خانه » جدیدترین » یک وجب روغن سودجویی/این روزها کار و کاسبی حلیم فروشی ها داغ داغ است ولی آیا از بهداشتی بودن حلیمی که می خرید مطمئن هستید؟

یک وجب روغن سودجویی/این روزها کار و کاسبی حلیم فروشی ها داغ داغ است ولی آیا از بهداشتی بودن حلیمی که می خرید مطمئن هستید؟

سه شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۶ شماره ۸۵۲
یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی ایرانی حلیم است که معمولا در سفره افطار به عنوان پیش‌غذا و در سحرگاهان به عنوان سحری مصرف می‌شود. علیپور کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اشاره به اینکه حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است گفت : حلیم انواع مختلف دارد و مواد اولیه آنها با یکدیگر متفاوت است. پرمصرف ترین نوع آن حلیم گندم است که از گندم، پیاز، گوشت قرمز، مرغ یا بوقلمون و مقداری روغن تهیه می شود.
وی افزود : فیبر موجود در گندم سبوس‌دار و سایر حبوبات مورد استفاده در حلیم ها با کاهش کلسترول، کاهش فشارخون، کنترل قندخون، باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و برخی سرطان ها همچون سرطان روده بزرگ مفید است و از بروز حساسیت‌ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک‌پذیر و … جلوگیری می‌کند.
علیپور اشاره می کند که بعلت استفاده از انواع گوشت ها در تهیه حلیم ، این غذا حاوی پروتئین حیوانی با کیفیت بالا بوده و از نظر وجودمواد معدنی همچون روی، آهن، منیزیم و پتاسیم و ویتامین های گروه B ، نیز غنی می باشد.
کارشناس واحد تحقیق و توسعه علاوه برخواص ذکر شده؛ حلیم را یک غذای پرکالری و دیر هضم دانست و گفت :بهتر است حلیم را به مقدار متعادل ( با شکر و روغن کم ) برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان مصرف نمایید و سپس به سراغ غذای اصلی ( شام سبک و زود هضم ) بروید. مصرف حلیم به همراه شکر و روغن زیاد باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید می‌شود، این تشنگی با نوشیدن مقادیر زیاد آب و نوشیدنی‌های سرد جبران می‌گردد که در نهایت این کار باعث رقیق شدن شیره معده و تاخیر در هضم غذا و بروز نفخ شکم و سایر ناراحتی‌های گوارشی می گردد.
وی افزود: با توجه به دیر هضم بودن حلیم، مصرف آن در سحر موجب می‌شود تا مدت‌ها احساس گرسنگی نکنید. اما تشنگی حاصل از مصرف آن ممکن است در روزهای گرم سال و زمان روزه داری ناراحت کننده باشد. اگر دچار افزایش قند و چربی خون یا اضافه وزن هستید باید توجه داشته باشید که شکر و روغن با آن استفاده نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.
همچنین بیماران مبتلا به سوء هاضمه یا سندرم روده تحریک پذیر بهتر است از خوردن انواع حلیم و آش و سایر غذا های چرب در ماه رمضان بپرهیزند. پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث می‌شود دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.
و در پایان، حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز خریداری کنید. زیرا برخی سودجویان در محل‌های غیربهداشتی اقدام به طبخ حلیم‌های غیربهداشتی و بی‌کیفیت کرده و سبب به خطر افتادن سلامت مصرف کننده می شوند و این غذای لذیذ تبدیل به قاتل جان روزه داران می شود.
رئیس اتحادیه کباب، حلیم و پزندگان غذاهای سنتی تهران درباره فروش حلیم های بی کیفیت در ماه رمضان به خبرآنلاین گفت: شخص بنده با غذاهای ۵ هزار تومانی و ارزان‌قیمت مخالف هستم، زیرا ارزان‌فروشی در حوزه غذا سم‌فروشی است.
محمدی درباره فروش حلیم و آش رشته در ماه‌رمضان، اظهار داشت: در حال حاضر کار ۷۰۰، ۸۰۰ واحد با ما در تهران تداخل دارد، از جمله ساندویچی‌ها، آب‌میوه‌فروشی‌ها، بنگاه‌های املاک و… که به صورت غیرمجاز به توزیع حلیم و آش رشته می‌پردازند. این گروه بزرگ‌ترین آسیب را به صنف ما و مردم می‌رسانند.
وی افزود: در حال حاضر کبابی‌ها تخصص فروش آش و حلیم را دارند. بر این اساس، از امکانات و تجهیزات برخوردار هستند و در طول سال می‌توانند حلیم و آش توزیع کنند.
رئیس اتحادیه کباب، حلیم و پزندگان غذاهای سنتی تهران متذکر شد: اما در رابطه با واحدهای غیرمجاز، یک‌سری افراد سودجو در ظرف‌های نامناسب حلیم‌های ارزان‌قیمت کیلویی ۶، ۷ هزار تومان توزیع می‌کنند و بهداشت و سلامت جامعه را زیر سوال می‌برند.
محمدی تاکید کرد: من از مردم می‌خواهم که فقط از واحدهای مجاز خریداری کنند. البته امسال قیمت اتحادیه را تغییر ندادیم و همان قیمت پارسال است؛ این در حالی است که با افزایش هزینه‌ها روبه‌رو بودیم و اقلام مصرفی حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت داشت، ولی همکاران ما قرار شد امسال سود جزئی‌ای ببرند و به خاطر این‌که در سفره‌های افطار مردم سهیم باشند، قیمت‌ها را افزایش ندادند.
رئیس اتحادیه کباب، حلیم و پزندگان غذاهای سنتی تهران عنوان کرد: مرغ و گوشت در بازار قیمت مشخصی دارد. وقتی این اقلام را پخت می‌کنید و عرضه می‌شود، زمانی که قیمت آن از حد معمول پایین‌تر باشد، این مشخص است که غذا مشکلی دارد.
محمدی افزود: در حال حاضر یک پرس چلوکباب معمولی بیش از ۱۰ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان برای تولیدکننده در می‌آید. آن زمان چطوری می‌شود چلوکباب را ۴، ۵ هزار تومان فروخت؟ من معتقدم که ارزان‌فروشی در حوزه غذا، سم‌فروشی است.
وی با بیان این‌که واقعا غذای ناسالم به بدن آسیب می‌رساند، خاطرنشان کرد: در این غذاهای ارزان مشخص نیست چه موادی مصرف می‌شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.