خانه » پیشنهاد سردبیر » بازگشت شکارچی

بازگشت شکارچی

چهارشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۸   شماره ۱۱۱۶

«وقایع استان» بررسی می کند؛ علت خروج منطقه کلاهه آشتیان از لیست مناطق شکار ممنوع

بازگشتِ شکارچی

رییس شورای شهر آشتیان:ممکن است کلاهه تبدیل به منطقه ای برای شکارچیان و یا افرادی که به جمع آوری گیاهان دارویی می پردازند، شود و همین امر نابودی پوشش گیاهی و گونه های جانوری کلاهه را به دنبال خواهد داشت

طاهره قهیه ای

منطقه کلاهه زیستگاه طبیعی واقع در شمال شهرستان آشتیان با وسعتی معادل ۱۹ هزار و ۱۲۶ هکتار، دارای کوه های خشک و صخره ای، تپه ماهورها و حوزه دشتی دارای اقلیمی متنوع است و همین ویژگی مهم باعث شده تا طیف وسیعی از تنوع گونه های گیاهی و جانواری را در خود داشته باشد. این منطقه به مدت ۱۰سال به عنوان منطقه شکار ممنوع در لیست مناطق شکار ممنوع سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته بود که خروج اخیر کلاهه از لیست مناطق شکار ممنوع سوالاتی را مبنی بر دلیل این امر برای ساکنان این شهرستان ایجاد کرده است. مهدی مسعودی آشتیانی رییس شورای اسلامی شهرستان آشتیان در این خصوص به وقایع استان گفت: سازمان محیط زیست بر اساس سیاست هایی که دارد برخی از مناطق را به دلیل وجود یکسری گونه های خاص جانوری و گیاهی مناطق حفاظت شده اعلام می کند تا از انقراض گونه های جانوری و گیاهی آن مناطق جلوگیری به عمل آورد. وی افزود: در آشتیان منطقه ای به نام منطقه کلاهه وجود دارد که چندین سال است به دلیل وجود پوشش گیاهی و گونه های جانوری خاص در لیست مناطق حفاظت شده قرار گرفته است.

آشتیانی ادامه داد: اخیرا این منطقه از لیست مناطق حفاظت شده خارج شده و همین امر باعث ایجاد دغدغه هایی برای ساکنان شهرستان آشتیان شده است و هنوز هم مردم دلیل این امر را نمی دانند.
رییس شورای اسلامی شهرستان آشتیان افزود: نگرانی از این بابت است که با توجه به اینکه کلاهه در مرز شهرستان آشتیان و تفرش واقع شده و این شهرستان ها به قم، اراک و تهران که از آب و هوای مطلوبی هم برخوردار نیستند دسترسی دارد، ممکن است تبدیل به منطقه ای برای شکارچیان و یا حضور افرادی که به جمع آوری گیاهان دارویی می پردازند شود و همین امر نابودی پوشش گیاهی و گونه های جانوری کلاهه را به دنبال داشته باشد.
آشتیانی گفت: در سنوات گذشته صحبت هایی مبنی بر واگذاری منطقه کلاهه به بخش خصوصی صورت گرفته بود که باید محیط زیست این موضوع را پیگیری می کرد و البته این امر پیگیری نشد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر اداره محیط زیست شهرستان آشتیان نسبت به سنوات گذشته پایدارتر شده و سمن هایی برای حمایت از محیط زیست در این شهرستان ایجاد شده اند که اداره کل محیط زیست می تواند برای واگذاری منطقه کلاهه به بخش خصوصی از همین نهادهای مردمی نیز کمک بگیرد.
آشتیانی گفت: شهرستان آشتیان یکی از مناطق دارای آب و هـوای پاک در استان مرکـزی است که می تواند با نظارت بیشتر سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و دیگر نهادهای ذیربط به همین صورت باقی بماند و این شهرستان می تواند تبدیل به محیطی امن برای زندگــی افـرادی کـه می خـواهند در محیـط هایی به دور از آلودگی آب و هوا زندگی کنند تبدیل شود.
وی افزود: در شهرک صنعتی آشتیان تعدادی کارخانه و واحد صنعتی دارای آلایندگی مشغول به فعالیت هستند که این موضوع با حفظ هوای پاک این شهرستان تناقض دارد.
وی تصریح کرد: خروج منطقه کلاهه از لیست مناطق حفاظت شده به یکی از دغدغه ها و مطالبات عمومی مردم تبدیل شده و دیگر اینکه مردم شهرستان درخواست نظارت ویژه تری را در خصوص تغییراتی که در مسیرهای رودخانه این شهرستان اتفاق افتاده، یا می خواهد بیفتد را دارند.

منطقه کلاهه منطقه شکار ممنوع بوده است
میرزایی مدیر کل محیط زیست استان مرکزی در این رابطه به خبرنگار ما گفت: منطقه کلاهه منطقه شکار ممنوع بوده است و مردم به دلیل اینکه فرق مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع را نمی دانند این منطقه را حفاظت شده تلقی کرده اند در حالی که کلاهه جز مناطق شکار ممنوع بوده است.
وی ادامه داد: مناطق ۴گانه سازمان حفاظت محیط زیست شامل منطقه حفاظت شده مانند ۷۰قله، پناهگاه حیات وحش مانند راسوند شازند، اثر طبیعی و ملی مانند غار چال نخجیر و پارک ملی مانند پارک ملی استان گلستان می شود.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: در این مناطق ۴ گانه سازمان حفاظت از محیط زیست مسئولیت حفاظت از پوشش گیاهی، اراضی، حفاظت از خاک و به طور کلی حفاظت از این مناطق را برعهده دارد.
وی افزود: هر ساله به دلیل اینکه برخی از مناطق پتانسیل نگهداری حیات وحش را دارند شناسایی شده و بعد از روزنامه شدن به مدت ۵ سال به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام می شوند مانند بازرجان تفرش و منطقه شکار ممنوع کلاهه آشتیان.
میرزایی ابراز کرد: منطقه کلاهه دو تا ۵ سال به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده و هر ساله توسط منطقه و استان آمارگیری آن انجام شده است در آخرین آمارگیری، این منطقه استانداردهای لازم برای باقی ماندن در لیست مناطق شکار ممنوع را نداشته و ظرفیت آن کم بوده است و به همین دلیل از لیست این مناطق خارج شده است.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی وجود چشمه در این مناطق، چرای دام، فعالیت های معدنی، وضعیت مردم منطقه و غیره را از جمله استانداردهای لازم برای باقی ماندن یک منطقه در لیست منطقه شکار ممنوع اعلام کرد.
وی تاکید کرد: در حال پیگیری این موضوع هستیم که اگر این منطقه ظرفیت لازم را داشته باشد بتوانیم مجدد منطقه کلاهه را در لیست مناطق شکار ممنوع وارد کنیم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.