خانه » اخبار » ابزار توسعه

ابزار توسعه

وقایع استان در گفتگو با رئیس اتاق بازرگانی اراک به بررسی و اهمیت کارکرد ساختمان جدید این اتاق در توسعه صادرات و رفع موانع تولید استان می‌پردازد

ابزار توسعه

کوروش دیباج: به همت هیئت‌رئیسه و اعضای این اتاق سال ۹۱ کلنگ ساختمان جدید این اتاق زده شد. ساختمان جدید این اتاق در زمینی به مساحت ۶ هزار و ۳۰۰ مترمربع و زیربنای شش هزار و ۶۳۰ مترمربع در ده طبقه باهدف کانونی برای فعالیت اقتصادی و تجارت فعالان تولید و بازرگانی استان مرکزی ساخته شد و علاوه بر بخش‌های اداری، فضاهای نمایشگاهی و میزهای تخصصی تجارت دارای دو سالن اجتماعات جمعا به ظرفیت ۲۰۰ نفرِ نیز است. بر همین اساس وقایع استان به مناسبت افتتاح و بهره‌برداری این ساختمان توسط دکتر محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در دهه فجر، گفتگویی را با منوچهر توسطی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک انجام داده و به بررسی و اهمیت کارکرد ساختمان جدید اتاق بازرگانی در توسعه صادرات و رفع موانع تولید استان پرداخته است که در ذیل ازنظرمی گذارانید.

توسطی در گفتگو با خبرنگار روزنامه وقایع استان اظهار کرد: حیطه وظایف اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک، خدمت‌رسانی به اعضا و ارتباط با دستگاه‌های سیاست‌گذار و تصمیم گیر است به دلیل همین گستردگی فعالیت‌ها به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک ، پارلمان بخش خصوصی گفته می‌شود. برای اینکه این اقدامات و فعالیت‌های گسترده صورت گیرد، اتاق بازرگانی اراک به فضای مناسب و درشان فعالیت‌هایش نیاز داشت.

وی با اشاره به ساختمان جدید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی که به‌تازگی افتتاح‌شده است، گفت: این ساختمان در نوع خودش در استان مرکزی بی نظیر است که قرار است فردا با حضور دکتر محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور ، مسئولین و مقام ملی و استان‌های دیگر این ساختمان رسماً مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک تصریح کرد: قطعاً درگذشته با توجه به محدودیت فضا، امکان ایجاد و تأسیس پاره‌ای از واحدها و قسمت‌هایی که جز و لازمه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک برای خدمت راستی بود، فراهم نگردیده بود درواقع کمبود فضا، امکان توسعه فعالیت‌های جاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک را نمی‌داد و فعالیت‌هایی که صورت می‌گرفت صرفاً بر اساس نیاز تحت عنوان طرح توسعه و یا گسترش اتاق بازرگانی نمی‌توانست مدنظر قرار گیرد.

توسطی گفت: خوشبختانه امروز با وضعیت خوبی که هم در وسعت و هم در توانایی‌های ساختمان جدید اتاق فراهم آمده است، توانسته این ساختمان به‌عنوان یک سازوکار و ابزار فعالیت برای اتاق بازرگانی نقش ایفا کند و تلاشمان بر این است که به فعالیت‌های گذشته رونق بیشتری دهیم. یکی دیگر از تلاشمان برای رونق فعالیت‌های اتاق بازرگانی اراک این است که در حوزه امور بین‌الملل، این حوزه بتواند در اعزام‌ها و پذیرش‌های خارجی کارآمدتر و مؤثرتر عمل کرده و بتواند نقش خودش را در توسعه تجارت خارجی استان ایفا کند.

وی ادامه داد: در حوزه صدور کارت بازرگانی سعی شده است قانون‌مند‌تر و مؤثرتر عمل کرده و در حوزه ارائه خدمات بازرگانی، صدور کارت‌های بازرگانی و عضویت مؤثرتر اقدام کنیم .در حوزه روابط عمومی تلاش شده روابط عمومی مؤثرتر و کارآمدتر در ایجاد ارتباط با بخش خصوصی اعضا و دستگاه‌های دولتی مرتبط با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک عمل کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک عنوان کرد: در حوزه مالی هم تلاش بر این بوده است که سازوکار مناسبی را برای شفافیت در حوزه مالی ایجاد کرده ولی قطعاً با افزایش وسعت ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیازمند این بود که خلأهای اتاق گذشته برطرف و بخش‌های موردنیاز که ضرورت نبود آن در ساختمان قبلی اتاق احساس می‌شد، در ساختمان جدید راه‌اندازی شود. یکی از بخش‌هایی که ضرورتش احساس می‌شد و در ساختمان جدید اتاق بازرگانی ایجادشده است «مرکز مطالعات و پژوهش‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک» است که در رأس آن دکتر غلامعلی حاجی، هیات علمی اقتصاد یکی از دانشگاه‌های مطرح قرار دارد. علاوه بر آن« مرکز داوری» در ساختمان جدید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک ایجادشده و تاکنون این مرکز توانسته پرونده‌هایی را گرفته، رسیدگی کرده و به مرحله صدور رأی و صلح و سازش برساند.

توسطی با اشاره به اینکه خدمات اداری را با توجه به وسعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک در حوزه کارگزینی، دبیرخانه، حمل‌ونقل، تأسیسات، نگهداری تأسیسات، نظافت و انتظامت و رستوران را ایجادشده است، گفت: هیئت‌رئیسه با توجه به اینکه در ساختمان قبلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک مکانی برای استقرار آنان وجود نداشت، هم‌اکنون در یک طبقه ساختمان جدید اتاق مستقر هستند و هرکدام از اعضای هیئت‌ رئیسه این امکان رادارند که پذیرش مسئولیت کرده و بخشی از فعالیت‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک را نظارت و انجام دهند. بنده هم‌اکنون با افتتاح این ساختمان جدید و استقرار هیئت‌رئیسه در آن ، اعلام آمادگی این رادارم که تقسیم‌کار و تفویض اختیار را با اعضای هیئت‌رئیسه اتاق صورت گیرد.

