خانه » جدیدترین » دردسرهای خاموشی

دردسرهای خاموشی

شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۰  شماره ۱۴۴۳

دردسرهای خاموشی

گفتگوی وقایع استان با مسعود آقازیارتی رئیس سازمان آتش نشانی اراک

فاطمه چاپاری

قطعی برق در روزهای گذشته اعتراض های فراوانی را به همراه داشته است. از بیمارستان‌ها گرفته تا کوچکترین واحدهای صنفی مثل نانوایی، کافی نت ها، سوپرمارکت ها و خانه‌های مردم همه گرفتار دردسرهای ناشی از قطعی برق شده‌اند. امروز هیچ شغلی را نمی توان یافت که در آن به طور مستقیم یا غیرمستقیم با برق سر و کار نداشته باشید، کرکره خیلی از مغازه ها برقی بوده و با قطعی برق صاحبان آن ها برای باز یا بسته کردن محل کسب خود دچار مشکل شده اند، مشاغلی چون کافی نت ها، چاپخانه ها، آنلاین شاپ ها و… نیز از جمله مشاغلی هستند که به دنبال قطعی برق به طور مستقیم با مشکل مواجه گشته اند، در این میان گیر کردن افراد در آسانسور از جمله حوادث خانگی شایع بوده، به طوری که ماموریت های سازمان آتش نشانی در این خصوص به طور چشمگیری افزایش داشته است.
رئیس سازمان آتش نشانی اراک در گفت و گو با خبرنگار وقایع استان اظهار کرد: با توجه به قطع مکرر برق در روزهای اخیر، حوادث آسانسور و گرفتار شدن شهروندان در داخل آن ها در صدر عملیات های سازمان آتش نشانی بوده به نحوی که از نیمه ابتدایی تیرماه، در ۸۶ مورد حادثه آسانسور توسط ناجیان همیشه در صحنه ۱۲۵ امدادرسانی صورت پذیرفته است.
مسعود آقازیارتی در این باره گفت: در روزهای اخیر که با قطعی برق مواجه هستیم، حوادث مرتبط با آسانسور در سطح شهر افزایش یافته است، لذا ضروری است تا شهروندان آموزش های لازم برای مواجهه صحیح با این حوادث را فرا گیرند.
وی ضمن توصیه به حفظ آرامش در صورت وقوع چنین حوادثی افزود: البته اگر افراد در ساختمان خالی از سکنه حضور دارند بهتر است از از آسانسور استفاده نکرده و در صورت گرفتارشدن در آسانسور باید از انجام حرکات اضافی در آسانسور پیش از رسیدن مدیر ساختمان، تکنیسین‌های فنی، سرایداران و یا نیرو‌های آتش‌نشانی خودداری کنند.
رئیس سازمان آتش نشانی اراک در ادامه به شهروندان توصیه کرد: دکمه تلفن یا آژیر خطر (دکمه آلارم) به شکل زنگ تعبیه شده در داخل کابین را فشار دهید تا دیگران متوجه شوند کسی در آسانسور گیر کرده است و اگر آنتن موبایل دارید با شماره تلفن درج شده در داخل کابین آسانسور که شامل شماره (نگهبان یا مسئول ساختمان، تکنیسین فنی آسانسور و در نهایت شماره آتش‌نشانی «۱۲۵» است) تماس بگیرید و ضمن اعلام دقیق آدرس محل حادثه منتظر رسیدن امدادگران باشید.
وی افزود: البته اقدامات پیشگیرانه دیگری هم هست که باید توسط صاحبان و مدیران ساختمان و مدیران فنی و تأسیسات مجتمع‌ها، مد نظر قرار بگیرد که مهم‌ترین آن‌ها بازرسی ادواری بخش‌ها و اجزای آسانسور به‌صورت ماهانه از سوی شرکت‌های معتبر و نصب سیستم برق اضطراری برای آسانسور، زنگ هشدار و تلفن یا آیفون اضطراری برای آسانسور است و در صورت وجود دیزل ژنراتور در مجموعه، نسبت به تست و راه‌اندازی آن اقدام نمایند و سوخت مورد مصرف دیزل ژنراتور‌ها تأمین شده باشد تا در زمان قطع برق، به سرعت در مدار قرار گرفته و جریان برق محل را تأمین کند.
