خانه » پیشنهاد سردبیر » پیکر مرد بزرگ سینمای ایران در میان حرف و حدیث های پرونده پزشکی اش تشییع شد/رفت آن سوار کولی

پیکر مرد بزرگ سینمای ایران در میان حرف و حدیث های پرونده پزشکی اش تشییع شد/رفت آن سوار کولی

دوشنبه ۲۱ تیر ۹۵   شماره ۳۶۴

وقایع استان:
مراسم تشییع پیکر عباس کیارستمی روز گذشته از مقابل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور مردم، هنرمندان، دستیار ویژه‌ی رییس‌جمهور، رییس سازمان سینمایی و محمدرضا‌عارف نماینده مجلس به‌ سوی آرامگاه ابدی بدرقه شد.
در این مراسم احمد کیارستمی فرزند این کارگردان و هنرمندانی چون سیف‌الله صمدیان،اصغر فرهادی،داریوش شایگان،مسعود کیمیایی، ابراهیم فروزش و ابراهیم حقیقی سخنرانی کردند. اجرای این مراسم که حول‌و‌حوش ساعت هشت‌ونیم صبح آغاز شد بر عهده‌ی پرویز پرستویی بود . پرستویی خطاب به حاضران گفت: ما امروز اینجا آمده‌ایم تا عزیزی را که سال‌های سال تلاش کرد و برای ما خاطرات زیادی را به یادگار گذاشته، بدرقه کنیم. هنرمندی که نتیجه نزدیک به نیم قرن تلاش او خلق آثاری است که امروز میراث فرهنگی جهان ایرانی شناخته می‌شود.
کیارستمی فقط یک فیلمساز نیست، فقط یک شاعر نیست، فقط یک تصویرگر و عکاس نیست، او همه این‌هاست ولی فقط همه این‌ها نیست.
ابراهیم حقیقی در سخنرانی خود در این مراسم گفت: نگهداری تعالی هنر آن هم در سینما بسیار سخت است، در دوره‌ای که فیلم‌هایی تولید می‌شوند که پر از قتل، غارت، خونریزی هستند، کیارستمی نشان داد فیلم می‌تواند سرشار از مهر و دوستی باشد.
ابراهیم حقیقی همچنین گفت: می‌گویند همه جهان او را نمی‌شناسند ولی مگر همه جهان میکلانژ را می‌شناسد؟ این افراد استثنایی جهان را تکان می‌دهند و کیارستمی برای سینمای جهان الفبای تازه‌ای را طراحی کرد.
صمدیان در بخش‌هایی از صحبت‌هایش به فعال بودن کیارستمی اشاره کرد و گفت: او در ۲۴ ساعت زندگی ۲۰ ساعت کار می‌کرد و در ساعت‌های دیگر هم به کارهای فردا و دیروز خود و نیز کارهای نکرده فکر می‌کرد.
این هنرمند عکاس با یادآوری دیدار خود با ژیل ژاکوب در آخرین ساعات کاری او در مقام ریاست جشنواره کن اظهار کرد: در دفتر ژیل ژاکوب درباره تمام کارهای ۲۰ ساله او حرف زدیم تا اینکه صحبت را به سینمای ایران کشاند و گفت که سینمای ایران مثل معدنی است که خون سینما در رگ سینماگران ایرانی است. ژاکوب همچنین به عباس کیارستمی اشاره کرد و گفت سینماگران زیادی را در این سال‌ها دیده‌ام اما آرزو دارم دوباره سرکلاس‌های سینما بروم و از اول شروع به یادگیری کنم اما استادم عباس کیارستمی باشد.
در بخش‌هایی ازاین مراسم یک فایل صوتی از آیدین آغداشلو از رفقای قدیمی عباس کیارستمی پخش شد که در آن گفته بود: حاصل عمر طولانی و پربار عباس کیارستمی را به این سادگی‌ها و در این مهلت کوتاه نمی‌توان بازگو کرد چون این برای یک عمر عادی و ساده یک هنرمند عادی نبوده است. ما با کسی سروکار داریم که در چند وجه در فرهنگ معاصر ما توانگر بود.
