خانه » پیشنهاد سردبیر » یک نماینده مجلس از ابعاد پشت پرده تاخیر یک و نیم ساله بازطراحی راکتور اراک می گوید/سهم خواهی چینی

یک نماینده مجلس از ابعاد پشت پرده تاخیر یک و نیم ساله بازطراحی راکتور اراک می گوید/سهم خواهی چینی

چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۹۶ شماره ۵۷۱
وقایع استان:
سرانجام قرارداد بازطراحی راکتور آب سنگین اراک در محل نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با حضور طرف‌های ایرانی و چینی امضا شد. در این قرارداد جمهوری اسلامی ایران به عنوان کارفرما و صاحب پروژه و چین به عنوان هماهنگ‌کننده ایران و ۱+۵ تلقی می‌شود .
به گفته صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی، قرارداد بازطراحی راکتور اراک حدود ۲۰۰ صفحه است که جزئیات بسیار فراوانی را دارد و ابعاد مختلف این همکاری را پوشش می‌دهد.
وی گفته است که “ایران مسئولیت طراحی راکتور اراک و طراحی تجهیزات مرتبط را برعهده دارد و در نهایت طراحی های مذکور از سوی ۲ کشور آمریکا و چین، مورد ارزیابی علمی قرار می‌گیرد، این موضوع در قرارداد مذکور آمده است که این دو کشور باید در پایان، طراحی‌های ایران را تایید کنند .”
رییس سازمان انرژی اتمی با بیان این‌که طراحی جدید راکتور اراک جایگاه ویژه‌ای را برای ایران در صنعت هسته‌ای ایجاد می‌کند، گفته است: پس از طراحی راکتور و تایید آن از سوی کشورهای پیشرفته این صنعت، این راکتور جز تجهیزات پیشرفته و به‌روز در این عرصه محسوب خواهد شد که پس از طراحی و راه‌اندازی راکتور، اگر بخواهیم این تجهیزات را به فروش رسانیم، این تجهیزات دارای استاندارد بین‌المللی هستند که بالاترین امتیاز است .
رییس سازمان انرژی اتمی گفته است: سه کشور ایران، چین و آمریکا به عنوان کشورهایی که در برجام تعیین شده‌اند، بازطراحی راکتور اراک را پیش می‌برند.
اما در این میان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نکات جالبی را از امضای این قرارداد بازگو می کند. مسعود گودرزی می گوید: علت اصلی تأخیر به وجود آمده در اجرای پروژه بازطراحی راکتور اراک، سهم خواهی چین از ایران به مانند وضعیت پیش از توافق هسته ای است.
وی با اشاره به محورهای گزارش سه ماهه وزارت خارجه درباره اجرای برجام به ویژه روند بازطراحی رآکتور اراک، گفت: پروژه بازطراحی راکتور اراک جزء محورهای اصلی توافق هسته ای محسوب می شود.
نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بازطراحی رآکتور اراک قرار است که با مشارکت دو کشور چین و آمریکا انجام شود و در آینده ای نزدیک قراردادهای لازم فی مابین ایران و چین منعقد می شود.
گودرزی ادامه داد: قرار است که شورای عالی امنیت ملی، طرح بازطراحی راکتور اراک را بررسی و نتیجه نهایی خود را در این حوزه اعلام کند و مجلس شورای اسلامی نیز محورهای این پروژه را مورد بررسی قرار خواهد داد. البته مباحث فنی پروژه از سوی سازمان انرژی اتمی رسیدگی شده، اما مباحث امنیتی باید از طرف شورا تأیید شود.
وی افزود: در شرایط کنونی پروژه بازطراحی رآکتور اراک مراحل خود را طی می کند و قطعا باید هر دو طرف سرعت بیشتری را برای اجرای پروژه بدهند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در بحث پروژه بازطراحی رآکتور اراک، ایران طرح اولیه خود را به دو کشور چین و آمریکا ارائه کرده، منتهی علت اصلی تأخیر به وجود آمده در اجرای پروژه، سهم خواهی چین از ایران به مانند وضعیت پیش از توافق هسته ای است، اما ما در شرایط پسابرجام قرار داریم و در این وضعیت تصمیم گیری لازم را می گیریم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.