خانه » جدیدترین » نوای آوا

نوای آوا

دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲  شماره ۱۷۳۵

آوا نوبخت برگزیده مقام سوم کشوری در شانزدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان در رشته موسیقی سنتی- آواز در سال ۱۴۰۲، متولد ۲۱ شهریور ماه ۸۱ در خانواده ای هنردوست در شهر تهران چشم به جهان گشود. پدر وی نوازنده نی و از شاگردان استاد بهزاد فروهری بودند.
خانواده نوبخت در سال ۸۴ از تهران به اراک نقل مکان کردند. آوا در سال ۸۷ در سن شش سالگی به آموزشگاه آزاد موسیقی موسوی ها جهت آموزش در رشته آواز سنتی نزد استاد سید مسعود موسوی (از شاگردان جاوید نام استاد محمد رضا شجریان) شروع به تعلیم آواز نمود. وی در سال ۸۸ نزد استاد سید صادق موسوی در همان آموزشگاه به یادگیری ساز تار پرداخت. خواهرهای دیگر وی به نام های نوا (هنرجوی تنبک و شاگرد استاد سید حامد موسوی) و طنین(هنرجوی کمانچه و شاگرد استاد سید میلاد موسوی) می باشند.
اولین اجرای هنری آوا در رشته آواز به صورت رسمی شرکت در دومین همایش آموزشگاه آزاد موسیقی موسوی ها در ۳۱ شهریورماه ۸۹ با حضور استاد بهروز مبصری محقق بزرگ موسیقی ایران، در فرهنگسرای آیینه بود که اجرایی در دستگاه شور، آواز دشتی داشت، لازم به ذکر است استاد مبصری از وی به عنوان پدیده همایش نام بردند.
وی در پنجم تیرماه ۹۰ موفق به دریافت دست نوشته و امضاء از استاد بزرگ زنده نام استاد محمدرضا شجریان و در تاریخ سی مهر ۹۱ موفق به دریافت دست خط و امضاء از سرکار خانم استاد مهرعلی (از اساتید بنام آواز) گردید و در سال ۹۵ مجددا از حضور وی بهره برد.
آوا در سال ۹۱ و ۹۲ در شهرستان خمین با حضور در همایش موسیقی نَوآهنگ به اجرای موسیقی آواز در دستگاه شور و همایون پرداخت. وی در دوم اسفند ۹۲ علاوه بر نواختن تار، با همراهی نوا(تنبک) به اجرای آواز در مایه دشتی در همایش تار و سه تار آموزشگاه موسیقی موسوی ها در سالن ستارگان شهرستان اراک با حضور مبصری پرداخت. جناب استاد مبصری اجرای همزمان آواز و ساز آوا را به سیما بینا تشبیه کردند.
در تاریخ ششم شهریورماه ۹۴ در شهرستان تفرش حضور یافته و آوازی در دستگاه چهارگاه در حضور استاد جمال الدین منبری(استاد آواز) و استاد الهام افضلی(نوازنده چیره دست نی) و دیگر اساتید موسیقی اجرا کرد.
وی در همایش موسیقی موسوی ها، شهریور ۹۴ به اجرای آواز و تار در مایه بیات ترک به همراهی پدر (نی) و خواهرش نوا(تنبک) در محضر استاد مبصری پرداخت. استاد مبصری در توصیفی جالب، خانواده نوبخت را به خاندان فراهانی تشبیه کرده و فرمودند این استان از معدود استان هایی است که موسیقی در اعضای خانواده نهادینه شده است.
وی بهمن ماه ۹۵ به همراه گروه موسیقی طنین، در سالن ستارگان اراک به اجرای آواز در دستگاه سه گاه پرداخت. پنجم آذر ماه ۱۴۰۰ در همایشی که جهت بزرگداشت روز حسابدار که به همت مدیرعامل شرکت حسابداری آسمان برگزار شد، آوازهایی در دستگاه های ماهور و راست پنج گاه اجرا کرد.
نوبخت در اسفند ۱۴۰۱ به دعوت معاونت دانشگاه بین الملل رسافنون البرز در سالن همایش امام علی(ع) تهران به مناسبت تاسیس این دانشگاه به همراه گروه موسیقی طنین به نوازندگی نوا نوبخت (تنبک) و نیایش ناظری پور(تار) اقدام به اجرای آواز در دستگاه سه گاه نمود. در اسفند همان سال به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی به همت انجمن ادبی بامداد اراک در سالن فرهنگسرای آیینه به اجرای موسیقی و آواز پرداخت. ضمنا ایشان از سال ۱۴۰۲ در تهران از محضر استاد وحید تاج نیز بهره می برد.
وی از محضر اساتید نامداری همچون استاد مجید درخشانی(استاد بزرگ تار و آهنگساز) و استاد شاهو عندلیبی(استاد بزرگ نی و آهنگساز)، استاد عباسی(بزرگترین سازنده چنگ و تار)، استاد عباس اباذری(نوازنده و مدرس ویولن)، استاد سید وحید موسوی ( نوازنده و مدرس سنتور)، استاد سید حامد موسوی(نوازنده و مدرس تنبک و سفیر ریتم صلح)، استاد ادیب( خواننده و از شاگردان استاد بزرگ جاوید نام اسماعیل مهرتاش)، استاد حسن سالم(نوازنده چیره دست و مدرس کمانچه) و استاد ادیب فروزان (نوازنده و مدرس تار) بهره برده است.
شایان ذکر است از سال ۸۹ تا به امروز هفت دوره همایش موسیقی به نام «طنین مهر» به همت پدرش با حضور اساتید موسیقی و جمعی از هنرمندان و هنردوستان استان های تهران، لرستان، خوزستان، اصفهان و مرکزی برگزار شده است.
Instagram: @ava_nobakht_

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.