خانه » پیشنهاد سردبیر » اتمام حجت

اتمام حجت

شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹  شماره ۱۲۷۷

رییس کل دادگستری استان مرکزی در همایش روسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی استان خطاب به مدیران دستگاه قضا چه گفت؟

اتمام حجت

هماهنگی رییس دادگستری با دادستان هر شهرستان برای بنده یک اصل است، رییس دادگستری هر شهرستان با دادستان اگر در مورد امور قضایی صرف، اختلافی داشته باشند باید بدانند روزهای آخر خدمت شان در این پست است
مدیران دستگاه قضا درباره فساد به نام و نشان ها اعتنا نکنند، فساد از هر کسی که می‌خواهد باشد؛ باید تازیانه تعدیل دادگستری بالای سر مفسدان باشد
تردید نکنید مبنای انتخاب، ارتقا، انتقال و… مدیران دستگاه قضا استان بر اساس روحیه مدیریت جهادی آنان خواهد بود
بنده برای بالا بردن شان قاضی در این پست منصب شده‌ام و اجازه نمی‌دهم به این جایگاه لطمه‌ای وارد شود
متأسفانه مشکلات حوزه وکلا زیاد است، چه معنی دارد که قاضی با وکیل رفاقت داشته باشد
بنده از اینکه برخی در مکاتبات، جایگاه و شان رییس دادگستری را رعایت نمی کنند، ناراحت هستم
دستگاه قضا با بحران توقع و انتظار مسئولان، مدیران و مردم مواجه است
مدیران دستگاه قضا باید انتقادپذیر باشند

