خانه » پیشنهاد سردبیر » آغاز به کار دولت دوازدهم با تنفیذ حکم رییس جمهور روحانی/تعامل گسترده با دنیا

آغاز به کار دولت دوازدهم با تنفیذ حکم رییس جمهور روحانی/تعامل گسترده با دنیا

شنبه ۱۴ مرداد ۹۶   شماره ۶۴۶

وقایع استان

عباس لعل بار

***

مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حسن روحانی با حضور روسای قوه مقننه و قضاییه، رییس مجلس خبرگان رهبری و سایر مسئولان کشوری و لشگری و تعدادی از هنرمندان و ورزشکاران در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد. در بخشی از حکم تنفیذ مقام معظم رهبری برای رییس جمهور آمده است: « اینجانب به پیروی از گزینش ملت ایران، رأی آنان را تنفیذ و دانشمند محترم جناب حجه‌الاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و با دعا برای موفقیت ایشان، مؤکداً توصیه می کنم که این منصب خطیر را وسیله‌ای برای کسب رضای الهی و ذخیره‌ئی برای هنگامه‌ی لقاء پروردگار قرار دهند و همت خود را متوجه استقرار عدالت، و جانبداری از محرومان مستضعف، و اجرای احکام اسلام ناب، و تقویت وحدت و عزت ملی، و توجه به توانمندیها و ظرفیتهای عظیم کشور، و صراحت در بزرگداشت ارزش ها و مبانی انقلاب اسلامی نمایند و مطمئن باشند که ملت غیور و شجاع، خدمت‌گزاران کشور را در دشواریها و در مقابله با زورگوئی‌ها و زیاده‌خواهیهای استکبار تنها نخواهد گذاشت. لازم میدانم بار دیگر درباره‌ی اجرای برنامه‌ی اقتصاد مقاومتی و توجه ویژه به موضوع اشتغال و تولید داخلی تأکید کنم و یادآوری نمایم که رأی ملت و تنفیذ آن موکول به حفظ و رعایت تعهد به صراط قویم و مستقیم اسلامی و انقلابی است.»
آیت الله خامنه ای در این مراسم پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری دکتر روحانی با بیان اینکه اهمیت این جلسه از دو نظر است افزودند: یکی اینکه آغاز یک دوره‌ی مدیریت جدید کشور است که این امیدواری وجود دارد که ان‌شاءالله مسئولانی که همراه با رییس‌جمهور محترم و منتخب وارد میدان عمل خواهند شد، با ابتکارات و توانمندی‌های بیش از گذشته ملت را خرسند کنند و همین خواسته‌ها و مطالبی که رییس‌جمهور محترم بیان کردند، این‌ها را برآورده کنند.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: جهت دوم این است که این جلسه نماد مردم‌سالاری است. این دوازدهمین جلسه از این قبیل -از اول انقلاب تا امروز- است؛ یعنی ملت ایران دوازده مرتبه از آغاز انقلاب در انتخاب مدیران طراز اول کشور نقش‌آفرینی کرده‌اند؛ این خیلی مسئله‌ی مهمی است.
ایشان با اشاره به سه جهت گیری دولت دوازدهم فرمودند: جهت گیری اول پرداختن به مشکلات مردم، پرداختن به مسائل داخلی و مسئله معیشت و اقتصاد است که این دو باید به نقطه قابل قبولی در طول این چهار سال برسانید. رهبری با اشاره به جهت‌گیری دوم تصریح کردند: جهت گیری دوم تعامل گسترده با دنیاست. این درست نقطه مقابل آن چیزی است که دشمنان ما و سلطه‌گران عالم دنبالش هستند. ما می‌توانیم با دنیا ارتباطات وسیع و گسترده‌ای داشته باشیم، هم به ملتها و دولتهای دیگر کمک کنیم، هم از کمک آنها بهره‌مند بشویم. ایشان در خصوص جهت‌گیری سوم خاطرنشان کردند: در برابر هر سلطه‌طلبی با صلابت و قدرت ظاهر بشوید. آن سلطه‌طلب هر که میخواهد باشد، امروز از همه متجاوزتر و وقیح‌تر رژیم ایالات متحده آمریکاست، در مقابل اینها با صلابت، با قدرت، با پشتوانه‌ی اقتدار ملی و کمک این مردم می‌توانید از ترفندهای آنها جلوگیری کنید و آن را دفع کنید.
