رهاشده

دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۹  شماره ۱۲۹۶

وقایع استان گزارش می دهد؛ در جلسه بررسی مشکلات و ضوابط شهری و باغات منطقه سنجان و کرهرود چه گذشت؟

رهاشده

کلان‌شهر شدن اراک خیانت بزرگی در حق مردم سنجان و کرهرود بود

کوروش دیباج

جلسه بررسی مشکلات و ضوابط شهری و باغات منطقه سنجان و کرهرود با حضور علی‌اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، مهدی زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی، احمد مرزبان به سمت مدیرکل راه و شهرسازی استان، شفیعی شهردار اراک و جمعی از مدیران و معتمدین شهری منطقه سنجان و کروهرود در معاونت عمرانی استانداری مرکزی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه شفیعی یکی از معتمدین منطقه کرهرود و سنجان با ابراز گلایه از اینکه این مناطق به حال خود رهاشده است، اظهار کرد: این مناطق ماهیت گردشگری و اقتصادی برای شهر اراک دارد و اگر سرمایه‌گذاری درستی در این مناطق شود می‌توان به‌عنوان یک منطقه گردشگری موفق در شهرستان اراک به شهروندان و مسافران خدمات‌رسانی کند ولی باوجوداین ظرفیت‌ها عده‌ای کرهرود و سنجان را جدا از شهر اراک می‌دانند.
وی ادامه داد: منطقه کرهرود و سنجان از شهر اراک جدا نیست و این طرز فکر غلط است که اگر در توسعه گردشگری و اقتصادی این منطقه توجه شود سود آن فقط حاصل ساکنین این منطقه می‌شود.
شفیعی با اشاره به مشکلات عدیده در حوزه کشاورزی مناطق کرهرود و سنجان، گفت: از سال ۹۶ جلسات متعددی برای رفع مشکلات حوزه کشاورزی این مناطق برگزار و مصوبات خوبی از این جلسات استخراج شد ولی متأسفانه هیچ‌کدام از مصوبات تاکنون اجرایی نشده است، اگر به فکر شهر اراک هستیم این مصوبات باید رویکرد اجرایی داشته باشد و اعتباراتی که برای اجرای مصوبات در نظر گرفته‌شده است هر چه سریع‌تر تخصیص یابد.
این معتمد اشاره کرد: در این مناطق کار مطالعاتی گوناگونی توسط سازمان‌های مختلف همچون راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و … انجام‌شده است، هرچند نفس کار خوب است ولی نیاز است که این مطالعات با اقدام عملیاتی صورت گیرد متأسفانه نهایت اقدام عملیاتی برای کار مطالعاتی این مناطق شده است، تبدیل‌شدن یک جزوه و قرار گرفتن در کتابخانه دفتر مدیر آن دستگاه شده است.
وی گفت: یکی از مهم‌ترین نیازها و زیر سخت‌های شهر سنجان بلوار الغدیر است که متأسفانه به حال خود رهاشده است، زمانی که آقای تاجران به‌عنوان شهردار وقت بود برای اینکه این پروژه اجرا نشود ایراد گرفت چرا عرض مسیر این بلوار باید ۲۰ متر باشد و برای اینکه این پروژه اجرا نشود اصرار کرد که عرض مسیر این بلوار ۳۵ متر باشد، و همین امر باعث شده این بلوار به حال خود رها شود.
رضایی یکی دیگر از معتمدین در ادامه این جلسه گفت: از سال ۶۸ که سنجان و فیجان به‌عنوان روستا بود دو بار از طریق بنیاد مسکن طرح هادی این مناطق بررسی شد در سال ۷۳ که این مناطق دارای شهرداری شد دو بار در قالب مشاور طرح توسعه این مناطق موردبررسی قرار گرفت، سؤال من اینجاست برای توسعه و فراهم شدن زیرساخت‌های لازم شهری و ارتباطی و… نیاز به چند کار مطالعاتی و طرح مشاوره‌ای دارد که هنوز بعد از گذشت سال‌ها این مناطق به حال خود رهاشده است.
وی گفت: کلان‌شهر شدن شهر اراک خیانتی بود که برخی نمایندگان و شهردار وقت در حق مردم کرهرود، سنجان و… کرد تا قبل از اینکه این مناطق تحت عنوان کلان‌شهر به شهر اراک بپیوندد دارای شهرداری و شورای اسلامی شهر مستقل بود و اگر مشکلی در حوزه شهری و.. بود تا حد ممکن این مشکلات برطرف می‌شود ولی از زمانی که این مناطق به شهر اراک پیوسته است به حال خود رهاشده است و مدیران شهری به‌جای توجه به این مناطق به خیابان شهید رجایی، میدان شهدا و… توجه دارند.
به گزارش وقایع استان مرزبان در ادامه این جلسه بابیان اینکه در طرح جامع شهری اراک محدوده کرهرود و سنجان دیده‌شده است، گفت: بحثی که هم‌اکنون در این مناطق وجود دارد افزایش محدوده باغاتی است که قبل در حریم وجود داشته است بر این اساس هم‌اکنون ضوابطی برای حفظ باغات و زمین‌های زراعی این مناطق در نظر گرفته‌شده است.
وی بابیان اینکه اولویت‌های عمرانی و پروژه‌های عمرانی در این مناطق دیده‌شده است، گفت: صندوق بازآفرینی شهری و بافت‌های فرسوده بسته‌های حمایتی از گذشته برای این مناطق در نظر گرفته است و هم‌اکنون بسته‌های حمایتی جدیدی برای این مناطق کمک شایان به ذکری برای رفع مشکلات این مناطق خواهد کرد.