عباس لعل بار

چهارشنبه هفته ای که گذشت به همت دادگستری استان مرکزی همایش «روسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی استان مرکزی»، با حضور آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، حجت‌الاسلام سیدعبدالمهدی موسوی، رییس کل دادگستری استان، سردار محسن کریمی، فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی، سردار مفخمی شهرستانی فرمانده انتظامی استان مرکزی و جمعی از مدیران دستگاه قضا استان برگزار شد. در این همایش آیت‌الله دری نجف‌آبادی با تاکید بر دقت کافی برای انتصاب مدیران بالاخص در دستگاه های اجرایی مهم، اظهار کرد: در مورد اداره غله استان ۲ الی ۳ بار بازرسی شده بود، ولی بنا به گفته افرادی که به ما اطلاع دادند، بازرسی ها و نظارت ها برای مقابله با فساد به جایی نرسیده بود. وی ادامه داد: موارد زیادی از تخلف در این دستگاه در شهرستان های اراک، ساوه و… به ما گزارش شده بود، حتی بنده نسبت به انتصاب مسئول این دستگاه شدیداً مخالف کردم، وزارت صمت از ما دو الی سه هفته فرصت خواست تا فرد دیگری را برای انتصاب این پست انتخاب کند. نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: بنده حتی در مورد انتصاب رییس بانک ملی کشور که هم اکنون در کانادا به سر می برد به مسئولین هشدار داده و اعلام کردم این فرد صلاحیت لازم برای انتصاب در این پست را ندارد، ولی کسی این توصیه ها و هشدارها جدی نگرفت و این اتفاق ناگوار افتاد. آیت‌الله دری نجف‌آبادی اظهار کرد: از ابتدای انقلاب هدف و برنامه جمهوری اسلامی استخراج صیانت‌ شده نفت بوده ‌است. در حال حاضر برخی از پالایشگاه‌های کشور تا ۳۲ درصد مازوت تولید می‌کنند که عدم مصرف داخلی و صادرات آن باعث کاهش فعالیت پالایشگاه‌ها می‌شود. وی با اشاره به مشکلات فروش نفت گفت: در حال حاضر اقتصاد از اصلی‌ترین مشکلات کشورمان است و بازار آشفته حال حاضر نفت بر این مشکلات افزوده‌ است. نمی‌شود چاه نفت را ببندیم در این صورت چاه می‌میرد.
امام جمعه اراک با اشاره به دادگاه طبری معاون سابق رییس اسبق قوه قضاییه و اهمیت مبارزه با فساد دستگاه‌ها گفت: سلامت دستگاه قضایی از واجب‌ترین امور است. دستگاه قضایی اگر با سلامت، صلابت، قاطعیت و تشخیص درست عمل کند بر بسیاری از مشکلات پیروز خواهیم شد و جایی برای انتقاد باقی نخواهد ماند. وی اظهار کرد: باید تلاش کنیم که استان مرکزی را به الگویی توانمند در نظارت و سالم‌سازی دستگاه‌ها و حمایت از حقوق عامه معرفی کنیم. اگر دست دستگاه‌های ناظر برای تایید برخی مدیرها می‌لرزد مدیر را تایید نکنند.
به گزارش وقایع استان در ادامه این مراسم حجت الاسلام سید عبدالمهدی موسوی اظهار کرد: در دوران تحول مدنظر ریاست قوه قضاییه فشار روی مدیران دستگاه قضا زیاد است، ما با بحران توقع و انتظار مسئولان، مدیران و مردم مواجه هستیم. اگر قضاوت سخت باشد، مدیریت قضایی کاری سخت‌تر از قضاوت است، هر مثبت و منفی در حوزه قضایی به‌پای مدیریت قضایی است به همین خاطر در مدیریت این مجموعه حساس باید دقت و حساسیت‌های لازم را داشت.
وی ادامه داد: بنده این حساسیت به مدیریت قضا را می‌پسندم، اگر رییس یک مجموعه‌ای نظارت مؤثر، مستمر، به‌موقع و همه‌جانبه داشته باشد نیروی اداری، قاضی آن خوب است، منتهی نظارت مستمر و مؤثر به معنی مچ‌گیری و کاری که باعث شد نیروی اداری اعتمادبه‌نفسش را از دست دهد، درست نیست بلکه باید مدیریت قضایی نشاط‌آفرین باشد و به نیروهای اداری و قاضی اعتمادبه‌نفس دهد.
رییس‌کل دادگستری استان تأکید کرد: مدیریت سیاست‌های تحول قوه قضاییه به عهده مدیران دستگاه قضا است،مدیران دستگاه قضا باید انتقادپذیر باشند زیرا اگر انتقاد نباشد و انتقاد صورت نگیرد به‌جای آن دشمنان تخریب می‌کنند، منتهی انتقادی که کسالت و ناامیدی بیاورد، در جمعی که نباید گفته شود، این انتقاد بیان شود، قطعاً تخریب و تهدید به همراه می‌آورد که این امر صحیح نیست.
