خانه » جدیدترین » خلاقیت /۸

خلاقیت /۸

شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ شماره ۸۰۲

***

حسن خدادادی
دانشجوی دکتری مدیریت

***

عناصر تشکیل دهنده سیستم مدیریت استعداد ها در سازمانها (talat management system) :TMS
جذب استعدادها
Talent allraction (absorption)
حفظ استعدادها
Talen protection (preservation)
اداره مدیریت استعدادها
Talent management
کشف کردن استعدادها
Talent discovery

نقش سن در خلاقیت
اندیشمندان در رابطه با نقش سن در خلاقیت افراد نظرات متفاوتی دارند در اینجا می توان به بخشی از آنها اشاره کرد.
– افلاطون می گوید تجربه بیش از انچه بر خلاقیت بیافزاید باعث کاهش آن می شود.
– سقراط در ۶۰ سالگی یک ایده جدید می دهد.
– رابرت لوئی استیونسن در سن ۴۴ سالگی نویسندگی درخشانی می گردد.
– گوته لانگ فلو، ولتر در سنین بالا صاحب خلاقیت می شوند.
– وندل هلمز پزشک امریکایی می گوید ، اگر نام خود را بر سر در شهرت وقتی که به سن ۴۰ سالگی رسید حک نکرده اید بهتر است شمشیر خود را غلاف کنید ولیکن او در ۵۰ سالگی کتاب “مستبد میز صبحانه” را نوشت و در ۷۵ سالگی زندگی نامه رالف امرسون را به نگارش در آورد. و در سن ۷۲ سالگی قانون عمومی امریکا را نوشت بطوری که در سال ۱۹۳۳ در سن ۹۰ سالگی رئیس جمهور وقت امریکا تقاضای کمک برای حل بحران امریکا را از او کرد.
– ژرژ لاتون روانشناس امریکایی می گوید در سن ۶۰ سالگی دوباره قدرت فکری انسان رشد می کند و در خاتمه می گوید خلاقیت رابطه با افزایش سن دارد.
– فاراد به مدرسه نرفت ولیکن او یک مبتکر در فیزیک الکتریسیته گردید.

نقش جنسیت در خلاقیت
محققین و متفکرین در رابطه با خلاقیت و جنسیت نقطه نظرات متفاوتی دارند، ضمنا از دیدگاه صاحبنظران چنین گفته شده است بعضی می گویند.
– پال تورنس استاد دانشگاه منیوسیا امریکا می گوید: تفاوت مهمی بین امتیازهای خلاقیت کلی و هیچ کدام از امتیازهای جنسیت برای مرد و یازن نشان داده نشده است.
– جی میلتون استاد دانشگاه استنفورد در یک تحقیقی که انجام داده است می گوید : مردان با خصوصیات مذکر مسائل را با سهولت بیشتری از مردانی که با خصوصیات مونثی دارند حل می کنند و به همین ترتیب زنانی که با خصوصیات مذکر بیشتری دارند در حل مسائل بهتر از زنانی که خود را با نقش مونث شناسایی می کنند هستند .
– آزمایش ها نشان می دهد در زمینه خلق ایده های بدیع زنان ، با استعدادتر هستند؛ زیرا تعداد ستارگان زن در رشته خلاقیت امروز در حال افزایش است.

حقایقی درباره مغز انسان و رابطه آن با خلاقیت
پیچیدگی مغز انسان و ویژگی های خاص آن همیشه جذابیت داشته است و تا کنون دانشمندان و محققین به صورت کامل شناخت از آن ندارند ، این انسان که اشرف مخلوقات می باشد و در هر لحظه نمونه شگفت انگیزی از خود نشان می دهد که تاکنون در مورد پیچیدگی های مغز ناگفته همچنان باقی مانده است در اینجا به سیستم مغز انسان و ویژگی های آن اشاره می گردد:
بیشتر وزن مغز را آب تشکیل می دهد و بخش جامد آن از جنس چربی می باشد.
طول رگ های خونی مغز انسان حدودا ۱۶۰۰۰۰ کیلومتر یعنی به میزان چهار برابر دور کره زمین (محیط) و اگر دو نفر طول رگهای خونی آنها را با یکدیگر جمع شوند به میزان فاصله کره ماه تا کره زمین طول رگهای خونی دارد.
مغز انسان می تواند ۱۰ الی ۲۳ وات برق تولید کند که بخش عمده ای از این قدرت در ارتباط عصبی مغز با دیگران استفاده می شود.
استفاده از غذاهای خوب باعث افزایش هوش می شود. بطوری که اگر در هر وعده غذایی از مواد طبیعی استفاده شود و مواد مصنوعی نباشد ، به میزان ۱۴% در تست IQ امتیاز بهتری نسبت به فرد مشابه که استفاده از مواد مصنوعی کرده است بالاتر قرار می گیرد
– در اثر هر فکر کردن یک اتصال عصبی جدید در مغزتان ایجاد می شود و این کمک به خلاقیت است پس هر فرد معمولی در طول شبانه روز هفتاد هزار فکر انجام می دهد و باعث سیستم سیم کشی عصبی مغزتان تغییر کند
– در اثر خندیدن که یک فرآیند پیچیده می باشد از ۵ بخش مغز استفاده می باشد که کمک به بهبود روحیه، احساس خوشبختی کردن و افزایش عملکرد ما در خلاقیت می شود.
– تر دستی و شعبده بازی باعث تغییرات سریع در مغز می گردد و در مغز باعث افزایش چشمگیر و رشد آن می شود
– مغز انسان توانایی احساس درد را در هیچ صورتی ندارد یعنی مغز قادر به حس کردن درد نمی باشد
– ابعاد مغز انسان حدوداً ۹/۳ × ۱۶ × ۱۴ سانتیمتر و وزن آن حدوداً ۱/۴ کیلوگرم و بیش از ۲۰۰ میلیون سلول عصبی ( نرون ) وجود دارد .
– دانشمندان سازوکار تازه ساخت و ذخیره خاطره در حافظه را کشف کرده اند .ضمناً یک گروه از پژوهشگران پی برده اند که مغز از هر رویدادی در زندگی دو نسخه خاطره ذخیره می کند که یکی را برای حال و یکی را برای تمام عمر.

سیستم لیمبیک LIMBIC SYSTEM
این مرکز کنترل اعمال حیاتی است که در آن گرفتگی، تشنگی ، خواب و بیدار شدن ، درجه حرارت بدن توازن شیمیایی ، ضربات قلب ، فشار خون ، هورمونها ، احساسات ، لذات، تنبیه ، عصبانیت …. را تنظیم می کند و به آن مغز احتشایی می گویند و توسط بروکاو با عنوان لوپ بزرگ لیمینک نامیده شد. زیرا واژه لیمینک به تعبیری به معنی مرز و حاشیه است که برای توصیف تشکیلات حاشیه ای در اطراف نواحی نیمکره ای مغزی بکار می رود و امروزه به تمام مدارها و رفتارهای نرونی ارتباط دارد و در قسمتی از مغز میانی ما که در یک قسمت آن به نام سیستم لیمبیک وجود دارد و کارهای زیادی انجام می دهد .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.