در ادامه این جلسه زندیه وکیلی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی مشکلات و مسائل این مناطق متفاوت و در حوزه‌های مختلف است، گفت: عمده مشکلات این منطقه در حوزه کالبدی است و این مشکلات ربطی به بحث کلان‌شهر شدن اراک ندارد بلکه از گذشته این مسائل وجود داشته است.
وی با اشاره به طرح مطالعاتی که قرار است با مشارکت شهرداری اراک و دانشگاه اراک برای این مناطق انجام شود، گفت: توصیه من این است که این کار مطالعاتی با رویکرد شهرسازی باشد و از کارشناس و صاحب‌نظران حوزه شهرسازی استفاده شود تا در آینده با کمترین مشکلات در این حوزه روبرو باشیم.
زندیه وکیلی تصریح کرد: در اراک طرح جامع این شهر به تصویب رسیده است و در این طرح محدوده و حریم این مناطق مشخص‌شده است ولی در کنار پرداختن به طرح جامع باید در طرح تفصیلی شهر اراک به‌طور ویژه به این مناطق پرداخته شود به همین خاطر تأکید بنده این است در طرح مطالعاتی که قرار است شهرداری با همکاری دانشگاه اراک انجام دهد، از مشاور شهرسازی و با رویکرد کالبدی استفاده شود.
به گزارش وقایع در این جلسه کریمی با اشاره به اینکه بازدیدهای مختلفی از سوی استانداری، اداره راه و شهرسازی، شهرداری اراک و… از مناطق سنجان و کرهرود در طی سال‌های اخیر جهت رفع مشکلات این مناطق صورت گرفته است، اظهار کرد: منطقه «سده» یکی از سرسبزترین مناطق در شهرستان اراک است و در هیچ جایی از اراک با این وسعت پوشش درختان سبز متراکم وجود ندارد.ولی متأسفانه در طی سال‌های اخیر در اثر بی‌توجهی حجم انبوهی از این پوشش گیاهی و درختان این منطقه خشک و از بین رفته است.
وی ادامه داد: جدا از بین رفتن پوشش گیاهی بسیاری از مزارع و مناطق کشاورزی رهاشده است، حجم بالای زیادی از باغات انگور این منطقه از بین رفته است و ساخت سازها به‌شدت در این منطقه در حال پیشروی است. مهم‌ترین دغدغه که ما داریم حفظ فضای سبز این منطقه است زیرا فضای سبز هویت این منطقه است و در آینده اراک نقش حیاتی داشته و خواهد داشت.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه دره سده در منطقه قانونی شهر اراک واقع‌شده است و بخش اعظمی از این منطقه جز حریم شهر در طرح جامع شهر اراک دیده‌شده است ولی به‌واسطه این موضوع کاربری‌های انتفاعی بسیار زیادی که خیلی از آن‌ها غیر از کشاورزی و فضای سبز است در این منطقه در حال انجام است و مردم قانونی و غیرقانونی در این مناطق سخت و ساز انجام می‌دهند.
کریمی گفت: بحثی که در این منطقه وجود دارد این است که تثبیت آینده منطقه کرهرود و سنجان باید روشن شود، بالاخره مردم این منطقه باید بدانند تا ۱۰ الی ۲۰ سال آینده قرار است در این منطقه چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.نمی‌توان این منطقه را به حال خود رها کرد و منفعلانه نشسته تا این منطقه ارزشمند از بین برود ضمن اینکه در این شرایط شبکه معابر این مناطق بلاتکلیف است، هم‌اکنون بلوار رودخانه از میدان انقلاب به سمت کرهرود و سنجان تداوم پیدا نکرده است، بلوار اصلی کرهرود نقطه کور شده و به حال خود رهاشده است، بلوار غدیر که از میدان بسیج شروع‌شده و به سمت سنجان بن‌بست مانده و آینده آن مشخص نیست.
وی ادامه داد: در کل در منطقه کرهرود و سنجان نه شبکه معابر آن مشخص است، نه کاربری و آینده آن مشخص است و نه حفظ فضای سبز این منطقه مشخص است. از دوره آقای زمانی قمی استاندار وقت تا دوره آقای آقازاده جلسات متعددی برای رفع مشکلات این مناطق گذاشته شد و حتی به‌طور مشخص در سال ۹۵ اعتبار برای مطالعات جامع این مناطق در نظر گرفته شد، قاعدتاً این مطالعه ماهیت شهرسازی دارد علیرغم اینکه بنده در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان اراک اعتباری را برای انجام این کار مطالعاتی در نظر گرفتم، ولی متأسفانه این اعتبار به جهاد کشاورزی استان برای انجام کار مطالعاتی داده شد درصورتی‌که این اعتبار برای کار مطالعاتی به شهرداری باید تخصیص می‌یافت
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در پایان بابیان اینکه منطقه کرهرود و سنجان به‌عنوان خوش و آب هواترین منطقه شهر اراک حساب می‌شود ولی متاسفاته با توجه به این امتیازات ارزش‌های اقتصادی زمین چه باغ و چه ملک از کمترین ارزش نسبت به سایر مناطق شهر اراک برخوردار است، و دلیل این امر بدین برمی گرد که زیرساخت‌های حمل‌ونقل و خدمات شهری در این مناطق ضعیف است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.