حجت الاسلام موسوی بااهمیت برشمردن اجرای هر چه بیشتر مدیریت جهادی در دستگاه قضا، گفت: تردید نکنید مبنای انتخاب بنده، ارتقا، انتقال و.. از مدیران دستگاه قضا استان بر اساس روحیه مدیریت جهادی آنان خواهد بود، هر میزبان که شاهد باشم باسیاست‌های تحولی قوه قضاییه همراهمی، هماهنگی و پی‌جویی است ارزیابی من نسبت به آن مدیر دستگاه قضا مثبت خواهد بود. وی گفت: برخی از مدیران دستگاه قضا در این همایش شکایت از تغییر جایگاه ضابط، قاضی، مدعی العلیه عوض‌شده است که باید در پاسخ صحبت این دوستان بیان کد این تغییر جایگاه ناشی از عملکرد و کارهای شما است.رییس دادگستری ضابط یک مجموعه است، خوب نیست که با ضابط مجادله داشته باشد. اگر مدیران دستگاه قضا مطالبه گری داشته باشند به‌جایگاه واقعی خود دست پیدا خواهند کرد، بنده از اینکه برخی در مکاتبات، جایگاه وشان رییس دادگستری را رعایت نمی کنند، ناراحت هستم، چرا در مکاتب جایگاه رییس دادگستری در جایگاه سوم و چهارم است؟باید جایگاه و ابهت دستگاه قضا حفظ شود، اجازه ندهید خدشه‌ای به این جایگاه وارد شود.
رییس‌کل دادگستری استان اظهار کرد: بنده برای بالا بردنشان قاضی در این پست منصب شده‌ام و اجازه نمی‌دهم به این جایگاه لطمه‌ای وارد شود، البته مدیران دستگاه قضا و قضات هم باید برای بالا بردن این شأن تلاش کرده و نگذارند این جایگاه و شأن نزول پیدا کنند.روحیه انقلابی و جهادی برای دستگاه قضا یک اصل است، علمیت، صداقت، شجاعت و…از اصولی است که باید قاضی داشته باشد. حجت الاسلام موسوی تأکید کرد: هماهنگی رییس‌کل دادگستری با دادستان هر شهرستان برای بنده یک اصل است، رییس دادگستری هر شهرستان با دادستان اگر در مورد امور قضایی صرف، اختلافی داشته باشند باید بدانند روزهای آخر خدمتشان در این پست هست. بنده اختلاف بین مدیران دستگاه قضایی به‌هیچ‌وجه نمی‌پذیرم و نمی‌پسندم.اختلاف‌نظر امر طبیعی است ، منتهی اختلاف‌نظر در حوزه مدیریت نمی‌پسندم که بین رییس دادگستری و دادستان اختلافی باشد. وی ادامه داد: اگر کسی از نیروهای اداری دستگاه قضا با پوشش، رفتار و… خود در خارج از ساعت اداری دستگاه قضا، آبروی مجموعه را حفظ نکند، حتماً با وی برخورد جدی صورت خواهد گرفت. اگر ریزشی در نیروی حوزه قوه قضاییه پیش آمد، بنده مسئول مستقیم آن رییس آن حوزه می‌دانم.
رییس‌کل دادگستری استان گفت: در قوه قضاییه چند راهبرد وجود داد که به نظر بنده همه این راهبردها زیرمجموعه یک راهبرد است و کاهش جمعیت کیفری یک از راهبردهای اصلی است، افزایش رضایت‌مندی مردم و افزایش اعتماد عمومی یکی از راهبردها است که همه این موارد با یک راهبرد اجرایی مشود که آن راهبرد چیزی جز کاستن از ورودی دادگستری نیست، اگر ورودی‌ها کم باشد، قطعاً پرونده‌ها کمتر خواهد بود و قاضی بهتر می‌تواند رأی دهد، اطله دادگستری، زندانی‌ها، نارضایتی‌های مردم کمتر است.
حجت الاسلام موسوی با تأکید بر اینکه مدیران دستگاه قضا، کارگروه‌های تخصصی در حوزه خود تشکیل دهند، تصریح کرد: در بحث نظارت‌ها باید این مسئله مدنظر قرار گیرد که این نظارت‌ها همراه با عزتمندی همکاران دستگاه قضا به‌ویژه قضات است، باید مدیران دستگاه قضا طوری عمل کنند که نیروهای دستگاه قضا نظارت‌پذیر، مسئولیت‌پذیر بار بیایند، اعتقاد واقعی بنده این است که ریزش نیروی انسانی ناشی از ضعف مدیریت آن مجموعه است.
وی بابیان اینکه محوری‌ترین کارکتری که در عدالت می‌توان از آن استفاده کرد، نیروی انسانی است، تأکید کرد: اگر به دنبال دستگاه قضا سالم هستیم، تردید نکنیم بدون نظارت بر وکلا امکان‌پذیر نیست، متأسفانه در استان مشکلات در حوزه وکلا زیاد است، چه معنی دارد که قاضی با وکیل رفاقت داشته باشد، آن‌یک طرف است و قاضی باید بی‌طرف باشد. وکیل هرکسی که می‌خواهد باشد، هیچ وکیلی مستثنا نیست و نباید قاضی با وکیل در ارتباط و دوست باشد. حجت الاسلام موسوی ادامه داد: واقعاً در سطح استان چه قاضی، چه کارمند، چه وکیل، چه دفتر وکیل اگر با یکدیگر ارتباط دارند، با آن‌ها برخورد جدی صورت می‌گیرد ما نمی‌توانیم آبروی قوه قضاییه را فدای کوتاه‌فکری یک نفر بکنیم. این رفتارها معنی ندارد و باید نظارت بر ارتباط بین وکلا و قاضی صورت گیرد و اگر چنانچه به این ارتباط‌ها پی برده شد با آن‌ها برخورد جدی و قاطع صورت گیرد.