دکتر حسن روحانی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ما صدای مردم را بار دیگر شنیده ایم، اظهار داشت که باید به امید آنها توجه کنیم. به گزارش وقایع استان به نقل از ایسنا، رییس جمهوری در ادامه بیان کرد: جمهوری اسلامی ترکیبی یکپارچه از جمهوریت و اسلامیت است و نباید هیچ یک از این دو نادیده گرفته شود. جامعه از نظر سبک زندگی تنوع دارد. زن،‌ مرد،‌روستایی و شهری به یک شیوه زندگی نمی کنند و این تفاوت تنوع را باید به رسمیت شناخت و پاس داشت.
روحانی با بیان اینکه همه اقوام پاره تن مام وطن هستند، یادآور شد: همه حق دارند خواهان توجه و مشارکت بیشتر باشند تا توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی متوازن صورت گیرد. با وجود گام‌های بلندی که برداشته ایم هنوز تا رسیدن به قدرت تاثیرگذار در سطح منطقه و جهان فاصله داریم. وی همچنین بیان کرد: نباید نقش مردم و جوانان را نادیده بگیریم. اذعان داریم که برای ساختن آینده‌ای که تجلی آزادی،‌ امنیت،‌ آرامش و پیشرفت باشد ناگزیر از اتکای بیشتر به توانمندی‌های بی پایان مردم و جوانان هستیم. امروز همه فعالان در کشور به این باور رسیده‌اند که فراتر از شعارهای رنگارنگ چاره‌ای جز جامعه‌ای عادلانه و با مشی اعتدالی نداریم.
رییس دولت دوازدهم در ادامه تاکید کرد: حمایت برابر و دور از فساد برای همه، بالا بردن آستانه تحمل و مدارا،‌ نظام اجتماعی قدرتمند برای حفاظت افراد جامعه در برابر سختی‌ها، تلاش دولت برای دستیابی مردم به حقوق خود، ریشه کن شدن فقر، مهار تورم،‌ سربلندی ملت در محافل بین المللی ، دستیابی به بازارهای منطقه و جهان،‌ رشد فضای آزادی و معنوی، دسترسی آزاد به اطلاعات،‌ برابری مقابل قانون، آینده مطمئن، اظهار نظر، گفت‌وگو و در جریان امور کشور قرار گرفتن حق مردم است.
وی افزود: این احقاق حقوق جز با همیاری، همدلی،‌اعتدال،‌ دوری از افراط و تفریط،‌ اصالت دادن به قانون و فرهنگ قانون گرایی میسر نمی‌شود. مفتخریم که همه مردم اتفاق نظر دارند. در جمهوری اسلامی میزان رای ملت است و ملت از طریق صندوق رای نظرشان را درباره سیاست ها و شیوه‌های اداره کشور اعلام می‌کنند و نظام امین رای مردم است و آن را حق الناس می‌دانند و توانسته اعتماد شهروندان به صندوق‌ها را جلب کند.
رییس جمهور با بیان اینکه مردم با تمام وجود به میدان آمدند،‌ خاطر نشان کرد: مردم با رای دوباره خود با نظام، رهبری،‌ دولت و منتخب خود تجدید پیمان کردند و به میدان آمدند و به زیبایی کار خود را به پایان رساندند و اکنون بار مسئولیت به دوش ما نهاده شده که دوباره آمده‌ایم برای اعتلای اسلام سربلندی ایران،‌ اقتدار اسلام و خدمت به همه مردم ایران.
وی همچنین عنوان کرد: ما صدای مردم را بار دیگر شنیده ایم و باید به امید آنها توجه کنیم. ما برکات بزرگ این مردم سالاری دینی را دیدیم که از طریق نامزدهای مختلف خواست‌های مردم مطرح می‌شود و مردم از طریق رای دادن احساس می‌کنند که در تعیین سرنوشت خود مشارکت دارند که این باعث افزایش دلبستگی مردم به نظام می‌شود تا نظام عاریتی نباشد. امروز نظام در عواطف و قلوب مردم ریشه دارد.
روحانی با اشاره به اینکه نظام متکی به آراء مردم است، گفت: این باعث می‌شود که نظام دچار بن بست نشود. در دیکتاتوری‌ها چون خودشان را فارغ از مردم می‌دانند امکان حکومت براساس تحولات اجتماعی از بین می‌رود به همین دلیل با یک انقلاب و شورش حاکمان گویا تازه بیدار می‌شوند و صدای مردم را می‌شنوند.
