خانه » پیشنهاد سردبیر » هشدار مسئولان نسبت به احتمال ابتلا به «تب کریمه کنگو» در استان/کنه آفریقایی در استان

هشدار مسئولان نسبت به احتمال ابتلا به «تب کریمه کنگو» در استان/کنه آفریقایی در استان

دوشنبه ۱ خرداد ۹۶ شماره ۵۹۲
***
وقایع استان
علی امیدی
***
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان به تازگی هشدار داده است که این روزها احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان افزایش یافته است.
دکتر محمد فتاحی می افزاید: تب کریمه کنگو نوعی بیماری خونریزی دهنده و در زمره بیماری های مشترک انسان و دام است که هیچ گونه علائم بالینی در جمعیت دام ها ندارد و زمانی تشخیص داده می شود که در بین جمعیت انسانی بروز کند.
وی ادامه داد: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش می یابد که با سم پاشی دام و اماکن دامی مهمترین راه برای کاهش ابتلای انسانی به این بیماری است.
فتاحی تماس با گوشت آلوده را یکی از راه های رایج انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کنگو به انسان دانست و افزود: با تجهیز کشتارگاه ها به سردخانه های صفر تا چهار درجه می توان از انتقال این بیماری به انسان ها جلوگیری کرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: شهروندانی در خارج از کشتارگاه به طور معمول بدون رعایت پوشش های بهداشتی شامل دستکش، عینک و ماسک اقدام به کشتار دام می کنند و یا افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه می کنند بیشتر از سایر افراد در معرض این بیماری قرار دارند.
دکتر فتاحی ادامه داد: برای جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان باید لاشه به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.
وی یاد آور شد: برخی بیماری های دامی شامل سل، تب مالت یا بروسلوز، هاری، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، مشمشه و شاربن (سیاه زخم) از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام است که علاوه بر ایجاد خسارت مالی و اقتصادی، تلفات و صدمات جبران ناپذیری را بر جمعیت انسانی وارد می آورد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: بر این اساس مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام از اولویت های سازمان دامپزشکی است و هر سال برای جلوگیری از انتقال آن به انسان فعالیت های گسترده ای از جمله واکسیناسیون، تست انواع بیماری ها در جمعیت دام ها در دامداری های سنتی و صنعتی انجام و دام های آلوده مشخص و حذف می شوند.
به تازگی نیز رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو، گوشتی را تهیه کنند که مهر سازمان دامپزشکی را داشته باشد.
به گزارش وقایع استان به نقل از ایسنا، در شش ماهه اول سال نگرانی از ابتلا به برخی بیماری‌های ویروسی از راه آب و غذا افزایش می‌یابد. یکی از این بیماری‌های ویروسی، تب کریمه کنگو است که توسط کنه میان دام‌ها منتشر می‌شود. دام و کنه نیز مقصد این ویروس هستند. انسان درصورت ذبح دام، دستکاری و گزش کنه یا تماس با دامی که ویروس در بدن آن وجود دارد، به این بیماری مبتلا می‌شود. به همین دلیل سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مسئول در این بازه زمانی به مردم هشدار می‌دهند برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ویروسی مواردی بهداشتی را رعایت کنند.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در این خصوص می‌گوید: تب کریمه کنگو یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی است که از حیوان به انسان منتقل می‌شود. این بیماری خطرناک است و فرد مبتلا به آن تا ۳۰ درصد موارد جان خود را از دست می‌دهد حتی اگر درمان شود. یکی از راه‌های انتقال آن نیز از طریق گزش کنه‌ای است که روی بدن حیوان آلوده به خصوص دام‌های اهلی مانند گوسفند و بز وگاو زندگی می‌کند. این ویروس وارد بدن دام شده و بعد با گزش باعث ابتلای فرد به بیماری می‌شود.
بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، این بیماری که سال گذشته سه فوتی در کشور به جای گذاشت در دام علایم خاصی ندارد و از ظاهر دام نمی‌توان متوجه وجود ویروس شد.شایع‌ترین راه انتقال آن نیز ذبح غیربهداشتی دام بویژه در مناطق روستایی است. به همین دلیل دکتر گویا تاکید می‌کند که خرید گوشت از منابع نامطمئن مانند کنار خیابان، جاده و … مردم را در معرض ابتلای به تب کریمه کنگو قرار می‌دهد. به همین دلیل گوشت باید مهر تایید سازمان دامپزشکی را داشته باشد.
وی ادامه می‌دهد: این بیماری بیشتر یک بیماری شغلی است. کسانی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند، آن را ذبح می‌کنند، قصاب‌ها و حتی زنان خانه‌دار نیز ممکن است به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده، مبتلا به این عفونت‌ شوند. همچنین کسانی که در معرض خون و ترشحات بدنی فرد بیمار قرار دارند نیز در معرض ابتلا هستند. در کشور ما هر سه راه انتقال این بیماری تا به حال مشاهده شده است. این بیماری معمولا در فصل بهار و تابستان شایع است، اما در تمام فصول سال ممکن است مشاهده شود. تب کریمه کنگو واکسنی برای پیشگیری ندارد و مهم‌ترین نکته برای این کار رعایت نکات بهداشتی توسط کسانی است که دام نگهداری می‌کنند، در کشتارگاه‌ها و دامداری‌ها کار می‌کنند و زنان خانه‌داری که گوشت خریداری می‌کنند.
به گفته رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، این بیماری قابل درمان است، ولی باید زود تشخیص داده شود. داروی آن نیز در کشور موجود است و در اختیار تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار دارد. همچنین تشخیص این بیماری ویروسی نیز در آزمایشگاهی مدرن صورت می‌گیرد که فاصله بین ارسال نمونه و تشخیص آن کمتر از ۲۴ ساعت است.
کارشناسان توصیه می‌کنند که روستاییان هنگام تماس با دام از کندن کنه‌های روی بدن دام خودداری کنند. همچنین لباس‌های خود را پس ازخروج از اصطبل و محل نگهداری دام‌ها تعویض کنند و دست و صورت خود را با آب وصابون بشویند؛ چراکه دام بیمار خطر انتقال بیماری‌های بسیاری را دارد. بهتر است تا حد امکان افرادی که دامدار نیستند هنگام مراجعت به مناطق روستایی، تماسی با دام نداشته باشند. دامداران نیز وقتی با دام در تماس هستند از وسایل حفاظتی استفاده کنند و پس از پایان کارشان نیز لباس‌ها را تعویض کرده و دست وصورت خود را بشویند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.