خانه » جدیدترین » آسیب اول؛ عارف

آسیب اول؛ عارف

دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸   شماره ۱۱۵۲

«محمدرضا عارف» رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان که بیشترین انتقاد در دوسال اخیر از سوی اصلاح طلبان به عملکرد وی صورت گرفته، در اظهاراتی گفته است که عملکرد جریان اصلاحات نیازمند آسیب شناسی است

آسیب اول؛ عارف

علی امیدی

اخیرا رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در اظهاراتی گفته است که جریان اصلاحات نیازمند آسیب شناسی است و تعامل، همگرایی و انسجام درون جریان اصلاحات هم یک ضرورت.
محمدرضا عارف که ریاست فراکسیون امیــد اصلاح طلبان مجلس را نیز به عهده دارد در حالی این سخنان را بر زبان آورده است که بیشترین انتقادات اصلاح طلبان به عملکرد وی می باشد. عارف در دو سال اخیر نه تنها نتوانسته کارنامه خوبی از خود به جا بگذارد بلکه حتی باعث شد کـه اختلاف میــان اصلاح طلبان افزایش یابد.
به قول عضو سابق حزب اعتماد ملی کار به جایی رسیده که ته‌مانده‌های اصلاحات هم دیگر لیدری عارف را در مجلس قبول ندارند. مهدی آیتی عضو سابق حزب اعتماد ملی و نماینده دور ششم مجلس درباره عملکرد عارف در مجلس و شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان به خبرگزاری فارس گفته بود: اصلاح‌طلبان باید در درون خود پاکسازی کنند. بنابراین برای نخستین گام باید شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را منحل و اجازه دهند افراد نخبه سیاسی و حزبی سر کار بیایند تا با توجه به شایسته‌سالاری فعالیت کنند و تعارفات را کنار بگذارند. آقای عارف یک شخصیت علمی دانشگاهی جزو استادهای ممتاز دانشگاه بوده و هست، بنابراین به درد سیاست نمی‌خورد و باید به دانشگاه برگردد.
عضو سابق حزب اعتماد ملی در همین خصوص گفت: شکست‌های پی در پی آقای عارف در سال‌های اخیر، در سال‌های دوره اصلاحات جستجو کرد. امروز هر اتفاقی که سر رییس فراکسیون امید می‌آید به دلیل حمایت‌های بی‌جای رییس دولت اصلاحات از وی است.
عضو سابق حزب اعتماد ملی با تاکید بر این‌که جنس و روحیه آقای عارف به کار سیاسی نمی‌خورد، گفت: عارف می‌توانست استاد خوب دانشگاه و شخصیت‌های ممتاز علمی دنیا و ایران باشد، اما نمی‌تواند جبهه سیاسی اصلاح‌طلبان را فرماندهی کند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مورد ریاست شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان که محمدرضا عارف این سمت را برعهده دارد نیز می‌گوید: رییس دولت اصلاحات آقای عارف را به زور بر گردن اصلاحات سوار کرده و امروز اختلافی عمیق بین شورای عالی جبهه اصلاحات که ۲۰ سال فعالیت سیاسی داشته با شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: امروز وسعت اختلافات شورای هماهنگی و شورای عالی اصلاح طلبان حتی در استان‌ها هم وجود دارد و دو شاخه از اصلاح‌طلبان در استان‌ها فعال هستند. یک شاخه متمایل به شورای عالی و یک شاخه هم طرفدار شورای هماهنگی.
عضو سابق حزب اعتماد ملی با تاکید بر این‌که هیچیک از اهداف مدنظر اصلاح طلبان نه در مجلس و نه در شورای شهر تهران محقق نشده است، گفت: آقای عارف نه تنها نتوانسته وحدتی در جریان اصلاحات ایجاد کند، بلکه به دلیل میدان دادن به برخی افراد دامنه تفرقه‌ها در جبهه اصلاحات را نیز افزایش داده است.
البته این تنها آیتی نیست که به شدت از عارف انتقاد می کند، بسیاری دیگر از اصلاح طلبان بویژه حزب کارگزاران سازندگی از احزاب ریشه دار جریان اصلاحات نیز از منتقدان جدی رییس شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان است.
برای مثال، چندی پیش دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی به عملکرد رییس فراکسیون امید مجلس و رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان اشاره کرد و گفت: محمد رضا عارف در شورای عــالی اصلاح طلبان و مجلس در این مدت چه‌کار کرده است؟ همه اعتراض های اصلاح طلبان به دلیل عملکرد او است. وی عملکردی ندارد که کسی بخواهد از او انتقاد کند. اتفاقا ناکارآمدی شورای عالی باعث شده است که رییس دولت اصلاحات به سراغ نهاد بالا دستی برود.
