خانه » جدیدترین » فاتح بزرگ

فاتح بزرگ

یکشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۰   شماره ۱۴۴۰

گفتگوی وقایع استان با رضا آدینه هیمالیانورد وکوهنورد مطرح اراکی که در آستانه دریافت جایزه بزرگ پلنگ برفی قرار دارد

فاتح بزرگ

مریم رسولی

رضا آدینه هیمالیانورد و کوهنورد مطرح اراکی، متولد سال ۱۳۶۹ است. وی که دارنده کلنگ طلایی کوهنوردی ایران است تاکنون ۶ بار پا در قله هیمالیا نهاده و آن را فتح نموده و موفق به کسب مدال طلای آسیا شده است.
آدینه از کارکنان پالایشگاه نفت شازند بوده و در ۱۵تیرماه سال جاری برنامه صعود به قله پوبدا و چند قلل دیگر را در پیش دارد، برنامه ای که باعث شده تا وی تاکنون ۳۵۰ میلیون تومان برای تهیه وسایل و هزینه های سفر در این راه هزینه کند. با این وجود مدیرعـــامل شرکت پالایشگاه شـــازند علیــرغم نامه نگاری های متعدد وزارت ورزش و جوانان کشور، اداره کل ورزش و جوانان استان و هیات کوهنوردی استان مرکزی با ماموریت ورزشی ۴۵ روزه وی برای شرکت در این پیمایش موافقت نکرده است.
جایزه پلنگ برفی یک جایزه کوهنوردی در منطقه شوروی پیشین است که به کوهنوردان بسیار با تجربه اعطا می‌شود. برای دریافت این جایزه یک کوهنورد باید بر فراز تمام کوه‌های ۷٬۰۰۰ متری این منطقه بایستد و براساس سختی قله پوبدا سخت‌ترین و خطرناک‌ترین قله این منطقه است و در جهان جزو ۸ قله سرسخت دنیاست. آدینه که تا کنون موفق به فتح قله های لنین و پامیر و خانتانگری شده است در صورت صعود به قله پوبدا موفق به دریافت جایزه پلنگ برفی می شود.
صعود ۴ جبهه دماوند در یک برنامه، صعود قلل علم کوه و پیمودن خط الراس علم کوه، صعود خط الراس اشترانکوه، صعود قله سبلان، صعود یک روزه دماوند در زمستان و همچنین ۵ صعود به قله دماوند در فصل زمستان در ۴۰ روز، پیمایش زمستانی خط الراس علم کوه و تخت سلیمان و برج های دندان اژدها برای اولین بار درایران در ۱۳ روز در هوای منفی ۳۰ درجه، انتخاب صعود شاخص در انجمن کوهنوردان ایران و تقدیر فدراسیون و دریافت کلنگ طلایی ایران و دوران صعود به قله لنین به ارتفاع ۷۱۳۴ متر در ۳ کمپ بدون هم هوایی و امداد رسانی دربالای ۷۰۰۰ متر، ۱۳۴ بار صعود به قله دماوند در طی سال های گذشته، صعود زمستانی قله دماوند از تمام جبهه ها از جمله شمالی و جبهه شمال شرقی و جبهه جنوبی و جبهه غربی، صعود ۱۰تا قله ی بالای ۴۲۰۰متر درزمستان درمنطقه علم کوه دریک برنامه طی ۱۳ روز و صعود قله ۷۱۰۰ متری خان تانگری از قلل مرتفع هیمالیا‌ از جمله افتخارات وی در این رشته ورزشی است.
این هیمالیانورد در ابتدای گفت و گو با وقایع استان گفت: در سال ۹۰ برای اولین بار قصد صعود هیمالیا کردم و جزو اولین افرادی بودم که در فصل زمستان موفق به صعود هیمالیا شده ام، در حال حاضر هم برنامه صعود به قله پوبدا وچند قله بالای ۷۰۰۰ هزار متر را در پیش رو دارم و از آنجایی که درشرکت پالایشگاه مشغول بکار هستم، شرکت پالایشگاه شازند با ماموریت ورزشی ۴۵ روزه ام موافقت نمی کند و متاسفانه این در حالی است که اگر کارکنان این شرکت اعتیاد به مواد مخدر داشته باشند، ۳ ماه مرخصی با حقوق دریافت می کنند ولی با درخواست مرخصی من که ورزشکار و قهرمان ملی این کشور هستم موافقت نمی شود.
آدینه با اشاره به اینکه ورزش کوهنوردی یکی از رشته های ورزشی پر هزینه و مخاطره آمیز است، بیان کرد: سالانه تعداد قابل توجهی از فعالان ورزش کوهنوردی در صعودهای مختلف و به دلایل متفاوت با حادثه مواجه شده و یا جان خود را از دست می دهند، همچنین فعالیت حرفه ای کوهنوری هزینه های بسیاری دارد که بخش عمده ای از این هزینه ها باید از محل آورده های شخصی تامین شود، اما من برای هیجان صعود، سفرهای خاطره انگیز و حضور در کار گروهی انگیزه ای قوی دارم و مهم ترین هدفی که برای خود ترسیم کرده ام، به دست آوردن نشـــان بین المللی پلنگ برفی است که برای رسیدن به آن تمامی تلاش خود را به کار خواهم گرفت.
