خانه » پیشنهاد سردبیر » بهانه گیری دلواپسان به برگزاری کنسرت های پر استقبال مردمی در شهر اراک/حمله از جزء به کل

بهانه گیری دلواپسان به برگزاری کنسرت های پر استقبال مردمی در شهر اراک/حمله از جزء به کل

یکشنبه ۱۹ دی ۹۵ شماره ۵۰۱
سحر یاری- وقایع استان:
برگزاری کنسرت ها در کشور ما همیشه پر از حرف و حدیث بوده است، برخی با آن مخالف و برخی موافقند ولی آنچه بدیهی و روشن است این است که در برگزاری کنسرت ها طبق قانون عمل شود و مهم تر اینکه این قانون باید در تمامی شهرها و استان ها به یک شکل اجرا شود و هیچ سلیقه و نگاهی تاثیر نداشته باشد؛ بعد از حاشیه های برگزاری کنسرت در قم و مشهد و لغو آن ها حالا برخی حاشیه ها پیرامون کنسرت ها در اراک پیش آمده است.
اراک یکی از شهرهایی که در زمره بالاترین آمار برگزاری کنسرت قرار دارد؛ به طوریکه برخی از خوانندگان سالی سه بار هم به اراک می آیند جدای از اینکه چقدر برگزاری این کنسرت ها مورد انتقاد هنرمندان بومی این شهر بوده و چقدر فعالیت آن ها را تحت شعاع قرار داده، مسئله اصلی روند مدیریت این کنسرت ها است. در کشور ما مسئول اصلی برگزاری کنسرت ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و به تبع آن در استان ها این اداره کل فرهنگ و ارشاد است که مسئولیت ارائه مجوز و نظارت بر کنسرت ها را بر عهده دارد در زمینه برگزاری کنسرت ها در اراک دو دیدگاه وجود دارد یکی برگزاری این کنسرت ها و تعدد آن ها و یکی خود برگزاری کنسرت. اراک شهری صنعتی است و نمی توان انکار کرد که در این شهر همیشه فضاهای تفریحی، فرهنگی و هنری کم بوده است، کنسرت ها و حضور خوانندگان محبوب همیشه یکی از علاقمندی های مردم بوده و از آن استقبال کرده اند بنابراین نمی توان مردم را از این حق طبیعی که البته قانونی است نیز هست محروم کرد؛ ولی مسئله این است که این برگزاری ها و نظارت آن ها به چه صورت باشد که نتوان به آن انگ مبتذل و غیراخلاقی زد، بی شک همچنان در جامعه ما افرادی هستند که نگاه افراطی دارند و از کوچکترین لغزش استفاده کرده تا با جوسازی فضا را برای عدم فعالیت سایر برنامه های مثبت نیز محدود کنند یک اشتباه و یک کوتاهی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و ارائه تعداد بالای مجوز کنسرت در یک زمان کوتاه باعث شد تا برخی حاشیه ها برای این روند در اراک صورت گیرد.
چند روز پیش طوماری در اراک خطاب به مسئولین استان با متن زیر در انتقاد به یک برنامه موسیقی از سوی عده ای امضا شد که در نهایت کنسرت های برگزار شده در اراک را نیز تحت شعاع قرار داد:
«متاسفانه مدتی است که جریان خاص در استان حضرت امام روح الله (ره) و بخصوص شهر عالم پرور اراک بصورت خزنده مشغول راهبری و هدایت وضعیت فرهنگی به سمت و سویی خلاف مصالح انقلاب و مردم هستند. در این میان ظاهراً منویات رهبر معظم انقلاب و مواضع صریح ایشان در خصوص ترویج موسیقی، کنسرت و … نیز عمداً یا سهواً توسط متولیان و مسئولین نادیده انگاشته می شود.
در پرتوی سیاست‌های شاذ فرهنگی و برخی تزهای روشنفکر مآبانه عده ای که یکی پس از دیگری در جامعه خودنمایی می‌کند، فضایی در استان مرکزی و در شهر اراک رقم زده شد که دل هر انسانِ دلسوز و مومنی را به درد می آورد. چندی پیش خبر از تک خوانی یک زن، آن هم در یکی از کانون‌های فرهنگی تربیتی شهر به گوش رسید، خبری که گویا گوش مسئولین به ظاهر فرهنگی استان مرکزی ، آن را نشنید. هنجارهایی که این روزها می توان آشکارا یکی پس از دیگری شاهد شکسته شدنشان بود. هنجار شکنی‌ها و تاختن بر ارزش‌ها و عقاید مردم این مرز و بوم که برای حفظ آن خون‌ها دادند و از عزیزان خود گذشتند.
طنز تلخ وضعیت فرهنگی شهر این شده که متولیان فرهنگ و تربیت فرزندان این سرزمین خود به ابزاری بر علیه فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی تبدیل شده اند.
این روزها به واسطه‌ی برخی جریانات در استان، به وضوح شاهد گرم شدن بازار ولنگاری فرهنگی در مکان های مختلف هستیم، بازاری که در سایه سیاست های غلط فرهنگی دولت، گرم تر از قبل شده است.
