعتراض با منحل شدن دو معاونت فرهنگی و حمل و نقل و ترافیک شهرداری توسط سازمان بازرسی با اشاره به اهتمام اعضای شورا بر مسائل فرهنگی گفت: شورای شهر با قوت از شهرداری در راستای احیای معاونت فرهنگی حمایت می‌کند.
اسماعیل تاج‌آباد افزود: معاونت فرهنگی شهرداری اراک از سال ۸۶ با مجوز شورای شهر در شهرداری مستقر و فعالیت داشته است که با توجه به اعلام سازمان بازرسی فعالیت این معاونت لغو شده است.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده علاوه بر ۴ شهرداری مشهد، تهران، تبریز و اصفهان در ۱۶ شهرداری هم‌طراز شهرداری اراک از جمله همدان، قزوین، کرمان، یزد و… معاونت فرهنگی فعالیت دارد.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک با تاکید بر اینکه نمی‌توان بر اساس اعلام یک سازمان، معاونتی که با مجوز شورا فعالیت می‌کند را لغو کرد، بیان داشت: فرهنگ زیربنای تمام امور است و در برنامه ششم توسعه از ۸۰ برنامه تبیین شده ۴۰ برنامه فرهنگی است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و هنری شورای کلانشهر اراک نیز در ادامه با اعلام حمایت اعضای شورای از احیا معاونت فرهنگی شهرداری به عنوان یک نیاز اساسی به منظور تعالی فرهنگی و اجتماعی شهر گفت: معاونت فرهنگی یک معاونت اجرایی است و جایگاه تصمیم گیری و سیاست گذاری ندارد و خلأ نبود معاونت فرهنگی در فعالیت‌های شهرداری در حوزه فرهنگ کاملاً مشهود است.
سید رضا قریشی اضافه کرد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر رویکرد شهرداری از خدماتی به فرهنگی و اجتماعی تغییر کرده است ضروری است در ساختار شهرداری نیز این جایگاه احیا و حمایت شود.
شهردار اراک نیز در ادامه این نشست با تشریح اینکه سازمان بازرسی از سال گذشته تا شهریور ماه جاری شهرداری را برای لغو دو معاونت حمل و نقل و ترافیک و معاونت فرهنگی شهرداری تحت فشار قرار داده بود، گفت: منحل کردن این دو معاونت زیر فشار سازمان بازرسی انجام گرفته است.
گلایه شهردار از اعضای شورا
محمدابراهیم عباسی در ادامه با گلایه از اینکه اعضای شورا پس از ۱۱ ماه به مدد شهرداری در این موضوع آمده‌اند، بیان کرد: شهرداری اراک بنا به اعلام سازمان بازرسی مبنی بر اینکه این دو سازمان در پارت شهرداری وجود ندارد، دو معاونت را منحل کرده است، اما کارشناسان این دو معاونت در حوزه فعالیت خود همچنان ارائه خدمت می‌کنند.
وی اظهار کرد: شهرداری اراک با توجه به اهمیتی که بر حوزه فرهنگ قائل است تلاش دارد بیش از پیش بر مسائل فرهنگی اهتمام داشته باشد.
موافقت با ابلاغ پرداخت مبلغ ۵ میلیارد تومان به عنوان پیش پرداخت به قرار گاه سازندگی خاتم‌الانبیا بر اساس توافق‌نامه، ابلاغ مصوبه کمیسیون فنی و عمران به شهرداری در خصوص اجرای طرح ورودی سنجان مبنی همکاری شهرداری با اداره راه و شهر سازی به منظور اجرای پروژه و موافقت با مصوبه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا در مورد پیشنهاداتی برای افزایش کیفیت و افزایش مخاطب هفته‌نامه پیام بلدیه از دیگر مصوبات این نشست بود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.