خانه » پیشنهاد سردبیر » رها شدگان

رها شدگان

سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۸  شماره ۱۲۳۸

وقایع استان گزارش می دهد؛ وضعیت ارائه خدمات پیشگیری از بیماری کرونا به اقشار آسیب پذیر استان بویژه کودکان کار، معتادان، زنان سرپرست خانوار و افراد مبتلا به اچ آی وی مثبت

رها شدگان

کوروش دیباج

در تمام کشورهای جهان به منظور تعیین جهت گیری های اقتصادی، اجتماعی یا فرهنگی جامعه، دولت ها ناچار به مداخله در برخی امور و اتخاذ سیاست های خاص و استفاده از ابزارهای مناسب است. این مداخله گاهی در راستای پیشبرد سیاست های اقتصادی همچون تشویق تولید و مصرف محصولات داخلی یا صادرات بوده و گاهی در حوزه سیاست های اجتماعی اعمال می شود که معمولاً با هدف ارتقاء رفاه عمومی به طور اعم و حمایت از گروه های آسیب پذیر به طور اخص برقرار می شود، لذا در راستای تأمین اهداف فوق دولت ها علاوه بر پرداختن به امور تأمین اجتماعی، از رویکردهای رفاه اجتماعی که یکی از ابزارهای آن یارانه است نیز بهره می گیرند. یکی دیگر از ابزار مهم برای حمایت از افراد اقشار آسیب پذیر عدالت در سلامت است و دولت ها موظف هستند از این افراد حمایت های لازم جهت سلامت و سالم زندگی کردن آنان انجام دهد، حال ویروس کرونا به کشور و استان مرکزی وارد شده است و چند روزی است که این ویروس در استان شناسایی و هشدارهای جدی از متولیان امر برای پیشگیری از این بیماری صورت گرفته است، از این رو وقایع استان در گزارش پیش رو به بررسی اقدامات دستگاه های متولی از افراد آسیب پذیر جامعه همچون بهزیستی و کمیته امداد استان مرکزی جهت ارائه خدمات پیشگیری از بیماری کرونا به این اقشار پرداخته است.
حدود ۴۰ سال سن دارد، در سرمای شب به همراه کودک خود بدون هیچ ماسک و دستکشی در حال فروش جوراب، و لوازم خرازی در کنار پیاده‌رو است از وی می‌پرسم مگر نمی‌دانی بیماری کرونا آمده چرا با کودک خود بدون ماسک در حال کسب درآمد هستی، وی پاسخ می‌دهد، به دلیل فوت همسر مجبور است کسب درآمد کند و با یارانه کمیته امداد فقط می‌تواند بخشی از اجاره منزل خود را تأمین کند.
به او می‌گویم در حین کار از ماسک و دستکش استفاده کن، حرفم را قطع می‌کند و می‌گوید با کدام پول.
از او می‌پرسم مگر کمیته امداد به تو و کودکت لوازم پیشگیری از این بیماری را در اختیارت نگذاشته است، لبخند تلخ می‌زند و پاسخ می‌دهد خیر.
موضوع را از قنبر موسی نژاد، مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی به‌عنوان دستگاه متولی حمایت از زنان سرپرست خانوار استان پیگیری کردم، وی با اعلام صحت این موضوع اعلام کرد: کمیته امداد هیچ‌گونه وظیفه‌ای برای تهیه لوازم پیشگیری و در اختیار قرار دادن آن به زنان سرپرست خانوار و خانواده آنان ندارد، ضمن اینکه جای هیچ نگرانی نیست و قرار است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی در اختیار مردم استان و شهرستان اراک ماسک و لوازم پیشگیری قرار گیرد.
حال وقایع استان این پرسش را از متولیان این امر دارد، با وجود اینکه در روزهای اخیر شاهد کمبود ماسک و لوازم پیشگیری از این بیماری و فروش آن در بازار سیاه به قیمت بالا بوده‌ایم، یک زن سرپرست خانوار با یارانه‌ای که به قول خودش کفاف زندگی یک هفته او را نمی‌دهد چگونه ماسک و لوازم پیشگیری تهیه‌کند و هنوز بعد از گذشت چند روز از ورود این بیماری به استان باید منتظر ارائه ماسک و لوازم پیشگیری رایگان از سوی دانشگاه علوم پزشکی باشد؟
با عدم‌حمایت‌های متولیان حمایت از زنان سرپرست خانوار استان، چند زن سرپرست خانوار و کودکان آنان مبتلابه این بیماری خواهند شد؟