آقازیارتی گفت: بعضی از ساختمان‌ها به خصوص ساختمان‌های صنعتی مجهز به برق اضطراری هستند که در صورت قطع برق سریعا جریان برق در مدار قرار می‌گیرد؛ اما معمولا ساختمان‌های مسکونی چنین امکانی را ندارند که این مسئله توجه به ایمنی آسانسور را بالا می‌برد.
رئیس سازمان آتش نشانی اراک با بیان این مطلب که به گفته مسئولین مربوطه در روزهای آینده نیز با قطعی برق در سطح شهر مواجه هستیم، خاطر نشان کرد: به شهروندان گرامی پیشنهاد می کنیم که درصورت اطلاع نداشتن از زمان دقیق قطع برق در محدوده محل سکونت خود، سعی کنند در ساعات احتمال بروز خاموشی، ترجیحا از آسانسور کمتر استفاده کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که فرد تلفن همراه هم در دسترس نداشته باشد تا به کسی این مسئله را اعلام کند کار سخت‌تر می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود که در جایی که تردد کمتر است، ترجیحا از آسانسور استفاده نشود و حتی المقدور در صورت استفاده تلفن همراه در دست فرد باشد تا بتواند در صورت بروز اتفاق آن را اعلام کند.
آقازیارتی به شهروندان توصیه کرد: اگر زمانی در آسانسور گرفتار شدند بدون هیچگونه ترسی خونسردی خود را حفظ کرده و سپس زنگ خطر آسانسور را به صدا در آورند و بعد با استفاده از تلفن همراه خود، با ۱۲۵ (سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی) تماس بگیرند، در غیر این صورت با ضربه زدن به وسیله دست به شکل یکنواخت درخواست کمک کنند و در نظر داشته باشند که هوا در داخل کابین آسانسور به اندازه کافی وجود دارد و به دلیل منافذ زیاد هرگز اکسیژن تمام نمی شود و همچنین آســانسور نیز سقـــوط نمی کند.
وی افزود: ضروری است از ورود اطفال به داخل آسانسور بدون حضور والدین جلوگیری شده و آموزش‌های لازم در زمینه حبس شدن در آسانسور به کودکان داده شود، در این روزها که قطعی برق وجود دارد داشتن سیستم برق اضطراری در مکان های عمومی و همچنین سرویس منظم و بازدیدهـــای دوره ای توسط سرویس کاران مجاز امری بسیار ضروری می باشد.
وی گفت: درخواست ما از ساکنان و مالکان ساختمان‌ها این است که نسبت بــه نصب سیستم بلک اوت برروی آسانسور خود اقدام کنند تا در زمان قطع برق کابین آسانسور بدون نیاز به برق به اولین درب خروج هدایت شود.
آقازیارتی با بیان اینکه با اطلاع‌رسانی در زمان حوادث، نیروهای آتش‌نشانی بلافاصله برای کمک اعزام می‌شوند، گفت: نکات مربوط به ایمنی در روزهایی که با قطع برق مواجه هستیم فقط مربوط به آسانسورها نیست بلکه استفاده نادرست از لوازم برقی نیز می تواند منجر به حوادث شود.
رئیس سازمان آتش‌نشانی اراک در پایان گفت: شهروندان باید توجه داشته باشند اگر از لوازمی مانند اتو و سشوار استفاده می‌کنند در صورت قطع برق حتما آن را از برق جدا کرده تا در زمان اتصال برق منجر بــه آتش سوزی نشود و تا جایی که امکان دارد برای وسایل برقی محافظ تهیه شود تا خسارت ناشی از قطع برق به حداقل برسد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.