خانه » پیشنهاد سردبیر » توبه کردم

توبه کردم

پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۸   شماره ۱۱۹۴

ایمان ملکی پور نویسنده و کارگردان تئاتر مهد نی نی ها در گفتگو با وقایع استان از سختی های اجرای تئاتر در شهر اراک گفت

توبه کردم

کانون پرورش فکری کودکان جای اینکه حمایت کند، به دلیل اینکه اجرای نمایش مهد نی نی ها تک جنسیتی نیست از آوردن کودکان برای مشاهده تئاتر امتناع کرد

پس از رفت و آمدهای زیاد و گذشتن از فیلتر حراست آموزش و پرورش استان، آن ها هم راضی نشدند، دانش آموزان را برای مشاهده این نمایش بیاورند و حتی حاضر نشدند کودکان کم بضاعت و ساکن مناطق سکونت گاه های غیر رسمی شهر اراک را برای مشاهده رایگان این کار بیاورند

کوروش دیباج

سال گذشته بود که تئاتر مهد نی نی ها به مناسبت صد سالگی تئاتر کودک و به پاسداشت زحمات مرحوم جبار باغچه بان در فرهنگسرای آینه اراک اجرا شد. این تئاتر که با موضوعیت کودک و نوجوان بود به کارگردانی ایمان ملکی پور برای شهروندان اراکی روی صحنه رفت. امسال نیز اجرای این تئاتر در تاریخ ششم تا هجدهم آذرماه، با فضای غالب موزیکالی که داشت با استقبال خوب مخاطبان روبرو شد. مهد نی نی ها تاکنون توانسته جوایزی از جمله جایزه بهترین بازیگری کودک و بهترین کارگردانی را از پانزدهیمن جشنواره منطقه ای تئاتر کودک و نوجوان مهر کسب کند.
ایمان ملکی پور، نویسنده و کـارگردان تئاتر مهد نی نی ها در گفتگو با وقایع استان اظهار کرد: ایده نوشتن نمایش نامه ای که به شخصیت مرحوم «جبار باغچه بان» نخستین موسس مدرسه ناشنوایان ایران از سال های گذشته در ذهنم بود، جدا از تأسیس مدرسه ناشنوایان، وی اولین موسس مهد کودک و اولین نمایش نامه نویس حوزه کودک در کشور هستند، به همین جهت اهمیت پرداختن به شخصیت وی بیش از هر شخصیت دیگر برای بنده لازم و ضروری بود.
وی ادامه داد: متن نمایشنامه مهد نی نی ها داستان تخیلی است که زاییده ذهن بنده است و سعی شده که ارتباط بین متن نمایش با شخصیت مرحــوم باغچه بان ایجاد شود.
ملکی پور در پاسخ به این سؤال که متن داستان و شخصیت های داستان آن همچون ملکه حسود دماغ گنده یا منگوله دم برگرفته از داستان هری پاتر است؟ یا خیر؟ پاسخ داد: بنده تا کنون داستـــان و فیلم هری پاتر را مشاهده کردم که شخصیت های داستانم بالاخص شخصیت بد داستانم را از شخصیت های داستان هری پاتر اقتباس کنم.
این نویسنده و کارگردان تئاتر عنوان کرد: هدفم از اجرای تئاتر مهدی نی نی ها پرداختن به مباحث انسانی همچون حفظ همکاری و حدت با یکدیگر و دوری از حسادت، خودشیفتگی برای کودکان بوده است.اگر بار دیگر بخواهم بر روی متن نمایش ویرایشی انجام داده و آن را بازبینی کنم، شخصیت و کارکترهای شخصیت هر کدام از نی نی ها را جداگانه تعریف می کردم، یعنی هر نی نی در نمایش بیانگر یک کارکتر شخصیتی و مولفه های رفتاری می بود.
ملکی پور در پاسخ به این سؤال که در اجرا با چه مشکلاتی مواجه بودید، بدون اینکه درنگی کند پاسخ داد: اجرای تئاتر در شهر اراک یعنی گرفتاری و بدبختی، در روز آخر اجرای نمایش مهد نی نی ها دیگر توبه کردم، دلیل توبه این است کـــه منی که می خواهم تئاتر در شهر اراک اجرا کنم، نه حامی دارم، نه کمک کننده، نه اسپانسری.
وی گفت: برای اجرای تئاتر مهد نی نی ها از اردیبهشت ماه اقدام کردم تا اینکه بعد از هشت ماه سالن در اختیار گروهم قرار دادند.
وی گفت: تئاتر را باید حمایت کرد، هم اکنون لباس، اجرای دکور و… برای این نمایش نزدیک هشت میلیون هزینه برداشته است، ولی چه بگویم که تئاتر شهر اراک حامی ندارد، آیا کسی هست که از من کارگردان و گروهم حمایت کند؟ این موارد درد فرهنگی برای شهری چون اراک است، مدیران فرهنگی این شهر به جای پشت میز نشینی کمی به درد ما بچه های تئاتر گوش دهند، مگر انتظاری بیجا از آنان داریم، حرف ما این است حداقل از تئاتر و نمایش خوب حمایت داشته باشند.