عدم ارائه لوازم پیشگیری از بیماری کرونا برای افراد مبتلابه ویروس HIV مثبت و بیماری ایدز شهرستان اراک
طی پیام های متعددی که از سوی خانواده و افراد مبتلابه ویروس HIV مثبت و بیماری ایدز به وقایع استان شد، مشخص گردید که تاکنون هیچ لوازم پیشگیری از این بیماری در اختیار افراد مبتلا از سوی دستگاه‌های متولی همچون بهزیستی استان و… صورت نگرفته است و بسیاری از این افراد به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن خود و عدم خروج از منزل جهت پیشگیری از این بیماری کار پاره‌وقت خود را ازدست‌داده‌اند.
وقایع استان موضوع را از زهرا امینی، مدیرکل بهزیستی استان پیگیری کرد، ولی با عدم پاسخ وی به تماس مواجه شد، لذا مجبور شد موضوع را از حمیدرضا سپهری راد، مدیر باشگاه مثبت اراک تنها مرکز خدمات رسان به بیماران مبتلابه HIV مثبت و ایدز پیگیری کند، سپهری راد در این رابطه اظهار کرد: هیچ اعتباری از سوی بهزیستی کشور و استان برای خرید اقلام لوازم پیشگیری از این بیماری به‌حساب این باشگاه واریز نشده و حتی ابلاغیه در رابطه با این موضوع به این مرکز نیامده است، که بخواهیم آن را پیگیری کنیم.
سپهری راد در ادامه بیان کرد: افراد مبتلابه ویروس HIV مثبت و بیماری ایدز بیش از هر قشر از جامعه مبتلا شدن به کرونا برای آنان خطرناک است زیرا سیستم ایمنی بدن آنان بسیار ضعیف است، لذا این مرکز تنها کاری که توانسته برای پیشگیری از این بیماری برای افراد مبتلابه HIV مثبت انجام داده است، این بوده که به افراد تحت پوشش و خانواده آنان تماس گرفته و توصیه اکید نماید از منزل خارج نشوند.
گفتنی است مرکز باشگاه مثبت اراک ۵۵ فرد مبتلابه ویروس HIV مثبت و بیماری ایدز را تحت پوشش دارد.

