خانه » جدیدترین » برزخ زعفرانیه

برزخ زعفرانیه

پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۸   شماره ۱۱۸۶

برزخ زعفرانیه

شهردار منطقه دو اراک به وقایع استان خبر داد: اجرای طرح ۹۰ هکتاری گردو در انتظار پاسخ کمیسیون ماده ۵

طاهره قهیه ای

زمین های حد فاصل کوی رضوی (ع) و شهرک ولیعصر (عج) با حدود ۹۰ هکتار مساحت در گذشته به عنوان باغ های گردو در شهر اراک شناخته می شد که در اثر گذشت زمان و پایین رفتن سطح آب های زیر زمینی در منطقه، رفته رفته به حاشیه ای خشک و متروکه تبدیل شد. نوع مالکیت این منطقه شخصی بوده و بیش از ۲۰۰ مالک دارد که همه آنها از ساکنان قدیمی شهر اراک و دارای سند مالکیت رسمی این اراضی هستند. سال ۸۷ به دنبال مصوبه هیات دولت مبنی بر اینکه ۴۵۰ هکتار به محدوده شهری اراک اضافه شود، دو شهر سنجان و کرهرود به همراه ۹۰ هکتار از اراضی محدوده دره گردو، به اراضی شهری اراک اضافه شد، البته الحاق منطقه ۹۰ هکتاری در شورای عالی شهرسازی کشور با این شرط بود که مالکان این محدوده سهم شهرداری را از تغییر کاربری بپردازند و با گذشت سالها هنوز مالکان منطقه۹۰ هکتاری گردو چشم انتظار اجرای طرح مذکور در این منطقه هستند که همین امر موجب نارضایتی آنها شده است. طی تماس های تعدادی از مالکان این منطقه با روزنامه وقایع بر آن شدیم تا موضوع ۹۰ هکتاری را از مسئولان امر پیگیری کنیم که ماحصل این گزارش را در ادامــه می خوانید. یکی از مالکان منطقه ۹۰ هکتاری شهرک رضوی (گردو) در خصوص وضعیت این منطقه گفت: در منطقه ۹۰ هکتاری گردو از ابتدا باغات سرسبز و ۳ چشمه آب وجود داشته است که مالکان آن از باغاتشان امرار معاش می کردند و زندگی می گذراندند.
وی افزود: با احداث شهرک رضوی متــاسفانه چشمه های آب این باغات خشک شد و مالکان منطقه ارتزاق خود از طریق باغ هایشان را از دست دادند و با پاسخ مسئولان مبنی براینکه این منطقه خارج از محدوده شهری است مواجه شدند.
یکی دیگر از مالکان باغات منطقه ۹۰ هکتاری گردو گفت: چند سال پیش زمانی که محمدابراهیم عباسی شهردار اراک بودند برنامه ای را در این منطقه، شهرداری برگزار کرد و قرار شد در این منطقه با نام زعفرانیه و با توافق مالکان آن بلند مرتبه سازی صورت بگیرد و مالکان در منازلشان ساکن شوند که تا به امروز چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: ما که از طریق باغ هایمان در این منطقه امرار معاش می کردیم با خشک شدن باغاتمان امرارمعاشمان را از این طریق از دست داده ایم و با مشکلات عدیده ای نیز مواجه شده ایم.
این مرد میانسال اظهار کرد: اکنون در آستانه ۶۰ سالگی هستم و فرزندم نیز اجاره نشین است و ملکم بدون استفاده در این منطقه قرار گرفته است در حالی که اگر زودتر ساخت منازلمان در منطقه ۹۰ هکتاری تعیین تکلیف شود حداقل با ساخت و تحویل آنها فرزندم را از مستاجری نجات می دهم.
یکی دیگر از مالکان باغات ۹۰ هکتاری گفت: باغات ما در این منطقه سند دارد و هر چه پیگیری می کنیم پاسخ دقیقی از مسئولان دریافت نمی کنیم و این بلاتکلیفی برای ما سخت و زیان آور شده است.
وی ادامه داد: برخی از زمین ها در این منطقه گودبرداری شد که جلوی آنها را گرفتند و با گذشت سالیان متمادی از خشک شدن این باغات هنوز مالکان آنها در بلاتکلیفی به سر می برند.
یکی از ساکنان آن منطقه در رابطه با مشکلاتی که متروکه بودن منطقه ۹۰ هکتاری گردو برایشان ایجاد کرده است، گفت: ما در کوچه ای که به ۹۰ هکتاری گردو منتهی می شود ساکن هستیم که متروکه و تاریک بودن انتهای کوچه در تردد شب ها برایمان مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی افزود: به دلیل اینکه این منطقه متروکه است چهره نامناسبی نیز برای کوچه ایجاد کرده و محله شبیه مناطق حاشیه ای و سکونت گاه های غیر رسمی شده است.
این خانم جوان ادامه داد: اگر این زمین ها زودتر تعیین تکلیف و ساخت آنها آغاز شود چهره مناسبی نیز برای این محله ایجاد خواهد شد و محله از این بلاتکلیفی خارج خواهد شد.
برای پیگیری آخرین وضعیت منطقه ۹۰ هکتاری گردو با ابوالفضل شالی بگ شهردار منطقه دو اراک گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید.
شهردار منطقه دو اراک گفت: منطقه ۹۰ هکتاری شهرک رضوی (گردو) محدوده ای بود با کاربری باغات که طی طرحی که در سنوات گذشته برای آن مصوب و مقرر شد، در این منطقه با توافق مالکان آن بلندمرتبه سازی انجام شود.
شالی بگ افزود: طبق این طرح تعدادی از مالکان به عنوان متولیان یا پیشگامان اجرای این طرح تیمی را تشکیل دادند تا با جلب رضایت باقی مالکان باغات این منطقه، تغییر کاربری آن انجام شود و هنوز هم این تیم پیگیر اجرای طرح هستند.
وی با بیان اینکه این طرح به شرط اینکه مالکان برای تغییر کاربری سهم شهرداری را پرداخت کنند قابل اجرایی شدن است، ابراز کرد: در حین انجام کار مالکان با ممنوعیت و یا محدودیتی از سوی شورای عالی مبنی بر اینکه بلندمرتبه سازی در این منطقه فقط تا سقف ۶ طبقه و یک پیلوت ممکن است، مواجه شدند در حالی که طرح اولیه بلندمرتبه سازی در ۹۰ هکتاری بیش از ۶ طبقه بود.
شهردار منطقه دو ادامه داد: با توجه به این محدودیت شهرداری منطقه دو مکاتباتی را با شهرداری مرکز و کمیسیون ماده ۵ انجام داده است تا اجرای طرح تعیین تکلیف شود.
وی گفت: بنابراین منتظر پاسخ کمیسیون ماده ۵ برای تعیین تکلیف این منطقه هستیم تا چنانچه مغایرتی وجود نداشته باشد طرح اجرایی شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.