روزنامه خراسان نیز در گزارشی عنوان کرد که برخی اصلاح طلبان بویژه کارگزاران قصد عبور از عارف را دارند. خراسان در این گزارش نوشت: اظهارنظرها درخصوص جایگاه عارف در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان و سرلیستی او در انتخابات آینده مجلس، داغ شده است. بررسی اظهارات چهره های برجسته اصلاح طلب از جمله حزب کارگزاران حاکی از آن است که طیفی از آنان خواستار کنار گذاشته شدن عارف از ریاست شورای عالی اصلاح طلبان و تصمیم گیری در خصوص انتخابات یازدهمین دوره مجلس هستند. چندی پیش سعید حجاریان از تئوریسین های برجسته اصلاحات ضمن انتقاد از عملکرد رییس فراکسیون امید در مجلس دهم گفت: ما اگر صد نفر نماینده به مجلس بفرستیم اما لیدر نداشته باشند، به هر طرفی می لغزند و هزینه ایجاد می کنند. فراکسیون امید به چنین وضعیتی دچار شد بنابراین می بینیم استراتژی دقیقی ندارد و مواضع اش ناهمگون و رأی هایش غیرشفاف است. حجاریان همچنین تأکید کرد که باید سطح رییس فراکسیون اصلاح طلبان را بالا ببریم. کارگزاران تعارفات را کنار گذاشت! اما بیشترین انتقادات حزبی از عملکرد فراکسیون امید و رییس آن از سوی حزب کارگزاران دنبال می شود. محمدعلی نمازی از اعضای شورای مرکزی کارگزاران درخصوص عملکرد شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان گفت که آنان باید از تعارفات مرسوم در شورا عبور کنند و ساختار شورا با انتخابـاتی آزاد و رقــابتی سامان دهی شود. او در اظهارنظری صریح تر درباره لیست انتخاباتی اصلاح طلبان هم گفت: اگر آقای عارف بار دیگر به عنوان سرلیست انتخاب شود،‌ این مسئله نشان می‌دهد که شورای سیاست‌گذاری بار دیگر درگیر تعارفات بیهوده شده و در صورت موفقیت لیست ارائه شده در انتخابات نیز نباید از نمایندگان اصلاح‌طلب راه‌یافته به مجلس، انتظاری بالاتر از نمایندگان کنونی فراکسیون امید داشت.
غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران هم در خلال مصاحبه ای گفت: عارف در شورای عالی اصلاحات و مجلس در این مدت چه‌ کرده است؟ همه اعتراض‌های اصلاح‌طلبان به دلیل عملکرد اوست. مگر عارف عملکردی هم دارد که کسی بخواهد از او انتقاد کند؟ رمزگشایی از کد انتخاباتی عارف مشاجره علنی کارگزاران و عارف چنان بالا گرفت که رییس فراکسیون امید مجلس ضمن دفاع از عملکرد این فراکسیون با کنایه به کارگزاران گفت که «عاملان تصمیم ۹۲، امروز مدعی و طلبکارند!» عارف ترجیح داد این بار هم سخن خود را در لفافه بگوید ولی ابوالفضل سروش عضو دیگر این فراکسیون، کُد عارف را این گونه رمزگشایی کرد: «برخی که مدت هاست سودسیاسی شان را از دخل انتخــابـاتی اصلاحات می خورند می گویند همه اعتراض‌ها به اصلاح‌طلبان به خاطر عملکرد عارف است!یاد آمار نظرسنجی هایشان در انتخابات ٩٢ برای اقناع خاتمی به حمایت از روحانی و انصراف عارف افتادم که بعدها مشخص شد ساختگی بود». علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در مصاحبه ای گره معما را باز کرد و ضمن تأکید بر نقش «حزب کارگزاران» در انصراف عارف در انتخابات ۹۲ گفت: آقای عارف به نتیجه نظرسنجی در جلسات خصوصی اعتراض داشت و ساختگی بودن آن را در چندین نوبت بیان کرد اما هیچ وقت این موضوع را علنی نکرد. صوفی در عین حال ضمن ابراز تردید درخصوص قرارگرفتن دوباره عارف در سرلیست انتخاباتی اصلاح طلبان تأکید کرد: الان باید نظرسنجی شود که جایگاه آقای دکتر عارف در جامعه کجاست؟ بعد بگوییم وقتی جایگاه دکتر عارف این جاست و نسبت به گذشته خیلی تقلیل کرده اگر بخواهیم دوباره او را سرلیست قرار دهیم هزینه خواهیم داد. در خصوص این اختلافات، پایگاه خبری تابناک هم در گزارشی با اشاره به عبور اصلاح طلبان از ایده مشارکت مشروط یا تحریم انتخابات که از سوی حجاریان مطرح شده بود، پیش بینی کرد که در آینده شاهد کنار گذاشتن چهره هایی مثل محمدرضا عارف از فرایند تصمیم گیری در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس یازدهم، انتخاب سرلیست جدید برای اصلاح طلبان در تهران و همچنین افزایش انتقادات این جریان به عملکرد فراکسیون امید تا پایان مجلس دهم باشیم. با این توصیفات باید منتظر ماند و دید مهره هـای اصلاح طلبان در انتخابات آینده دچار تغییر خواهند شد یا شاهد تکرار دوباره سیاست ها و چهره های انتخابات گذشته خواهیم بود. آیا عارف جای خود را به چهره های دیگری مانند عبدا… نوری، عبدالواحد موسوی لاری یا حتی اسحاق جهانگیری خواهد داد یا خیر؟

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.