کودکان کار و خیابانی شهرستان اراک برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری کرونا به حال خود رهاشده‌اند
خبرنگار وقایع استان در گزارش میدانی که در شهرستان اراک به‌منظور اقدامات بهزیستی استان برای پیشگیری از مبتلا شدن کودکان کار و خیابانی از مبتلا شدن به بیماری کرونا انجام داد، متوجه شد بسیاری از کودکان بدون ماسک و دستکش در حال کسب درآمد هستند، طی تماسی که خبرنگار با خط اورژانس اجتماعی برای ارائه گزارش انجام داد، فرد پاسخگو با بیان اینکه همه این کودکان در مراکز کودکان کار و خیابانی این شهرستان پرونده دارند، گفت: گزارش به مراکز فوق جهت اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
وقایع استان برای پی‌جویی این موضوع صبح روز ۵ اسفندماه با زهرا امینی، مدیرکل بهزیستی استان تماس گرفت، وی بابیان اینکه جای هیچ نگرانی در این رابطه نیست، گفت: کودکان کار و خیابانی توسط دو مرکز زیر نظر بهزیستی استان تحت پوشش خدمات حمایتی لازم هستند و علاوه بر آن سازمان بهزیستی کشور اعتباری را برای خرید ماسک و لوازم پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری به‌حساب این مراکز واریز کرده است، و این مراکز باید ماسک و لوازم پیشگیری را در اختیار این کودکان قرار دهند.
وی ادامه داد: اورژانس اجتماعی به‌محض اینکه کودک کار و خیابانی را در سطح شهر بدون ماسک و دستکش مشاهده کند، وی را به داخل اورژانس آورده و پیگیری‌های لازم را برای استفاده از این لوازم انجام خواهد داد.
خبرنگار وقایع استان باوجوداینکه قبل تماس از امینی پرسیده بود که فرصت مصاحبه دارد و وی پاسخ مثبت داد، زمانی که می‌خواست از این مدیرکل اقدامات این دستگاه برای حمایت از مددجویان خود جهت پیشگیری این بیماری را جویا شود، با پاسخ من جلسه دارم و دیگر پاسخ نمی‌دهم مواجه شد و مدیرکل بهزیستی با قطع گوشی همراه خود به این مصاحبه خاتمه داد.
وقایع استان روزهای گذشته با پیگیری و صحبت‌هایی که با برخی کودکان کار و حتی خانواده‌های آن انجام داد، متوجه شد نه‌تنها ماسک و لوازم پیشگیری در اختیار آن‌ها قرار نگرفته است بلکه حمایت‌های اندکی که از طرف این مراکز و بهزیستی استان می‌شده ،قطع‌شده است.
به همین منظور خبرنگار این روزنامه موضوع را از فیروزه علیمحمدی، مدیر مرکز آرامش کودکان آفتاب که یکی از دو مرکز تحت پوشش بهزیستی استان جهت حمایت از کودکان کار است، جویا شد وی بابیان اینکه بهزیستی استان کودکان کار و خیابانی را به حال خود رها کرده است، گفت: اینکه عنوان می‌شود اعتباری از سوی سازمان بهزیستی کشور به مراکز کودکان کار واریزشده است، صحت ندارد و حتی این مرکز از سال‌های گذشته درگرفتن اعتبارات خود مشکل دارد و بهزیستی بسیار دیر و یا حتی اصلا واریز نمی‌کند.
وی ادامه داد: به‌عنوان کسی که متولی حمایت از کودکان کار و خیابانی این شهرستان هستم دردناک است که به دلیل عدم‌حمایت‌های بهزیستی استان نمی‌توانم به این کودکان و خانواده‌ای آنان هیچ‌گونه خدماتی ارائه دهم و من هم شاهد هستم این کودکان بدون هیچ ماسک و لوازم پیشگیری و حتی با ماسک کثیف در حال کسب درآمد هستند.
مدیر مرکز آرامش کودکان آفتاب در پایان بابیان اینکه به دلیل عدم‌حمایت‌های بهزیستی استان آمار کودکان کار با شتاب بسیار بالایی رو به افزایش است، گفت: در حال حاضر این مرکز ۱۳۵ کودک کار ۶ تا ۱۸ ساله را تحت پوشش دارد ولی به دلیل عدم‌حمایت‌های بهزیستی استان خدمات حمایت‌های آنان به حداقل رسیده است.