رییس‌کل دادگستری استان بابیان اینکه باید در بحث کارشناسان دستگاه قضا حتماً نظارت صورت گیرد، اظهار کرد: متأسفانه یکی از علل اطاله دادسری کارشناسان هستند، مدیران دستگاه قضا اهل برخورد باشند و به همکاران بسپارید که کارشناسی که تأخیر دارد، علاوه بر اینکه در لیست سیاه باید قرار گیرد و دیگر به‌عنوان کارشناس انتخاب نشود با وی برخورد صورت گیرد و به ما رونوشت تخلفات را اعلام کنید تا پی‌جویی‌های لازم را انجام دهیم، کارشناس نباید در پرنده میدان‌داری کند. وی با اشاره به اینکه شعار محوری قوه قضاییه مبارزه با فساد است، گفت: مدیران دستگاه قضا درباره فساد نگاهی به هیچ نام و نشانی نکنند، فساد از هرکسی که می‌خواهد باشد باید تازیانه تعدیل دادگستری بالای سرش باشد. مدیران دستگاه باید سعی کنند شجاعت در قضات را پرورش و توسعه دهند و علاوه بر آن کادر پروری در حوزه قضایی داشته باشند.
حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: پاسخگویی به موقع، مناسب و شایسته به ارباب رجوع یکی از مصادیق بارز نظم و انضباط اداری است، نیروی دستگاه قضا کاری شخصی را زمانی که ارباب رجوع دارند، نباید انجام دهند. انجام به موقع وظایف سازمانی جز نظم و انضباط اداری است. وی ترویج و توسعه تفکر انقلابی را از دیگر مصادیق تحول در دستگاه قضائی دانست و افزود: تلاش برای کاهش آمار زندانیان، تسریع در احقاق حق، اتقان آرای قضائی و جلوگیری از ریزش احکام در محاکم تجدید نظر، توسعه دادرسی الکترونیک، مبارزه با فساد و کاهش پرونده های ورودی به دادگستری از جمله وظایف دستگاه قضائی در دوران تحول است. وی تکریم مراجعین به دادگستری را از دیگر مصادیق تحول در دستگاه قضائی بر اساس دستورالعمل ابلاغی قوه قضائیه بیان کرد و افزود: در دادگستری استان مرکزی به دنبال این هستیم که مراجعین از اخلاق، رفتار و گفتار کارکنان نظام قضائی گلایه‌ای نداشته باشند، درعین‌حال قاطعیت در دادگستری یک اصل است.
به گزارش وقایع استان موسوی در پایان این همایش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اردیبهشت‌ماه سال جاری شاهد رشد رشد ۳۴۰ درصدی پرونده‌های قضایی مختومه نسبت به ۱۲ ماه سال گذشته بودیم که نشان از یک عملکرد بی‌سابقه دارد که این رشد حاصل تلاش و اقدام جهادی و روحیه انقلابی و انگیزه‌محور پرسنل مجموعه قضایی استان بوده که اقدام بسیار بزرگی است.
وی ادامه داد:: این اقدام سبب کاهش چشمگیر پرونده‌ها شده به طوری که در سال گذشته شاهد کاهش ۷۹۹ فقره پرونده بودیم اما اردیبهشت‌ماه امسال بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ فقره پرونده کاسته شده است.
موسوی تصریح کرد:: از مهم‌ترین اهداف برگزاری این همایش می‌توان به همفکری برای رسیدن به یک وحدت رویه در تصمیم‌گیری برای پرونده‌های مهم قضایی در سطح استان است چراکه پرونده‌هایی وجود دارد که بار روانی اجتماعی گسترده‌ای داشته و جنبه امنیتی دارند و تبعات آنها جمع کثیری را در برمی‌گیرد که رسیدگی به آنها نیازمند عزم همه‌جانبه است.
وی گفت به منظور رسیدگی به پرونده‌های حساس و با جنبه امنیتی دبیرخانه‌ای را به ریاست یکی از معاونان دادگستری کل در مرکز استان راه‌اندازی کرده‌ایم که صفر تا ۱۰۰ پرونده‌ها را به طور کامل مورد بررسی قرار داده و رسیدگی می‌کند.
رییس‌کل دادگستری استان در پایان بیان کرد: تصمیم و صدوری رای توسط قاضی از وظایف مستقل قضات بوده و نمی‌توان دخالت در رای داشت اما این احتمال وجود دارد که همکاران قضایی به طور صحیح جنبه‌های مختلف یک پرونده را متوجه نشوند که به همین منظور با دیدگاه مدیریت استانی برای کمک به روند پرونده بدون دخالت در رای قاضی ورود پیدا می‌کنیم.
گفتنی است در این مراسم از دادستان ها، شعب و نیروهای اداری دستگاه قضا که در اردیبهشت ماه سال جاری عملکرد مطلوبی داشتند، تجلیل به عمل آمد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.