خانه » جدیدترین » بی پناهان

بی پناهان

شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸   شماره ۱۱۰۸

بی پناهان

افزایش روز افزون تعداد دختران در معرض آسیب در استان مرکزی

الهه فراهانی

نقش مهم زنان در خانواده و جامعه غیرقابل انکار است و بی توجهی به آن تبعات فردی، خانوادگی و اجتماعی زیادی را در پی دارد. عوامل زیادی چون خشونت، تبعیض جنسیتی بی توجهی و نادیده گرفتن بر این قشر مهم تاثیر مخرب فراوانی گذاشته است. از جمله تبعات حاصل از خشونت علیه زنان طلاق، روابط فرازناشویی، ایجاد اختلالات و مشکلات روانشناختی، افزایش تعداد فرزندان بی سرپرست، پرورش سبک فرزندپروری نامطلوب، کاهش اعتماد بــه نفس، کاهش عزت نفس و روی آوردن بـــه مصرف مواد می باشد. بر اساس این موارد سلامت روان زنان کاهش یافته و اختلالاتی چون افسردگی، اضطراب و آسیب به خود به وجود می آید. بنابراین زنان با خلق و روحیه نامناسب و مضطرب نمی توانند در خانه و جامعه به خوبی ایفای نقش کنند. به همین ترتیب کم کم از جامعه و افراد فاصله می گیرند. از جمله دلایل خشونت علیه زنان می تواند مصرف مواد، بی وفایی، وجود اختلالات و مشکلات روانی در همسر و دلایل و مواردی باشد که در جامعه آنسانکه باید و شاید مورد بررسی قرار نمی گیرد. علل خشونت علیه زنان در جامعه به طور جدی و جامع بررسی نمی شود. برای مثال زنی را تصور کنید که همسرش از مشکلات روانشناختی چون وسواس و اضطراب رنج می برد و به متخصص مراجعه نمی کند. این زن هر روز زمان زیادی را صرف تبعات روانشناختی مشکل همسرش می کند بدون آن که بتواند به ارگان خاصی مراجعه کند. اما چنانچه همسرش مشکلات مربوط به اعتیاد را دارا باشد می تواند به مراجع قانونی شکایت کند و درخواست جدایی نماید. به دلیل عدم حمایت از این گونه مشکلات زنان مجبورند در تقاضای جدایی خود به علت اصلی اشاره نکنند و دلیلی هم چون اعتیاد همسر را بهانه کنند.
در این میان ضرورت توجه به دختران در معرض آسیب در جامعه نیز همچون زنان متاهل از اهمیت بالایی برخوردار است. در جامعه امروز باید نسبت به توانمندسازی اقشار مختلف جامعه و به ویژه دختران برنامه ریزی کرد و اقداماتی را در این خصوص در دستور کار دستگاه‌ها قرار داد. دختران در معرض آسیب، از جمله گروه‌هایی هستند که نیازمند توجه ویژه مسئولان هستند و سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی سلامت اجتماعی، موضوع توانمندسازی این افراد را باید با جدیت دنبال ‌کند.
برای تحقق مفهوم توسعه جامعه باید برای سرزندگی و شادابی دختران و زنان و توانمندسازی آن ها تلاش کرد و این امر مستلزم همکاری دستگاه ها با یکدیگر است. همه دختران جامعه ارزشمند هستند و البته دخترانی که در دهک های پایین جامعه قرار دارند و در مناطق کمتر توسعه یافته کشور زندگی می‌کنند و دسترسی آن ها به منابع محدود است، بیش از همه باید مورد توجه ویژه بهزیستی قرار بگیرند.

۴۸ دختر در معرض آسیب استان مرکزی حمایت شدند
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان مرکزی می گوید:۴۸ دختر در معرض آسیب در این استان در مرکز حمایتی بهزیستی مورد حمایت قرار گرفتند.
اعظم علی مددی افزود: برای این دختران در مرکز نگهداری پرونده تشکیل و خدمات مشاوره، درمانی و حقوقی به آنان ارایه شده است.
وی اظهار داشت: این دختران توسط نیروی انتظامی، بستگان، اورژانس اجتماعی و یا خود معرف به مرکز «ندای مهر» استان معرفی شده اند.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان ادامه می دهد: مرکز ندای مهر ویژه زنان و دختران در معرض آسیب سال گذشته در اراک راه اندازی شد و جوابگو نیاز حمایتی استان است.
علی مددی افزود: بیشتر افرادی که به این مرکز سپرده می شوند عزت نفس آنان آسیب دیده که کارشناسان و مشاوران خانواده با برگزاری دوره های آموزشی برای بازسازی شخصیت آنان تلاش می کنند.
وی اظهار داشت: حرفه آموزی و اشتغال از دیگر خدماتی است که در مرکز نگهداری دختران آسیب دیده استان مرکزی ارایه می شود و دختران پس از ترک این مرکز با کسب مهارت توانمند شده و می توانند درآمد کسب کنند.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همچنین بیان داشت: سال گذشته پنج دختر در معرض خطر استان تسهیلات اشتغال دریافت کردند.

خلا مراکز جامع حمایتی از زنان و دختران آسیب دیده در استان مرکزی
زهرا فرجی، مدیر کل دفتر امور بانوان استانداری مرکزی در گفتگو با وقایع استان از افزایش روز افزون تعداد دختران آسیب دیده و در معرض آسیب خبر داد و گفت: متاسفانه تعداد این دختران هر روز بیشتر از روز قبل می شود و در آن توقف و یا کاهش آمار نداریم و این افزایش آماری در این حوزه به شرایط اجتماعی امروز باز می گردد.
وی افزود: دو مرکز حمایتی از دختران آسیب دیده ، یک پایگاه حمایت از زنان در برابر خشونت های اجتماعی ، یک مرکز نگهداری زنان آسیب دیده اجتماعی که ویژه زنان معتاد است و یک مرکز ارتقای سلامت زنان نیز در استان وجود دارد.
فرجی تصریح کرد: با توجه به حجم آسیب های اجتماعی و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد ، آسیب های اجتماعی به این قشر آسیب پذیر زیاد است که این آمار اصلا آمار پایین و مناسبی نیست اما نمی توان تعداد دقیق این افراد را عنوان کرد چرا که بسیاری از این قشر هنوز شناسایی و معرفی نشده اند. وی ادامه داد: این مراکز عمدتا حمایت های روانی و اجتماعی دارند و در حوزه اشتغال و توانمندسازی اقتصادی به آن اندازه ای که لازم بود کار نشده است اما قرار است مرکزی به زودی برای زنان آسیب دیده در استان ایجاد شود که چند جانبه باشد و خدمات جامع ارائه دهد. اما اکنون مرکزی که بتواند این افراد را از بدو ورود برای تقویت روحی، توانمند سازی عزت نفس، نگهداری فرزندانشان و نیز کمک به اشتغالشان نداریم و این موضوع یکی از خلا های موجود در استان مرکزی در حوزه اجتماعی و زنان محسوب می شود.
فرجی متذکر شد: یکی از مشکلات اصلی که بنده بارها در کارگروه های اجتماعی آن را عنوان کردم، نبود مرکزی برای زنان آسیب دیده در استان که بتواند خدمات جامع ارائه دهد و آنان را به توانمندی برساند که مجددا به زندگی عادی باز گردد ،نداریم. مراکزی که وجود دارند خدماتشان بر اساس نوع تخصص دستگاه مربوطه ارائه می شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.