این نویسنده و کارگردان ادامه داد: مادامی که در این شهر از اهمیت نشاط اجتماعی صحبت به عمل می آید، همه مدیران بالاخص مدیران فرهنگی شعار افزایش نشاط اجتماعی در شهر اراک را می دهند، ولی ما بچه های تئاتر آن را با اجرای تئاترهایمان عملیاتی کرده ایم، گرفتاری تولید و اجرای تئاتر با بچه های تئاتر بود ولی در سال رونق و تولید کسی از متولیان امر نیامدند کمکی به ما کمک کنند، ما به عنوان یکی از اعضای بدنه تئاتر شهر اراک یک پایه بنر برای تبلیغات محیطمان در شهر اراک نداریم.
ملکی پور گفت: بنده به عنوان کارگردان باید خودم بدون هیچ حامی و کمک کننده ای در اطلاع رسانی فضای شهری بلیط چاپ کرده و تک تک در اختیار مخاطبان قرار دهم، خودم باید تراکت در شهر پخش کنم که مردم اطلاع پیدا کنند در شهرشان قرار است یک تئاتر برگزار شود، ولی در عوض برای یک سری فعالیت که نام نمی برم که هیچ ارزشی برای مردم شهر اراک ندارند، بنر و پایه بنر نیست که در اختیار تبلیغات اینگونه فعالیت ها و برنامه ها نباشد.
وی با بیان اینکه اجرای مهد نی نی ها نسبت به سایر اجراهای وی پر هزینه بود، گفت: سعی کردم در اجرای نمایش مهد نی نی ها هیچ کم و کــاستی وجود نداشته باشد و وقتی مخاطب برای مشاهده تئاتر مهد نی نی ها می آید، جدا از لذت متن نمایشنامه و بازی بازیگران از لحاظ جلوه های بصری لذت ببرد بالاخص برای مخاطب کودک که جلوه های بصری برای آنان مهم است.
این کارگردان و نویسنده گفت: در اجرای ثئاتر مهد نی نی ها از تکنیک های سایه، بلک لایت، نمایش عروسکی، نمایش زنده و…. استفاده شده است، همه این موارد که ذکر شد درباره آن ساعت هاهمفکری صورت گرفته ورای اجرایی و ساخت آنان وقت صرف شده است.
ملکی پور با اشاره به اینکه ۴ ماه روند تولید تئاتر مهدی نی نی ها زمان برد، گفت: این تئاتر در یازدهمین جشنواره منطقه ای کودک و نوجوان «مهر» که در دزفول برگزار شد، در بین ۱۲ استان کشور برگزیده کارگردانی و بازیگری شد، اما دریغ از اینکه خبر آن در رسانه های استان و شهر اراک انعکاس داده شود و حتی هیچ حمایتی از طرف متولیان فرهنگی شهر برای این کار نشد، بطوریکه حتی یک کمک برای انتقال دکور این کار به شهر دزفول صورت گیرد.
وی اظهار کرد : مهد نی نی ها قبل از برگزاری جشنواره منطقه ای «مهر» یک بار در شهر اراک اجرا داشت و این بار دومین باری است که این کار اجــرا می شود. کار کودک بعد از ده شب اجرا رونق می گیرد، ولی در شهر اراک بر عکس است یعنی در دهمین شب اجرا می گویند دیگر اجرا بس است و بیش از ده شب نباید اجرا داشته باشید و دردناک تر از آن این است که نمی گذارند بچه ها بعد از اجرا برای دقایقی استراحت داشته باشند و آن ها مجبور هستد بلافاصله بعد از اجرا دکور تئاترشان را جمع کنند.
این نویسنده و کارگردان در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده است، عنوان کرد: دردناک تر از آن این است که نگاه متولیان کودک شهر اراک به اجرای نمایش برای کودکان بسیار سطحی است و هیچ حمایتی انجام نمی دهند، به کانون پرورش فکری کودکان برای مشاهده کودکان عضو این کانون صحبت کردم، وی به جای اینکه حمایت کند، به دلیل اینکه اجرای نمایش مهد نی نی ها تک جنسیتی نیست از آوردن کودکان برای مشاهده تئاتر امتناع می کند.
ملک پور در پایان گفت: پس از رفت و آمدهای زیاد و گذشتن از فیلتر حراست آموزش و پرورش استان، آنها هم راضی نشدند، دانش آموزان را برای مشاهده این نمایش بیاورند و حتی حاضر نشدند کودکان کم بضاعت و ساکن مناطق سکونت گاه های غیر رسمی شهر اراک را برای مشاهده رایگان این کار که بنده پیشنهاد رایگان بودن بهای بلیط نمایش را داده بودم، بیاورند.
به گزارش وقایع استان پوریا رضایی، شهاب پیرولی، کاظم سفری، نجمه رو بارانی، علی صدرکیا، فهیمه صالحی، الهام علی محمدی، عابد محمدی، گلناز فتحی، فاطمه میری، فاطمه خوبی، رضا یونسفرد و باران یونسفرد در این نمایش به ایفای نقش پرداختند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.