رییس جمهور همچنین اظهار کرد: از برکات دیگر انقلاب این بود که نگاه حکیمانه امام در پیگیری نظام باعث شد نظام با تحولات خود را بازسازی کند. همه ما پذیرفته‌ایم که در جامعه ۸۰ میلیونی به حکم طبیعت انسان درباره موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی،‌اقتصادی و فرهنگی طیف گسترده‌ای از مواضع وجود دارد و برای اداره این رای مردم است که از بین دیدگاه‌ها راه خود را انتخاب می‌کند. گردن نهادن به صندوق رای بیانگر بلوغ و رشد جامعه است.
روحانی با بیان اینکه بدون شک دستاورد بزرگ مردم سالاری مرهون راهبری امام راحل است، اظهار کرد: امام با یک نگاه راهبردی و با یک مشی ملی بستر رشد و نمو فرزندان انقلاب با سلایق سیاسی مختلف را فراهم آوردند. وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دستیابی به دستاوردهای مهمی در زمینه رفع فقر و ایجاد عدالت اجتماعی از آرمان‌های انقلاب اسلامی بود، اظهار کرد: دولت‌ها از ابتدای انقلاب خدمات فراوانی را ارائه کردند تا فاصله میان فقیر و غنی را کاهش دهند و در نتیجه این اقدامات نظام توانست نسبت درآمد ۱۰ درصد غنی به ۱۰ فقیر را از ۲۵ برابر در سال ۵۶ به ۱۴ برابر در سال ۹۴ کاهش دهد.
رییس جمهور تاکید کرد: وجود بیمه همگانی و اجرای طرح تحول سلامت،‌ قدم‌های خوبی است که برداشته شده و با این حال همچنین وضعیت فقر زیبنده مردم و نظام جمهوری اسلامی نیست.
روحانی با بیان اینکه یکی از اهداف دولت دوازدهم ریشه کن کردن فقر مطلق از کشور و ایجاد نظام تامین اجتماعی و حفظ آن است اظهار کرد: امیدواریم در پایان این دوره شاهد کارنامه درخشانی در زمینه کاهش فقر و ایجاد عدالت اجتماعی باشیم. وی افزود: البته برای ایجاد عدالت اجتماعی و رفع فقر نیازمند تولید ثروت هستیم وگرنه فقر را میان مردم تقسیم می‌کنیم و رفع فقر نیز در گرو ایجاد شغل است که یکی از مجاری وجود فقر بیکاری است و به همین دلیل کشور ما نیازمند ایجاد شغل است تا شرایط نیز برای رشد اشتغال فراهم شود که می ‌دانیم برای ایجاد چنین شرایطی نیازمند فناوری‌های پیشرفته و نوین هستیم.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت دوازدهم برنامه اقتصادی خود را بر مبنای سیاست‌های کلی نظام،‌ اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ قانون اساسی قرار داده است، گفت: ما به دنبال ایجاد یک انقلاب اقتصادی در کشور هستیم و امروز نیز کشورها در جهانی در هم تنیده در همسایگی هم قرار گرفته‌اند که نمی توان در چنین شرایطی توسعه ملی را جز با تعامل سازنده با جهان که در سند چشم انداز نیز به آن اشاره شده است ممکن ساخت.
وی با بیان اینکه اعلام می‌کنم با پایان انتخابات فصل همدلی و همراهی آغاز شده است، گفت: امروز وقت آن است که با گفت‌وگو و انسجام به دنبال پیدا کردن بهترین‌ راهکارها با همراهی همه شخصیت‌ها و آحاد مردم برای ایجاد پیشرفت و توسعه و ساختن آینده ای درخشان هستیم و من نیز از خداوند برای این ملت بزرگ و صبور آینده‌ای روشن مسئلت می‌کنم.
رئیس جمهور در پایان اظهار کرد: خداوند اینک که این ملت بزرگ بار دیگر این بنده کوچک را برای خدمت به خود برگزیده است و من را شایسته خدمت به آرمان‌های این ملت یافته است، امیدوارم تا در تحمل سختی‌ها و ناملایمات صبور باشم و در مقابله با ظلم و جور جسور و در شنیدن صدای مردم شنوا و در پاسخ به مطالبات آنان توانمند و در رساندن این ملت به مطلوبات خود پایبند و در بازشناسی ناراستی‌ها و کژی‌ها بینا و در کنار زدن پرده ریا و تزویر توانا باشم و همچنین از خداوند می‌خواهم که حسادت‌ها را به همکاری و ایجاد اختلافات را به همدلی بدل کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.