این فعالیت ها تنها تلاش برای شکستن تابوی اعمال ضد فرهنگی نیست، بلکه این قبیل رویکردهای خزنده در سطح جامعه را می توان تلاش جریان معلوم الحال برای تغییرات اساسی در باورها و ارزش‌های توده مردم تلقی کرد و این سوال مطرح می شود که چرا با وجود تاکیدات و هشدارهای فراوانی که رهبر معظم انقلاب در جمع های خصوصی و عمومی به مسئولان داده اند باز هم باید شاهد این قسم ولنگاری ها توسط غرض ورزان و این حجم از تسامح و تساهل توسط مسئولان امر باشیم؟
مسئولین فرهنگی تا چه زمانی بنا دارند چشم خود را بر نفوذ فرهنگی دشمن حتی در نحوه تربیت فرزندان مردم ببندند. چرا باید در شهر شهید پرور اراک شاهد شکل گیری موسسه هایی باشیم که آموزش آواز برای بانوان و ترویج موسیقی را آن هم بصورت مختلط و از سنین کودکی جایگزین ترویج معارف اسلامی و انقلابی کرده اند.
در طول سال شاهد حضور خیل عظیم کودکان و زنان و مردان با گرایشات مختلف در هیئات مذهبی، مساجد و مراکز فرهنگی اسلامی هستیم ای کاش مسئولین فرهنگی تمرکز خود را برای تقویت این مراکز می گذاشتند.
امروز ما مردم سرزمین آفتاب، دغدغه محو شدن تدریجی آرمان ها و ارزش هایی را داریم که بواسطه فدا شدن هزاران انسان مومن بدست نسل حاضر رسیده است و لکن امروز با کج سلیقگی و تسامح عده ای مسئولِ بی خیال در حال از دست رفتن است.
آقایان مسئول؛ ما اعتقاد داریم که از دست رفتن ارزش‌های انسانی بزرگ‌ترین خطر برای انقلاب و اسلام است و در چنین فضای مسمومی هیچ رشد و تعالی وجود نخواهد داشت.
بی تردید چنانچه مسئولان امر نسبت به این رویکرد غلط خود تغییر رویه ندهند با اقدام قاطعانه و انقلابی مردم شهید پرور این دیار روبرو خواهند شد.»
اداره کل فرهنگ و ارشاد نیز در جواب به این طومار بیانیه با این مضمون منتشر کرد:
«مردم محترم، فرهیخته شهید پرور و ولایت مدار استان مرکزی .
وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی حمایت ، هدایت و نظارت بر فعالیتهای اصحاب فرهنگ و هنر اسلامی با توجه به منویات مقام معظم رهبری و قوانین ومقرارت دولت می باشد. بدینوسیله به اطلاع می رساند.
در خصوص جشن برگزار شده در سالن امام علی(ع) اراک متعلق به اداره کل اموزش و پرورش استان مرکزی. به لحاظ شرایط و حساسیت و وظایف قانونی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تاکنون اقدامات لازم ذیل انجام گرفته است.
-۱ با ارسال نامه به اداره محترم اماکن نیروی انتظامی استان و اداره کل آموزش و پرورش طرح موضوع شده است. -۲ جلسه فوق العاده شورای فرهنگی موسیقی استان بلافاصله تشکیل و در حال پیگیری و تجزیه و تحلیل اطلاعات هستیم. -۳ با هماهنگی پلیس محترم امنیت نیروی انتضامی و دستور مقام محترم قضایی موضوع پیگیری میشود. -۴ در خصوص برگزاری این جشن جلساتی از سوی این اداره کل و اداره کل آموزش وپرورش صورت گرفته که نتایج بزودی اطلاع رسانی می شود. -۵ عوامل برگزار کننده و گروه مربوطه ضمن قبول مسئولیت انجام شده به صورت جداگانه نسبت به موضوع از مردم شریف استان پوزش خواسته اند. ۶- متعاقب فرمایشات حضرت ایت الله دری نجف ابادی نماینده محترم مقام معظم رهبری و امام جمعه اراک در روز جمعه ۱۷ دی ماه ۱۳۹۵
ارشادات همیشگی معظم اله همیشه سر لوحه فعالیتهای فرهنگی در استان قرار گرفته و از این پس نیز با نظارت و هوشمندی مضاعف انجام خواهد شد.»
درست است که هم اکنون اداره فرهنگ و ارشاد استان و مدیرکل آن خود را از این موضوع تبرئه کرده است ولی مسئله این است که عدم مدیریت صحیح او در این مسئله باعث ایجاد حساسیت شده و همین ممکن است در آینده تبعاتی برای برگزاری مراسم های فرهنگی و هنری در این شهر داشته باشد.
شاید برخی به صدور مجوزهای پی در پی کنسرت اعتراض داشته باشند ولی آن اعتراض از جنبه صنفی است و محتوا و اصل برنامه تا کنون مورد نقد نبوده است ولی حالا حساسیت بر این موضوع دارد این شهر را با خطر از دست دادن یک برنامه فرهنگی مهم مواجه می کند و ممکن است این شهر نیز همچون شهرهایی چون مشهد و قم تحت تاثیر سلیقه و برخی اظهار نظرها با لغو کنسرت ها مواجه شود،
قطعا در برنامه مذکور کاری خارج از عرف و قانون انجام شده ولی تاوان کوتاهی و بی مبالاتی این مسئولین را نباید مردمی که در میان تمام سهم آلودگی، بیماری ها و افسردگی هاشان کمی دلخوش به کنسرت ها بودند، پس دهند و حالا پس لرزه های این طومار دامن کنسرت ها را گرفت و خبر از لغو برخی کنسرت های در شرف اجرا می رسد.
امیدواریم مدیریت صحیح بحران در این وضعیت اجازه ندهد تا یک برنامه جشن که ممکن است به هر دلیل چنین اتفاقی در آن افتاده باشد فرهنگ و هنر و خصوصا موسیقی این شهر را با چالش رو به رو کند و سلیقه ها و برخی فرصت طلبی ها در برابر قانون قرار گیرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.