خانه » جدیدترین » الفبای جبر

الفبای جبر

سه شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۸   شماره ۱۱۷۵

گفتگو با معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی درباره دانش آموزان بازمانده از تحصیل

الفبای جبر

طاهره قهیه ای

تحصیل یکی از لازمه های رشد افراد، توسعه جامعه، آگاهی خانواده ها، رونق اقتصادی و رشد فرهنگی جوامع و یکی از حقوق به حق تمامی افراد جامعه است. زمینه تحصیل به عنوان فاکتور اصلی ارتقای سطح سواد فکری و علمی افراد باید برای تمام اقشار جامعه فراهم شود تا شاهد رشد و نبوغ افراد و تشکیل جامعه ای مترقی و آگاه باشیم.
براساس تحقیقات به دست آمده یکسری افراد بنابر دلایل مختلف همچون فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، نداشتن اوراق هویتی، بدسرپرستی و دور بودن از امکانات از حق واقعی خود یعنی تحصیل به اجبار دور می مانند و همین امر سبب ایجاد فاصله طبقاتی از لحاظ اجتماعی و فرهنگی بین آنها و افراد تحصیل کــرده می شود.
بسیاری از کودکان به دلایل تولد در خانواده هایی که از لحاظ اقتصادی در سطح مطلوبی قرار ندارند از تحصیل جا می مانند و مجبورند همچون بزرگسالان برای حمایت از خانواده کار کنند، در واقع این کودکان الفبای زندگی را طور دیگری می آموزند و از کسب علم و دانش که حق طبیعی آنها است باز می مانند و اینها نیز بخشی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل را تشکیل می دهند.
در این رابطه گفتگویی را با معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی به خبرنگار وقایع گفت: هر ساله لیست اسامی دانش آموزان بازمانده از تحصیل از حوزه آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش برای ما ارسال می شود.
علی محمد غلامی افزود: اسامی برای آنــــالیز دانش آموزان بازمانده از تحصیل، به مناطق ۱۵ گانه استان ارسال می شود و براساس کد ملی و آدرس ها همکاران ما به بررسی نفرات می پردازند که ممکن است برخی از این اسامی وجود خارجی نداشته باشند، به طور مثال فوت کرده اند و شناسنامه آنها هنوز باطل نشده است، یکسری کد ملی آنها اصلا موالید استان مرکزی نیستند، مهاجرت به داخل کشور و یا خارج از کشور داشته اند، معلول ذهنی و یا بیمار صعب العلاج هستند که قادر به بازگشت به چرخه آموزش نیستند.
وی با اشاره به اینکه امسال در این لیست جمعا اسامی ۸۷۳ دانش آموز شامل ۳۶۴ دختر و ۵۰۹ پسر برای ما ارسال شد، ابراز کرد: استان مرکزی کمترین آمار بازمانده از تحصیل را دارد، امسال با ۱۲۹هزار دانش آموز ابتدایی در استان تقریبا نیم درصد بازمانده از تحصیل داریم.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه کودک بازمانده از تحصیل مجموعه ای متاثر از فضای اجتماعی، روانی، اقتصادی و فرهنگی جامعه است، افزود: در حال حاضر از این تعداد دانش آموز ۲۴۰ نفر از آنها را بنابر اسم و کد ملی شناسایی کرده ایم که از این تعداد ۱۱۱دختر و ۱۲۹ پسر هستند و ۱۳۹ نفر نیز اصلا سابقه تحصیل ندارند و ۱۰۱ نفر نیز سابقه تحصیل داشته اند.
غلامی ادامه داد: از این ۱۳۹ نفر ۱۲۸ نفر کودک استثنائی و دارای معلولیت شدید ذهنی و جسمی هستند و شاید فقط ۵درصد از آنها جزء کسانی باشند که آی کیو بالای ۷۰ درصد دارند و می توانند وارد چرخه آموزش استثنائی شوند.
وی با اشاره به اینکه در این اسامی ۱۸ نفر نیز مشغول به تحصیل بوده اند که اشتباه وارد سامانه سناد شده اند و ۷ کودک نیز بد سرپرست بوده اند و علت اصلی بازماندن از تحصیل آنها همین بدسرپرستی بوده است، اظهار کرد: ۱۰ دانش آموز را نیز خارج از این چرخه شناسایی کرده و لوازم مورد نیاز برای ورود به مدرسه را در اختیار آنها گذاشته و آنها را در نزدیکترین مدرسه به منزلشان ثبت نام کرده ایم، ضمن اینکه ۹ دانش آموز نیز فقر مالی داشتند که نیازهای ورود به مدرسه آنها را نیز مرتفع کرده و آنها را وارد مدرسه کرده ایم.
غلامی گفت: ۴ نفر فوت کرده بودند، ۶۳ نفر به خارج از استان مهاجرت کرده و ۵ نفر نیز به خارج از کشور مهاجرت کرده بودند، ۴ نفر بیمار صعب العلاج بودند که با توجه به اینکه حدود ۸۰ نفر از همکاران ما افتخاری با موسسه حامی یار برای آموزش به این دانش آموزان همکاری می کنند این دانش آموزان را به موسسه برای آموزش معرفی کردیم.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: ۴ نفر از دختران نیز ازدواج کرده بودند که به آنها اعلام کردیم اگر خواستند با رعایت شئونات و قوانین ادامه تحصیل آنها بلامانع است.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی کودکان دوره ابتدایی که برای آموزش پذیری سالم باشند و از چرخه آموزش باز بمانند کم است، افزود: بچه های آماده ورود به پیش دبستانی در برخی از روستاها را نیز با دادن هزینه به معلم وارد کلاس های چند پایه کرده ایم تا این بچه ها نیز از چرخه تحصیل باز نمانند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان افزود: استان مرکزی جزء ۵ یا ۶ استان برتر کشور در پوشش پیش دبستانی است و تقریبا این پوشش در حال تکمیل شدن است؛ چرا که بچه هایی که وارد پیش دبستانی می شوند اتوماتیک وار وارد چرخه آموزش نیز می شوند.
غلامی با بیان اینکه برخی از این کودکان بازمانده از تحصیل مشترک با کودکان کار بهزیستی بوده اند، یادآور شد: باید دستگاه های ذیربط در این زمینه مانند آموزش و پرورش، بهزیستی، کمیته و… که این بچه ها را در زمینه های مختلف شناسایی می کنند، کمیته ای را تشکیل دهند تا نسبت به شناسایی و جذب این دانش آموزان بدون موازی کاری اقدام شود.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: ۲۳۲ کودک کار زیر پوشش خدمات این نهاد حمایتی قرار دارند که بخش زیادی از این کودکان از سایر استان‌ها یا اتباع دیگر کشورها هستند.
خیر بودن در بخش های مختلف حمایتی، کاری بسیار نکو است، به طور مثال حمایت از یک دانش آموز بازمانده از تحصیل تا اتمام تحصیلاتش می تواند منجر به پرورش یک پزشک، مهندس، معلم و یا حتی یک ورزشکار و قهرمان جهانی و ملی و یا یک هنرمند برجسته و یا هر فرد مثمرثمر دیگری برای جامعه شود که این خود پاداش اخروی بسیاری را برای آن خیر به همراه دارد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.