او ادامه داد: یک وجه عباس کیارستمی به عنوان سینماگر است که اهمیت‌اش فقط به خاطر خلق جهان شخصی‌اش نیست بلکه او نوعی سینما را بوجود آورد که با این مداومت پیش از او حضور نداشت. جهان سینمای کیارستمی از مرحله بازسازی معنای شخصی‌اش گذشت و به سینمای جدید رسید و در این باره من او را با “گریفیث” مقایسه می‌کنم که سینمایی را ایجاد کرد که قبل از آن وجود نداشت.
این هنرمند نقاش همچنین در پیام خود گفت: عباس کیارستمی در قالب سینما نمی‌گنجید و تمام وجوه او قابل بحث و نیز قابل تحسین است. مخاطبان بعدی، آثار او را جمع‌بندی می‌کنند که می‌توان به مجموعه کارهای او در حوزه نقاشی، گرافیک، شعر و تدوین اشعار گذشته به شکل مدرن اشاره کرد.
آغداشلو میراث عباس کیارستمی را میراث گرانبهایی دانست و افزود: کمتر هنرمندی است که در آخرین لحظات عمرش این‌طور رضایت‌بخش و خوشحال به عمر خود نگاه کند و بداند که کارش را نه به قصد جایزه بلکه به درستی انجام داده است.
وی همچنین گفت: صدایی که عباس کیارستمی در گنبد دوار افکند مدت‌ها خواهد پیچید و دلیل آن نسل به نسل بررسی خواهد شد و این طور است که جاودانگی بوجود خواهد آمد. البته او فروتن‌تر از این‌ها بود ولی خوشحال بود از اینکه حاصل عمرش این چنین عمیق و طولانی باقی خواهد ماند.
اصغر فرهادی نیز با تسلیت گفتن برای روزهای تلخی که می‌گذرد، گفت: آقای کیارستمی نازنین سلام! باورم نمی‌شود که چند هفته پس از آخرین دیدار ما امروز در میان این جمع ایستاده‌ام تا به بهانه سفر بی‌بازگشت شما این جملات را به زبان بیاورم. این روزها درباره شما بسیار گفته‌اند و می‌گویند هر چند بسیار دیر بوده است اما من اینجا ایستاده‌ام تا از شما سپاسگزاری کنم که نام این سرزمین را پراحترام کرده‌اید.
سپاسگزارم که دل نبریدید از این خاک با همه نادیده‌ گرفتن‌ها، قدرنشناسی‌ها. از شما سپاسگزارم که راه ناهموار و سنگلاخ جهانی کردن این سینما را بردبارانه هموار کردید که اگر امروز کنجکاوی و اشتیاقی نسبت به سینمای ایران است، وامدار گام‌هایی است که در آن دوران سخت برداشتید.
سپاسگزارم که در گوشه، گوشه جهان تشنه‌های فراگیری را جمع کردید و سپاسگزارم نه به خاطر اینکه زیبایی‌ها را می‌دیدید بلکه چون جهان را زیبا دیدید. از شما سپاسگزارم به خاطر تمام زحماتتان و زحمت آخر برای رساندن یک پیغام و آن هم اینکه :تو اگر در تپش باد خدا را دیدی، همتی کن و بگو ماهی‌ها حوض‌شان بی‌آب است.
سخنران آخر این مراسم احمد کیارستمی فرزند بزرگ عباس کیارستمی بود که در ابتدا از ستاد بدرقه‌ای که در خانه سینما برای پدرش تشکیل شده و برنامه‌ریزی‌هایی که از پاریس تا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام شده بود، تشکر کرد.
وی با قدردانی ویژه از رضا میرکریمی، سیف‌الله صمدیان، رخشان بنی‌اعتماد و نیز دست‌اندرکاران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به سال‌های قدیم و کودکی خود و زمانی که در این کانون رفت و آمد می‌کرد اشاره و اظهار کرد: تمام قدردانی‌ام تاکنون از طرف خانواده بود اما از طرف خودم از بهمن (برادرش) تشکر می‌کنم که در این چهار ماه خیلی سختی کشید و از پدرم به خوبی مراقبت کرد که البته با توجه به شرایط پیش آمده فکر می‌کنم هنوز بخشی از کار او ادامه دارد و بر دوش‌اش خواهد بود.
