خانه » جدیدترین » ارزشِ جان

ارزشِ جان

سه شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲  شماره ۱۷۴۷

وقایع استان در گفت و گو با رئیس کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مرکزی بررسی می کند؛ عدم آموزش ایمنی عامل حوادث ناگوار ساختمانی

فاطمه چاپاری: صنعت ساخت وساز یکی از خطرناکترین صنایع از نظر تلفات مربوط به کار، نرخ آسیب دیدگی و پرداخت غرامت به کارگران به شمار می رود آمارها نشان می دهد خسارت جانی این صنعت با خسارات حوادث جاده ای برابری می کند، به گفته رئیس هیات مدیره انجمن صنفی مسئولان حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار استان مرکزی بیشترین آمار حوادث این استان مربوط به حوزه عمرانی است، به نحوی که سال گذشته ۱۰ کارگر ساختمانی استان حین کار فوت شده‌اند. متاسفانه اغلب کارفرمایان لباس و شرایط ایمنی مناسبی را برای کارگران فراهم نمی کنند و اغلب این افراد آموزش های رسمی ایمنی را نگذرانده اند و به طور مرتب شاهد مرگ همکاران شان بر اثر حوادث در حین کار هستند.
علی رضایی یکی از این کارگران ساختمانی است او که حدودا ۵۰ سال دارد و ۲۰ سال است که در حوزه ساخت و ساز فعالیت می کند در گفت و گو با خبرنگار وقایع می گوید: من تا به حال آموزش رسمی ایمنی ندیده ام و متاسفانه پای راستم را در بر اثر بی احتیاطی حین کار از دست دادم.
وی ادامه می دهد: سال ها پیش نیز یکی از همکارانم بر اثر سقوط بتن روی سرش به طرز وحشتناکی فوت کرد به طوری که چهر اش قابل تشخیص نبود.
رضا سلطانی یکی از جوشکاران ساختمانی است که ضمن اشاره به بی نظمی کارگاه به خبرنگار وقایع می گوید: خودتان ببینید در پروژه ای به این عظیمی هیچ توجهی به جان کارگر نمی شود اگر یکی از کارگران حین کار بر اثر حواس پرتی زمین بخورد این میلگردها بدن اش را دچار جراحت می کنند.
وی ادامه می دهد: بیشتر کارگران در حوزه ایمنی آموزش ندیده اند، من قبلا که برای پالایشگاه کار می کردم آموزش های ایمنی را گذرانده ام با این حال باید اعتراف کنم در حین کار کمتر به آن توجه می کنم چرا که خستگی و فشار کار تمرکزم را از بین می برد به نظر من برای هر پروژه ای باید یک مسئول ایمنی در نظر گرفت که فارغ از خستگی و فشار کار ایمنی محیط و کارگران را چک کند.
آقای سلطانی که ۳۵ سال دارد می گوید: در تجربه کار ده ساله ام در ساختمان های مختلف شاهد اتفاقات ناگواری بوده ام و نه تنها هیچ یک از پروژه های کاری ام مسئول ایمنی نداشته بلکه ندیدم هیچ کارفرمایی تجهیزات و لباس و کفش ایمنی برای کارگران مهیا کند.

عدم آموزش موارد ایمنی مهم ترین عامل حوادث در کارگاه های ساختمانی است
علی غیاثی دبیر اجرایی خانه کارگر اراک و رئیس کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مرکزی می گوید: صنعت ساخت و ساز یکی از خطرناک ترین صنایع به شمار می رود به گونه ای که هر ساله بیش از پنجاه درصد از حوادث کشور در این حوزه رخ می دهد و متاسفانه سه حادثه عمده سقوط از ارتفاع، سقوط در چاله های آسانسور و برق گرفتگی در ۸۰ درصد موارد منجر به مرگ می شود.
وی با اشاره به اهمیت آموزش موارد ایمنی به کارگران ساختمانی می افزاید: بیمه مسئولیت (یعنی بیمه تعهد بیمه‌گزار در برابر خسارات وارد به اشخاص دیگر) بهانه ای شده تا کارفرمایان تنها با اکتفا به اینکه اگر کسی در جریان کار آسیب ببیند می تواند از این بیمه استفاده نماید، نسبت به ارائه آموزش و تهیه وسایل ایمنی بی توجه باشند که این به معنی اهمیت ندادن به جان کارگر است.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک توضیح می دهد: خوشبختانه به دنبال اقداماتی که شکل گرفته در سال های اخیر حدود ۲۰ درصد از حوادث حوزه ساخت و ساز کاهش یافته که این کافی نیست و هنوز حوادث بسیاری در صنعت رخ می دهد که از مهم ترین علل آن می توان به عدم آموزش موارد ایمنی در کارگاه های ساختمانی اشاره کرد.
غیاثی ادامه می دهد: هر حادثه پیامدهای بسیاری در ابعاد اقتصادی، رفاهی، بهداشتی و اجتماعی دارد که یک منطقه را تا سال های سال درگیر می کند و در اینجا بیشترین زیان مادی از جیب تامین اجتماعی پرداخت می شود هر چند هیچ چیزی ارزش جان یک انسان را ندارد و لازم است نهادی چون سازمان تامین اجتماعی در پیشگیری از حوادث ورود پیدا کند و در جهت پرداخت هزینه های آموزش اقدام نماید.
رئیس کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مرکزی اضافه می کند: ما در دو سال اخیر تفاهم نامه هایی را با سازمان تامین اجتماعی در سطح ملی منعقد کردیم که نتایج خیلی خوبی را در کاهش حوادث به دنبال داشت اما متاسفانه سازمان تامین اجتماعی کشور در سال جاری هنوز وارد تفاهم نامه نشده اما مدیریت استان بسیار راغب است و در حال پیگیری این مساله می باشد.
وی در پایان اشاره می کند: علاوه بر این نهادهای حاکمیتی مرتبط با صنعت ساخت و ساز مثل شهرداری، بازرسان کار و نظام مهندسی در آموزش مواردی ایمنی به کارگران بسیار ضعیف عمل کرده اند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.