خانه » جدیدترین » تله جذابیت

تله جذابیت

سه شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۸   شماره ۱۲۰۶

وقایع استان به بررسی سرگردانی کاربران در فضای مجازی می پردازد

تله جذابیت

کوروش دیباج

طی سال‌های اخیر شاهد افزایش بی‌رویه استفاده از فضای مجازی در میان تمام مردم دنیا هستیم البته میزان استفاده و یا به عبارت بهتر اتلاف وقت در شبکه‌های مجازی در جامعه ما به مراتب بیشتر از کشورهای دیگر است.گفتنی است که در سایه استفاده بیش از اندازه و بدون برنامه‌ریزی شبکه‌های مجازی شاهد ایجاد تغییرات به نسبت گسترده در زندگی افراد و در نهایت جامعه هستیم اتفاقی که می‌تواند زمینه‌ساز بروز تغییرات و آسیب‌های اجتماعی شود. همانگونه که می‌دانیم یکی از بارزترین مشکلات پیش‌روی استفاده بی‌رویه از شبکه‌های مجازی ایجاد شکاف نسبتا عمیق میان زندگی واقعی و زندگی در شبکه‌های مجازی است تا جایی که امروزه احساسات و زندگی افراد فعال در شبکه‌های مجازی با زندگی واقعی آنها تفاوت چشمگیری دارد که این خود می‌تواند زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه باشد اتفاقی که متاسفانه طی سال‌های گذشته چندان مورد توجه قرار نگرفته است. از این رو وقایع استان در مصاحبه پیش رو به بررسی علل این سرگردانی در فضای مجازی و تبعات ناگوار آن برای کاربران پرداخته است.
سعید نظام دوست، مدرس و عضو هیات علمی گروه ارتباطات درباره این سرگردانی کاربران در فضای مجازی گفت: ارتباطات به قدری درگیر شبکه‌های مجازی شده‌اند که حتی سیاستمداران در گوشه و کنار دنیا نظرات و موضع‌گیری‌های سیاسی خود را در حساب‌های کاربری خود اعلام می‌کنند.
وی ادامه داد: در مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه‌ها استفاده از این بستر لازم و ضروری شده است بدون آنکه آموزشی در خصوص استفاده از این تکنولوژی سودمند داده شود، به وجود آمدن روابط گسترده خارج از عرف بین دختران و پسران نامحرم آن‌چنان در حال عادی شدن است و یا باید گفت که عادی شده که دیگر قبح کار شکسته و یک جنبه اساسی زندگی مدرن امروز شده و برای آنکه بتوان درس خواند، کار کرد و در اجتماع حضور فعال داشت اینگونه القاء شده که باید روابط اجتماعی مناسب ایجاد کرد؛ متاسفانه این همان جایی است که تیر زهرآلود دنیای مجازی در قلب بنیان خانواده ایرانی فرو رفت و ذره ‌ذره در حال گرفتن جان آن است.
وی با بیان اینکه اکثر مشاغل به شدت با امکانات و قابلیت‌های فضای مجازی همسو شده‌اند، تصریح کرد: یک پای ثابت تبلیغات عرضه محصولات و خدمات در فضای مجازی است، دوستان و اعضای فامیل برای با خبر شدن از حال یکدیگر فقط کافی است سری به تلفن همراه خود بزنند همه و همه‌ این اتفاقات نو نشانگر میزان نفوذ این تکنولوژی در رگ و ریشه زندگی بشری است.
نظام دوست با بیان اینکه نفوذ فضای مجازی با رنگ و بوی فرهنگی متفاوت همراه است، گفت: چه بخواهیم چه نخواهیم این بستر در آن سوی آب‌ها برای ما ساخته و پرداخته شده و بدون هیچ تغییر و بومی‌سازی در اختیار جامعه ایرانی قرار گرفته است، جامعه‌ای با فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی با هنجارها و قوانین خاص خود، اما آیا در این دنیای خیال‌انگیز و گسترده توجه‌ای به بایدها و نبایدهای ما می‌شود؟ مسلما پاسخ این سوال خیر است، چون یکی از اهداف دشمنان ما نابودی و تخریب آداب و رسوم و هنجارهای جامعه ما است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: تبلیغ بی‌حجابی، ترویج بدحجابی و بدگفتن از فرهنگ استفاده از چادر، تولید و توزیع گسترده مانتوهایی که دکمه‌ای در خود نمی‌بینند؛ عادی سازی روابط آزاد همسران با افراد نامحرم با این توجیه که در عصر ارتباطات هستیم و اگر جابمانید دیگر امروزی نیستید! ترویج رفتارهای خارج از شرع و عرف و قانون، بی‌توجهی به حریم خصوصی افراد، گسترش روزافزون طلاق چه طلاق‌های ثبتی و قانونی و چه طلاق‌های عاطفی همه موارد مذکور از جمله آسیب های این دنیای بی انتهای مجازی است.
وی بیان کرد: فزونی یافتن نگهداری از حیوانات خانگی و گاها حیواناتی که به هیچ عنوان جایی در شهر نباید داشته باشند مگر در باغ ‌وحش، نتیجه توجه به همین بستر فرهنگی است. چرا ما امروز تا این حد در جامعه ایرانی جامعه‌ای که به روابط خانوادگی و فامیلی خود شهره است فرد گرایی و نزدیک شدن به حیوانات را شاهد هستیم، آیا این خود یک علامت شاخص از گرایش به فرهنگ مضر غربی نیست؟ چرا افراد باید به جای سپری کردن وقت خود با دوستان، آشنایان و خانواده با یک سگ یا گربه وقت بگذرانند چرا برخی از سلبریتی‌ نماها از حیوانات خانگی خود تحت عنوان فرزندانشان یاد می‌کنند و تصاویر محبت‌های خارج از عرف به حیوانات را به خورد جوانان ما می‌دهند؟
نظام دوست گفت: موارد اشاره شده نمونه آسیب‌ها و دردی است که جامعه به ویژه جوانان ما را درگیر خود ساخته و بی‌توجهی به آن، همان چیزی است که دشمنان خواستار آن هستند، دشمنانی که برای این آب و خاک نقشه‌ها کشیده‌اند و برای مستولی شدن بر یک وجب از این خاک گوهرخیز و گران‌سنگ حاضرند میلیاردها دلار پول خرج کنند، ماه‌ها و سال‌ها وقت صرف کنند و از هر حیله و نیرنگی استفاده نمایند.
این مدرس دانشگاه در پایان با بیان اینکه رفتار کاربران در فضای مجازی ریشه‌های فرهنگی، تاریخی و اجتماعی دارد و آموزش به چنین مخاطبی با شرح الفبای حضور در فضای مجازی به نتیجه نمی‌رسد، گفت: لازم است تحت مدیریت و سرپرستی جایی مانند سازمان علوم پزشکی از همه تخصص‌های مرتبط با مسائل فرهنگی استفاده شود و گروهی از جامعه‌شناسان، روان‌شناسان، انسان‌شناسان و اقتصاد‌دان‌ها نوع و دلایل رفتار مخاطبان در فضای مجازی را ریشه‌یابی کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.