در این سال‌هایی که از پدرم کمتر کار در اینجا به نمایش درآمد کم دیده بودم گله کند ولی چند سال قبل که مراسم بزرگداشتی برایش در ایران برپا شد، گفت آدم این همه فستیوال در دنیا می‌رود اما آنچه در خانه خودش باشد چیز دیگری است. اگر او بود و می‌دید که مردم چه محبتی نشان می‌دهند، حتما به او می‌چسبید.
این مراسم با تشییع پیکر عباس کیارستمی و خواندن نماز توسط حجت‌الاسلام دعایی و بدرقه او به سمت آرامگاه ابدی‌اش در لواسان پایان یافت.
اعلام نظر قطعی درباره پرونده پزشکی کیارستمی، تا یک ماه دیگر
قائم مقام معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی درباره‌ نتیجه آخرین بررسی‌ها در زمینه‌ پرونده‌ پزشکی عباس کیارستمی، اظهارنظر کرد و از تشکیل کمیسیون کارشناسی ویژه برای اعلام نظر قطعی درباره‌ این پرونده خبر داد.
دکتر محسن خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بررسی پرونده پزشکی عباس کیارستمی گفت: اولین جلسه مشترک نظام‌پزشکی و مسئولان وزارت بهداشت در زمینه بررسی پرونده پزشکی آقای کیارستمی صبح روز گذشته تشکیل شد و در این جلسه نماینده‌ قوه قضاییه و نماینده وزیر دادگستری نیز حضور داشتند و تصمیم بر این شد که کمیسیون کارشناسی تخصصی و ویژه‌ای متشکل از اساتید متخصص برای بررسی پرونده پزشکی این کارگردان کشورمان شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه در این جلسه اساتیدی که قرار است در این کمیسیون حضور داشته باشند انتخاب شده‌اند، افزود: بر این اساس، روز چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ صبح اولین جلسه کمیسیون کارشناسی تخصصی و ویژه‌ برگزار می‌شود و احکام اعضای این کمیسیون نیز نهایتاً تا روز بعد صادر می‌شود. این افراد از اساتید مطرح کشور در رشته‌هایی هستند که مرحوم کیارستمی در آن‌ها تحت درمان بودند.
قائم مقام معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور همچنین اظهار کرد: پرونده‌ پزشکی مرحوم کیارستمی شنبه صبح از بیمارستان آراد و بیمارستان جم گرفته شده و بعد از جلسه کمیسیون کارشناسی این پرونده‌ها خلاصه‌نویسی شده و کل پرونده در اختیار اعضای کمیسیون قرار می‌گیرد تا این کمیسیون در اسرع وقت نظر کارشناسی خود را به دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی ارائه کند و مراحل قانونی آن بر اساس نظر کمیسیون کارشناسی تخصصی ویژه طی شود.
خلیلی در پاسخ به اینکه آیا اکنون می‌توان در مورد قصور پزشکی در روند درمانی عباس کیارستمی اظهارنظر کرد؟ گفت: در حال حاضر اصلاً نمی‌توان درباره‌ پرونده‌ پزشکی آقای کیارستمی و اینکه آیا قصور پزشکی رخ داده یا خیر، اظهارنظر کرد. بنابراین تا زمانی که کمیسیون تخصصی نظر قطعی را اعلام نکند نمی‌توانیم هیچ اظهارنظری در این زمینه انجام دهیم. وی درباره زمان به نتیجه رسیدن این بررسی‌ها و اعلام نظر قطعی درباره آن، گفت: با توجه به اینکه طول درمان و بستری استاد کیارستمی زیاد بوده و مسائل باید به صورت ریز بررسی شود، سعی می‌کنیم نهایتاً ظرف یک ماه آینده نتیجه قطعی و کارشناسی کمیسیون اعلام شود و سپس مراحل قانونی آن هم طی شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.