خانه » پیشنهاد سردبیر » ویروس زبل

ویروس زبل

سه شنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۰   شماره ۱۴۴۸

درباره سویه دلتا کرونا در گفت و گوی وقایع استان با معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی و میکروب شناس دانشگاه علوم پزشکی اراک

ویروس زبل

فاطمه چاپاری

نوع جهش یافته ویروس کرونا موسوم به دلتا چندی است در نقاط مختلف کشور شیوع پیدا کرده و به استان مرکزی نیز رسیده است. به گفته پزشکان سرعت انتشار این ویروس در مقایسه با دیگر انواع کرونا بیشتر است، روزانه حدود ۲۰۰ نفر در استان به ویروس کرونا مبتلا می شوند و با افزایش شیوع این ویروس ظرفیت بیمارستان ها بار دیگر در حال پر شدن است. از آن جا که در فصل گرم سال قرار داریم این موضوع سبب گشته برخی از افراد به بهانه گرما از رعایت پروتکل های اجتماعی سرباز زنند در حالی که با اندکی تفکر در خصوص پیامدهای ابتلا به این بیماری خواهیم دید که هیچ گونه کوتاهی در رعایت پروتکل های بهداشتی توجیه پذیر نیست. وقایع استان در گفت و گویی با علی علیمحمدی رییس مرکز بهداشت استان مرکزی و احسان اله غزنوی راد میکروب شناس دانشگاه علوم پزشکی اراک به وضعیت انتشار کرونا دلتا، تفاوت آن با دیگر انواع کرونا، عوارض این بیماری و راه های مقابله با آن پرداخت است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی در گفت و گو با وقایع استان گفت: نوع دلتا کرونا در مقایسه با کرونای انگلیسی ازعفونت زایی و پاتوژنیسیته بالاتری برخوردار است یعنی سریع ترانتشار می یابد، علایم بیماری شدیدتر است ومرگ ومیر بیشتری راه هم به دنبال دارد.
علی علیمحمدی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر در فصل تابستان به سر می بریم برخی افراد از علائم مشترک بین گرمازدگی و بیماری کرونا از نوع دلتا سوال می کنند در واقع می توان بی حالی وافت فشارخون را از علائم مشترک این دو بیماری عنوان کرد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص تاثیر گرما در کاهش ویروس کرونا افزود: واریته های مختلف ویروس کرونا از جمله نوع دلتا ارتباطی بادرجه حرارت محیط ندارد، گرمای محیط تنها ممکن است باعث افزایش فاصله اجتماعی شود که این موضوع رفتارانسانی راتوجیه می کند و رفتارویروس تحت تاثیرشرایط محیطی قرارنمی گیرد.
وی اظهار کرد: گاها مشاهده می شود که افراد بر اثر گرما از زدن ماسک در مکان های عمومی به خصوص در ساعت های طولانی امتناع می ورزند، توصیه می شود افراد رعایت پروتکل ها را جدی گرفته و درحدامکان از حضور در اجتماعات و شرکت درمراسم عزا وشادی، میهمانی ها ودورهمی ها و …پرهیز کرده و پروتکل های بهداشتی را ازجمله استفاده از مـاسک، رعایت فاصله اجتمــاعی و شست و شوی مرتب دست ها را به طور جدی رعایت کنند.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی در خصوص میزان تاثیرگذاری تعطیلی اصناف بر شیوع بیماری کرونا اظهار کرد: ایجادمحدودیت درهرمکانی که باعث تماس های نزدیک و ازدحام جمعیت می شود قطعا در پیشگیری وکنترل بیماری موثراست.

میکروب شناس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در گفت و گو با خبرنگار وقایع گفت: ۸۰ کشور در جهان درگیر سویه دلتا هستند و متاسفانه حدود ۶۰ درصد نمونه های ارسالی در استان مرکزی، از این نوع است.
احسان اله غزنوی راد بیان کرد: در سه هفته گذشته اولین سویه‌های واریانت دلتا در شهرستان اراک شناسایی و به تهران ارسال و متاسفانه مثبت اعلام شد و در حال حاضر در این دو الی سه هفته بیش از نیمی از نمونه های اخذ شده از نوع دلتا است و این بسیار خطرناک است.
وی افزود: ویروس ها بر اساس انتخاب طبیعی و به منظور بقای خود جهش های متفاوتی انجام می دهند که تنها راه مقابله با آن توسط افراد جامعه رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت متعادل است.
وی تاکید کرد: این جهش ها که سبب به وجود آمدن انواع آلفا، دلتا، بتا، گاما و … می شود نشان از زیرکی این ویروس به منظور تلاش برای ماندگاری و انتشار بیشتر است که ضمن تــاکید بر رعـــایت شیوه نامه های بهداشتی باید گفت به غیر از دریافت واکسن و رعایت بهداشت، راهی برای شکست این ویروس مرموز و زیرک وجود ندارد.
غزنوی راد در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه افراط و تفریط در جامعه وزنه مدیریت این بیماری را بر هم زده، برخی بیش از حد و برخی به هیچ وجه پروتکل های بهداشتی و نکات ایمنی را یا از حد گذرانده و یا اصلا رعایت نمی کنند.
این میکروب شناس در ادامه یادآور شد: این نوع ویروس ۴۰ تا ۶۰ درصد قدرت انتقال بالاتر دارد و وقتی وارد خانواده ای می شود می تواند به راحتی همه اعضای آن خانوداه را درگیر کند.
وی ضمن تاکید بر نگاه واقع بینانه به این بیماری گفت: اگر فردی علایمی دارد به هیچ وجه آن را شوخی نگیرد و هر چه سریع تر قرنطینه و یا مراجعه به پزشک را در دستور کار خود قرار دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه هنوز برنامه دقیقی از واکسیناسیون در استان وجود ندارد، جمعیت حساس در سطح جامعه بسیار بالا است و به دلیل قدرت و سرعت بالای این نوع جهش یافته، به راحتی ریت فرکانس و در نتیجه آن فراوانی، بستری، بیماران در آی سی یو و در کل میزان مرگ و میر نیز افزایش خواهد یافت.
غزنوی راد گفت: کادر بهداشت و درمان علیرغم روحیه بالا، خسته شده اند، بنابر این از تمام هم استانی ها می خواهیم به منظور مدیریت این موج و کمک به کادر حوزه سلامت، تا رسیدن به نظم در واکسیناسیون، پروتکل های بهداشتی را با جدیت روزهای نخست رعایت کنند.
وی گفت: رفتار فردی در جامعه باید بازنگری شود و نقشی که تک تک افراد در اجتماع دارند به خوبی بر عهده گرفته شده و مسئولیتی که به گردن آن ها است به نحو احسن انجام گیرد که تا حد امکان از انتشار این ویروس جلوگیری شود.
وی ضمن اشاره به اینکه مطمئنا تا ۱۰ روز آینده ۱۰۰ درصد نمونه ها از نوع دلتا خواهد بود، گفت: خود مراقبتی و مراجعه افراد گروه های هدف برای واکسیناسیون دو راه در دسترس و موجود برای کنترل نسبی این بیماری و این نوع از ویروس است.
غزنوی راد همچنین تصریح کرد: درصد کمی از افرادی که واکسن می زنند، نیز به این بیماری مبتلا می شوند، اما با این تفاوت که دچار فرم شدید آن و فوت نمی شوند و این فاکتور بسیار مهم و ارزشمندی است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.