وی تصریح کرد: پیش نیاز دریافت نشان بین المللی پلنگ برفی، صعود موفق به پنج قله بالای هفت هزار متر منطقه پامیر است که صعود به هر یک از این پنج قله شرایط خاص و آمادگی های متعددی را می طلبد، تا به حال هم چند قله از قله های پامیر از جمله قله هفت هزار و ۱۳۴ متری لنین را سال ۱۳۹۵ فتح کرده ام و اوایل مرداد ماه سال گذشته نیز بر فراز قله هفت هزار و ۱۰ متری خانتانگری حضور یافتم و تمامی این تلاش اراده ام را برای رسیدن به هدف عالی تقویت کرده است.
مدرس کار در ارتفاع استان مرکزی در خصوص قله خانتانگری و شرایط صعود به این قله اظهار کرد: ارتفاعات خانتانگری هرمی است سه وجهی با دو جبهه اصلی شمال در قزاقستان و جنوب در قرقیزستان، این کوه در زمره پنج قله ملقب به پلنگ برفی است که کم ارتفاع ترین آن ها محسوب می شود اما به هر حال این کوه به عنوان یکی از قلل هفت هزارمتری مشکل شناخته شده است.
وی افزود: در سال های اخیر به واسطه ثابت گذاری هایی که در طول مسیر گذاشته شده است کمی از درجه سختی این ارتفاعات کاسته شده و این کوه از دو جبهه دارای چهار کمپ است، هر چند کمتر تیمی از کمپ چهارم استفاده می کند و در ارتفاع ۵۹۰۰ متری درگردنه بزرگ پای قله مسیر شمالی و جنوبی یکی می شود و مسیر شمالی دارای درجه سختی بیشتری نسبت به مسیر جنوبی می باشد اما به دلیل ایمنی از خطر ریزش بهمن مسیری مناسب برای صعود است، برای صعود به قله خانتانگری از مسیر شمالی دو راه وجود دارد یا از کشور قزاقستان و شهر آلماتی و یا قرقیزستان و شهر بیشکک که در هر مسیر باید مسافتی به طول ۲۸۰ الی ۴۸۰ کیلومتر را با ماشین طی کرد تا به کمپ پیشرفته کاراکارا رسید، این کمپ در دامنه های تیان شان قرار دارد با چشم اندازی زیبا از مراتع و علف زارها و جنگل های سرو که رودخانه ای پرآب از کنار آن می گذرد که از یخچال اینلچک سرچشمه می گیرد، قله خانتانگری به دلیل شمالی بودن و برف گیری دومین قله سرسخت پامیر محسوب می شود و از ارتفاع پنج هزار و ۸۰۰ متری تا نوک قله، صعود با طناب و تعویض ابزار پی در پی همراه است و شرایط این مسیر به گونه ای است که کوهنورد به طور کامل روی تیغه ای قرار دارد که اگر ابزار یا طناب از هر طرف از جای خود بیرون بیاید کوهنرود بیش از سه هزار متر سقوط می کند و در سال های گذشته چنین اتفاقاتی در خانتانگری افتاده است. این ورزشکار ملی درباره شرایط صعود به قله خانتانگری در مقایسه با صعود قله لنین گفت: قله خانتانگری دومین قله سرسخت پامیر است و صعود به این قله به مراتب دشوارتر از لنین است من قله لنین را به صورت آلپی(هر شب استراحت در یک کمپ) و در پنج روز صعود کردم.
آدینه اظهار کرد: با توجه به اینکه کوهنوردی یک ورزش پرهزینه است، مسئولان نگاه حمایتی چندانی به آن ندارند، در بسیاری از مواقع کوهنوردان برای فتح یک قله باید از سه یا چهار کشور عبور کنند تا به محل مورد نظر برسند و تمام هزینه های این سفر از هزینه شخصی افراد تامین می شود.
وی درخصوص تفاوت های هیمالیا نوردی با کوهنوردی گفت: کوهنوردی بــا هیمالیا نوردی تفاوت های بسیاری دارد چرا که در هیمالیا نوردی در مدت زمانی کوتاه از یک محل خشک وارد محلــی می شود که مسافت های طولانی زیر پوشش برف قرار دارد و گاهی اوقات کوهنورد باید در دمای بیش از ۳۰ درجه زیر صفر به مسیر خود ادامه دهد تا به قله برسد.
هیمالیانورد استان مرکزی درخصوص جایگاه ورزش کوهنوردی در ایران گفت: حمایت کمرنگ از کوهنوردی به دلیل هزینه های بالای این ورزش باعث شده در ایران رشد چشمگیری را نداشته باشد و اغلب افراد غیر حرفه ای وارد این عرصه می شوند که این مهم مشکلات بسیاری را برای خود افراد ایجاد می کند به عنوان مثال در هشت سال گذشته تعداد بی شماری در ارتفاعات کمتر از پنج هزار متر جان خود را از دست داده اند در صورتی که هیمالیا نوردان در همین مدت زمان در ارتفاعات بالای هفت و هشت هزار متر ۴۵۰ نفر از دست داده اند.
وی در پایان گفت: از مسئولین کشور و استان انتظار حمایت دارم تا بتوانم پرچم ایران را برافراشته کنم حتی به هزینه شخصی خودم؛ به همین سبب امیدوارم حداقل با ماموریت ورزشی من موافقت شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.