خانه » پیشنهاد سردبیر » رنگ زندگی

رنگ زندگی

سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸   شماره ۱۱۳۱

رنگ زندگی

«نسرین کیشانی» هنرمند اراکی با «سندروم داون» برای بار دوم موفق به برگزاری نمایشگاه انفرادی نقاشی هایش شد

طاهره قهیه ای: نسرین کیشانی هنرمند اراکی مبتلا به سندروم داون که توانست با صبر و بردباری خانواده و با استفاده از هنر نهفته در ذاتش اولین نمایشگاه نقاشی انفرادی توسط یک فرد سندروم داونی را در ایران دایر نماید و به همگان ثابت کند سندروم داونی نیز می تواند مانند سایر افراد جامعه زندگی کرده، هنرنمایی نماید و به دیگران امیدواری ببخشد، دومین نمایشگاهش را در تهران دایر کرد.
در همین راستا گفتگویی را با عاطفه کیشانی خواهر نسرین کیشانی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
نسرین کیشانی متولد ۱۵ فروردین ۶۹ در اراک و فرزند آخر خانواده ای پرجمعیت است. عاطفه کیشانی با بیان مطلب فوق گفت: نسرین بعد از فوت خواهر و پدرش به فاصله یکسال دچار افسردگی شدید شد و به دلیل قوانین سخت گیرانه مدارس استثنائی و به دلیل سه ساله شدن در کلاس اول ابتدایی دیگر نتوانست به تحصیل ادامه دهد و وی را برای درمان به قم و تهران بردیم و این رنجی بر رنجهای روحی خانواده ما و شخص من بود، به همین دلیل شروع به مطالعه بر روی بچه های سندروم داون کردم و با کسب آگاهی در این زمینه و مشورت به این نتیجه رسیدم که این بچه ها ناتوان نیستند.
وی افزود: در سال ۹۳ برای نسرین و با کمک مربی خصوصی، چون هیچ آموزشگاهی حاضر به قبول کردن ایشان نبود و این به دلیل نگاه بد جامعه به این افراد است در حالی که اینها فقط یک کرومزوم اضافه دارند و هیچ ترسی در جامعه ایجاد نمی کنند، به همین دلیل در خانه اقدام به آموزش نقاشی برای نسرین کردم.
کیشانی با بیان اینکه نسرین به شیوه های مختلف نقاشی را می کشید و با استفاده از مداد رنگی و آبرنگ کار می کرد و نقاشی کشیدن حال او را بهتر کرده بود، ادامه داد: بعد از اینکه نسرین حدود ۲۲ یا ۲۳ کار را نقاشی کشید مربی دیگر برای تدریس نیامد و بلافاصله مربی دیگری با نام خانم ملیحه بیات کار با ایشان را قبول کردند که در حال حاضر نیز نسرین زیر نظر ایشان کار نقاشی را انجام می دهد.
وی گفت: نسرین کار با نقاشی را به شیوه رنگ بازی ادامه داد و با کار کردن روی بوم و پاشش رنگ ها روی بوم، نقاشی های جدیدی را خلق کرد، در سال ۹۵ در فرهنگسرای آیینه اراک با کمک مربی ایشان اولین نمایشگاه انفرادی نقاشی فرد مبتلا به سندروم داون توسط نسرین برگزار و با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه شد.
کیشانی ادامه داد: در این نمایشگاه بیش از ۲۰۰نفر در روز افتتاحیه حضور داشتند و بازتاب بسیار خوبی نیز در رسانه ها داشت و نسرین توانست چندین کارش را در آن نمایشگاه به فروش برساند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر نیز دومین نمایشگاه انفرادی نقاشی نسرین با ۶۴ اثر در گالری شکوه تهران در حال برگزاری است که این نمایشگاه نیز با استقبال و بازتاب بسیار خوبی مواجه شد و در این نمایشگاه نیز ۴کار بزرگ و ۸ کار کوچک نسرین به فروش رسید و ویژگی بارز این نمایشگاه نقد شدن کارهای نسرین بود که با او مانند یک هنرمند برخورد شد.
خواهر نسرین کیشانی گفت: در فاصله حدود یک و نیم سال بین دو نمایشگاه نقاشی نسرین کار ساخت زیور آلات را برای ایشان شروع کردم که به نوعی هم کاردرمانی و هم هنردرمانی است و نسرین کارگاه کوچکی در این زمینه دایر کرده و به عنوان کارآفرین در جامعه سندروم ایران معرفی شد.
کیشانی ابراز کرد: هدف من از ایجاد این نمایشگاه ها برای نسرین فرهنگ سازی بود تا دید جامعه نسبت به این افراد تغییر کند؛ چرا که اینها یک بیماری ژنتیکی دارند و ناتوان ذهنی نیستند بلکه کند ذهن و دیرآموز هستند و دارای استعدادهایی نیز هستند که باید شناسایی و شکوفا شود.
وی با اشاره به اینکه این بچه ها نباید از جامعه دور و یا جدا شوند،گفت: زندگی با این بچه ها صبوری می خواهد و بی جهت نیست که به بچه های سندروم داون فرشته می گویند، آنها فرشته های زمینی هستند که درک می کنند، می فهمند و دنیا را از دید خودشان تفسیر می کنند.

درباره سندروم داون
«سندروم داون» یک بیماری ژنتیکی است که به دلیل حضور تمام یا بخشی از یک کروموزوم اضافی در جفت کروموزوم ۲۱ به وجود می‌آید؛یک پزشک انگلیسی به نام جان لانگدان داون برای اولین بار در سال ۱۸۶۶ این بیماری را کشف کرد که روز ۲۱ مارس به نام روز جهانی سندروم داون نامیده شده است.
ازدواج فامیلی مهم‌ترین دلیل به دنیا آمدن، کودکان مبتلا به سندرم داون است. برای کاهش ریسک این بیماری بهتر است قبل از ازدواج فامیلی با انجام آزمایش‌های ژنتیک و مشاوره در زمینه خانوادگی از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
افزایش سن مادران بالای ۳۵ برای بارداری، داشتن فرزند مبتلا به سندروم داون، افزایش سن پدر بالای ۴۵ سال، برای مبتلا شدن به این بیماری کافی است.
علائم این بیماری شامل وجود مشکلات یادگیری، محدودیت رشد، ناهنجاری‌های فک و صورت، ناهنجاری‌های قلبی عروقی و خطر ابتلای بیشتر به انواع از بیماری‌ها از جمله آلزایمر، لوسمی و علائم ظاهری شامل یک خط عرضی در کف دست به جای دوتا، چین‌های کنار داخلی صورت، بینی کوچک و سر بالا و گوش‌های کوچکتر و کمی پایین‌تر است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.