وی ادامه داد: دبیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک هم‌اکنون فعالانه در این حوزه مشغول و در حال فعالیت است که یکی از فاکتورهای مهم اجرایی و مؤثر عملکرد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک است. شأن اقتصادی استان، شأن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک و اعضای آن به‌مراتب بیش از این است و ما باید تلاش کرده فعالیت‌های رضایت مندانه و رضایت‌بخش‌تری را به استان مرکزی ارائه شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک بابیان اینکه استان مرکزی ظرفیت‌های بسیار بالایی در حوزه‌های دیگر به‌غیراز حوزه صنعتی همچون حوزه کشاورزی، معدن و… دارد، اظهار کرد: باید مقداری در حوزه تجارت استان بیشتر تلاش صورت گیرد و آنچه را که لازمه تولید صنایع معدنی، کشاورزی و صنعت ما است با این تلاش بیشتر فراهم گردد. باید تمرکز و توجهمان را در بخش تجاری توسعه شرکت‌های emc و مدیریت صادرات بیشتر کرده و در تربیت تجار چه به‌صورت حقیقی و حقوقی باید تلاش بیشتری صورت گیرد ولی یک واقعیت است استان مرکزی به‌عنوان استان صنعتی شناخته می‌شود و به تعبیری پایتخت صنعتی کشور است.

توسطی ادامه داد: در شرایط فعلی همه دغدغه و تمرکزمان در سیاست‌ها و برنامه‌ها در حوزه‌های هیئت‌رئیسه، حوزه نمایندگان، و عوامل اجرایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک بر این گذاشته‌شده است که منابع و ظرفیت‌های اتاق بازرگانی اراک را به‌طرف بهبود فضای کسب‌وکار رفع موانع تولید سوق پیدا کند، یعنی این امکان بیشتر برای بسترسازی برای تولید بیشتر و با کیفت تر، تولید صادراتی فراهم گردد و کمک کرده تا سایر قسمت‌هایی که در اتاق بازرگانی اراک همچون امور بین‌الملل، مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی اراک ، توسعه روابط تجاری و افزایش صادرات غیرنفتی و…بیش از گذشته تقویت و ارتقا پیداکرده تا کمک قابل‌توجهی به توسعه صادرات و بازار محصولات استان در سطح جهانی شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک با تأکید بر اینکه که یکی از فاکتورهای مهم برای بهبود فضای کسب‌وکار و رفع موانع تولید « شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی» است، گفت: این شورا از درون قانون بهبود فضای کسب‌وکار به وجود آمده است که خوشبختانه طی دو الی سه سال گذشته اتاق بازرگانی اراک توسعه و ارتقای بیشتری در عملکرد شورای گفتگو استان داشته است و جایگاه این شورا از ردیف ۲۳ کشور هم‌اکنون به‌ردیف ۵ استان اول ارتقا پیداکرده است.

وی گفت: یکی از فاکتورهای که موجب رشد و توسعه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان شد حمایت‌های بی‌دریغ استاندار مرکزی از این شورا است، وی به‌عنوان رئیس شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان همیشه پیگر برگزاری جلسات مستمر این شورا و ترغیب مدیران استانی برای حضور و پیگری مصوبات جلسات شورای گفتگو بوده است.

توسطی با اشاره به حمایت‌های استاندار و معاونت اقتصادی استانداری از بخش خصوصی استان و شورای گفتگو اظهار کرد: خوشبختانه در مقطع فعلی هم‌افزایی و همفکری فی‌مابین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک بازرگانی اراک به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل بخش خصوصی استان با استاندار، معاونین و مسئولین دستگاه‌های دولتی وجود دارد. بنده به جرات عنوان می‌کنم استاندار، معاونین استانداری، مسئولین دستگاه‌های اجرایی استان با استفاده از اختیارات استانی تلاش بر این دارند که رفع موانع تولید صورت گیرد و بتوانند فضا را برای تولید بیشتر و مطلوب‌تر استان فراهم کند، ولی واقعیتی که نمی‌توان انکار کرد مشکلات استان، مشکلاتی هستند که باید در سطح ملی حل شود و بعضاً مشکلاتی که برطرف نمی‌گردد، ناشی از این است که اختیارات استانی برای مدیران استان، این امکان را فراهم نمی‌کند که بتوانند مشکلات پیش‌آمده را برطرف کنند

وی بابیان اینکه یکی از برنامه‌هایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک ایجاد ارتباط و حمایت‌ها از تشکل‌ها چه تشکل‌های زیرمجموعه و چه سایر تشکلات اقتصادی استان برای هم‌افزایی است، اظهار کرد: حتی در این رابطه سه رکن اساسی بخش خصوصی یعنی اتاق بازرگانی اراک، اتاق اصناف و اتاق تعاون « ستاد هماهنگی اتاق‌های سه‌گانه» را ایجاد کرده و ماهیانه سیاست‌های و برنامه‌های مشترک در حوزه فعالیت‌های مشترکان را ترسیم کرده که این اقدام بسیار مناسب و مؤثری در رفع مشکلات داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک در پایان بیان کرد: اعتقاد بنده این است که جوانان بزرگ‌ترین، بهترین و مؤثرترین سرمایه‌های کشور هستند که باید نگاهمان به آنان به‌عنوان جوانان جویا کار نباشد بلکه به‌عنوان سرمایه‌های اساسی کشور باشد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.