خانه » جدیدترین » گنج قارون

گنج قارون

دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸   شماره ۱۱۱۹

«وقایع استان» گزارش می دهد؛ چرا برای مسئولان شهرداری اراک خسارت های ناشی از پروژه های اشتباه شان بی اهمیت است؟

گنج قارون

با بررسی مصداقی یکی از پروژه های اشتباه شهردرای اراک: ساختمان شهرداری سنجان که به محض تکمیل شدن، تخریب شد

الهه فراهانی: سردرگمی واژه حقیری است در برابر نافرجامی های برخی پروژه های شهری اراک و این داستان تکراری همچنان با بی تدبیری تمام ادامه دارد.
یکی از این سردرگمی ها مربوط به پروژه ساختمان شهرداری سنجان است. چند سال پیش پروژه ای چند طبقه در ابتدای منطقه سنجان با دستور شهردار وقت ساخته شد، اما این در حالی بود که بدون بررسی جوانب و رویت طرح تفصیلی این اقدام صورت گرفت و در این میان مجری طرح و مهندس ناظر شهرداری خلاف بودن آن بر اساس طرح تفصیلی را بعد از اتمام نما، نقاشی و بهره برداری تشخیص داد!
سرانجام این پروژه در سال ۹۶ رسما شکست خورده نامیده شد و بعد از اتمام آن بلافاصله دستور تخریب آن بدلیل مغایرت با ماده ۵ قانون، بلافاصله صادر شد.
بر اساس ماده ۵ قانون شهرداری ها، شورای شهر آن قسمت از نقشه‌های طرح تفصیلی مصوب را که از وظایف مشخص شهرداری بوده و ضمنا اجرای آن برای شهرداری از نظر مالی تعهد آور و یا امکان پذیر است، با توجه به اولویت ها و خصوصا تامین منابع مالی برای اجرا، تصویب می‌نماید که بدین ترتیب اجرای این نقشه‌های طرح تفصیلی مصوب کمیسیون ماده ۵ برای شهرداری مربوط لازم الاجرا خواهد بود.
اجرای این ماده قانونی در زمانی که پل روگذر برای ورودی سنجان در نظر گرفته بود امری بدیهی است اما بایستی قبل از اجرا و ساخت چنین پروژه ای طرح تفصیلی را پیمانکار و شهردار آن منطقه به دقت بررسی می کرد. اما آنچیزی که مسلم است زیان به بیت المال در اثر تخریب ساختمانی که صدها میلیون تومان صرف ساخت آن شده بود است و در نهایت هیچ یک از این مسئولان توجیه قانع کننده ای برای مردم در اثر وارد کردن این خسارت نداشته اند. حال سوال اینجاست که چرا مراجع ناظر بر این امر سکوت اختیار کرده اند و پس از این سال ها هنوز هیچ برخوردی برای مسئولان مربوطه در قبال انجام این اشتباه در نظر نگرفته اند؟
آیا سکوت نمی تواند مانع ترس مسئولان از تکرار این اشتباه شود؟ این روال تا به چه زمانی ادامه می یابد و این هزینه ها را قرار است چه کسی جبران کند؟
محسن عزیزی پور، مدیر شهرداری ناحیه سنجان در گفتگو با وقایع استان در این باره اظهار داشت: دستور ساخت این پروژه سال ها قبل صادر شده بود که بر اساس طرح تفصیلی سنجان و مغایرت با ماده قانونی که در سال ۹۶ به تصویب رسیده بود دستور تخریب داده شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته دستور ساخت پل کنار گذر صادر گردید، متعاقب آن اعلام کردم که این ساختمان و دیگر املاکی که در این مسیر قرار گرفته بودند تخریب شوند؛ این ساختمان را به خاطر پل نمی توانستیم حفظ کنیم.
عزیزی پور از برآورد هزینه های ساخت و تکمیل ساختمان شهرداری سنجان ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: بنده از میزان بودجه ای که صرف ساخت این ساختمان شده بی اطلاع هستم چرا که در آن زمان فرد دیگری شهردار ناحیه سنجان بود.
وی تصریح کرد: پل احداثی در ابتدای ورودی منطقه سنجان قرار بود به صورت زیرگذر اجرا شود اما متاسفانه با تغییر آن و اجرای رو گذر ناچار به تخریب ساختمان احداث شده شهرداری بودیم.
وی ادعا کرد: البته این ساختمان به صورت کامل تخریب نشده و باقی مانده های این ساختمان مقرر شد تکمیل شود تا به بهره برداری برسد.
اینکه مدیر شهرداری این منطقه از هزینه های صرف شده این پروژه بی اطلاع باشد بسیار جای تامل دارد چرا که اغلب مسئولان مربوطه در شهرداری به بهانه های مختلف در پاسخ به سوالات این گزارش خودداری کردند و این به خودی خود مهر تاییدی بر این اشتباه بزرگ و وجود برخی پشت پرده ها است.

دیدگاه برخی مسئولان به بودجه شهرداری گنج قارون است
علیرضا مرادی، یکی از اعضای شورای شهر اراک در این باره به وقایع استان گفت: این طرح طی یک تصمیم مدیریتی عجولانه اجرا شد و تخریب آن به سبب همین تصمیمات عجولانه بود. به دنبال اجرای طرح تفصیلی سنجان بخشی از این ساختمان را تراشیدند و بخش باقی مانده آن با بودجه مشخص شده مقرر شد تکمیل گردد.
وی ادامه داد: اینکه مدیر شهرداری آن منطقه از بودجه صرف شده در ساخت ساختمان شهرداری سنجان ابراز بی اطلاعی کرده باید بگویم طبیعتا هزینه اجرای این پروژه با توجه به سال ساخت کاملا مشخص است.
مرادی تاکید کرد: در پی این تصمیمات عجولانه ضرر و زیان زیادی به مردم اراک علی الخصوص مردم این منطقه وارد شده است که شاید دلیل آن فشارهایی که برخی از اطرافیان در مدیریت وی داشتند بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شهرداری اراک قبل از شروع هر پروژ ه ای، جوانب آن را کارشناسی بررسی نمی کند ،افزود: دلیل اصلی این امر مدیریت متزلزل و تغییراتی مدیریتی است که در شهرداری رخ می دهد. از طرفی بسیاری از مسئولان این حوزه نگاه گنج قارونی به بودجه های شهرداری داشته و این نشانگر آن است که آنان نمی توانند توانایی مدیریت سالم را داشته باشند.
مرادی اظهار داشت: حوزه های نظارتی و قضایی بایستی این موضوع را از مسئولان مربوطه مطالبه کنند که هر پروژه ای قبل از آنکه کلید بخورد فدای طرح بزرگتر نشود.
وی متذکر شد: شورای شهر و شهرداری بایستی جایگاه خود را بهتر بشناسند و به فکر خدمت رسانی به مردم باشند. وقتی شهرداری و شورای شهر جولانگاه یک عده خاصی از مردم و یا احزاب باشد قطعا از این اتفاقات بسیار رخ خواهد داد و آبی از آب تکان نخواهد خورد.

عکس از یاسر محمدخانی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.