بازتاب
اما پس از انتشار بخش هایی از مصاحبه های اشاره شده در بالا در کانال تلگرامی روزنامه وقایع استان روابط عمومی بهزیستی استان جوابیه ای برای روزنامه ارسال کرد که در ادامه خواهید خواند.
احتراماً در پاسخ به خبرمنتشره پیرامون کودکان کار و خیابانی در پیام رسان تلگرام بدینوسیله موارد ذیل نامه جهت استحضار تقدیم حضور می گردد. به استحضـار می رساند مساله کودکان خیابانی و کار فقط به ایران یا کشورهای در حال توسعه محدود نمی شود بلکه مســاله ای جهانی ست و متاسفانه آمار آن روز به روز در حال افزایش است که استان مرکز ی نیز از این قاعده مستثنی نیست و کودکان کار و خیابانی و خانواد ه های آنان، سالهاست تحت پوشش مرکز کودکان خیابانی دولتی و مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده قراردارند و به صورت مستمر و غیرمستمر از خدمات بخش دولتی و غیردولتی استفاده نموده اند.در همین راستاو درجهت تحقق اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی و در اجرای ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت از سال ۱۳۹۵ دستورالعمل اجرای مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده به استان ابلاغ شده و هم اکنون ۲ مرکز در سطح شهرستان اراک فعالیت می نمایند.
شایان ذکراست کلیه مراکز تحت نظارت دفترامور آسیب دیدگان اجتماعی بنابر سیاست های سازمان بهزیستی کشور می بایست به صورت خیریه ای اداره شوند تا بتوانند ارائه خدمات به گروه های هدف را به صورت گسترده تری اعمال نمایند.
در ارتباط با خبر منتشره لازم به ذکر است صحبت اینجانب مبنی بر ابلاغ اعتبارات خرید لوازم بهداشتی و پیشگیری از سوی بهزیستی کشور تنها مراکزشبانه روزی را شامل می شود که این مهم در دست اجرا قرار دارد ،در حالیکه مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده آرامش کودکان آفتاب و مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده سپیده صبح پگاه مراکز شبانه روزی محسوب می شوند و تجهیزات بهداشتی به آنان تعلق نمی گیرد.کمااینکه انتقال این مهم به بهزیستی کشور برای اخذ اعتبار خریداری اقلام بهداشتی ویژه مراکز روزانه صورت پذیرفته و در دست اقدام قرار دارد.
با عنایت به موارد مطروحه و استناد به دستورالعمل مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده که از کمک ها و مشارکتهای مردمی به صورت نقدی و غیرنقـــدی بهره مند می باشند در بخش اهداف دستورالعمل به -۱ ارتقاء سلامت جسمی،روانی و اجتماعی کودکان کار و خیابانی -۲ پیشگیری و کاهش محاطرات ناشی از حضور و کار کودکان در خیابان بر کودک خانواده و جامعه تصریحاً اشاره شده است، به همین منظورو به دلیل ماهیت خیریه ای بودن ۲ مرکز، خریداری اقلام پیشگیرانه و بهداشتی ویروس کرونا ضروری بوده که این مهم توسط مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده سپیده صبح پگاه انجام شده است،شایان ذکراست در دستور العمل سازمان بهزیستی کشور انجام اقدامات پیشگیرانه با موضوع برنامه های کاهش آسیب جزء وظایف لاینفک ۲ مرکز موصوف تلقی می گردد که سهل انگاری مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده آرامش کودکان آفتاب درخریداری اقلام بهداشتی و توزیع آن در بین کودکان کار و خیابانی پیگیری خواهد شد.و ربطی به وجود اعتبار ندارد.
در ادامه به اطلاع می رساند در طی چند روز اخیر موضوع ابتلا به ویروس کروناو به صورت بسیار جدی به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است فلذا تهیه خبر از سوی آن مقام در حالیکه کلیه مراکز روزانه تا پایان هفته تعطیل می باشند، به این فوریت جای بسی تامل و تعجب دارد.ضمن اینکه دستورالعمل مروبط به ویروس کرونا به محض دریافت در اختیارکلیه مراکز قرار گرفته است.
همچنین ذکر این موضوع ضروریست که مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده آرامش کودکان آفتاب به مدیریت فیروزه علی محمدی از ابتدای سال جاری مبلغ ۲۶۰۰۰۰۰۰میلیون تومان هزینه ویژه خود مرکز بدون پرداخت ذره ای اجاره بها و حتی سهل انگاری مدیرمرکز در پرداخت حقوق و مزایای پرسنل اداره شده است،و هم اکنون وی به دلیل سهل انگاری و خطاهای مکرر از سوی کمیسیون ماده ۲۶ بهزیستی اخطار کتبی لازم را دریافت نموده است.
در خاتمه به استحضار می رساند در سالجاری مبلغ۷۲۸۳۵۰۰۰ میلیون توامان هزینه توانمندسازی کودکان خیابانی من جمله ( طرح عیدانه، طرح مهرانه ، کمک هزینه تحصیل، هزینه های آموزشی کودکان و خانواده های آنان، جشن شب یلدا ، خریداری البسه و لوازم و التحریر، اشتغال، بیمه و …) به استان ابلاغ و تخصیص یافته است.ضمن اینکه تعداد حدودا۸۲ کودک نیز از بهزیستی مستمری نیز دریافت میدارند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.