خانه » پیشنهاد سردبیر » جنجال های یک قیمت گذاری/تعیین قیمت‌های پایین در خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم صدای همه را در آورده است

جنجال های یک قیمت گذاری/تعیین قیمت‌های پایین در خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم صدای همه را در آورده است

شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۷   شماره ۹۸۶

***

علی امیدی: «شورای اقتصاد در خصوص تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی یا علم و اطلاعات کامل از فرآیند تولید ندارند و یا اینکه از همه این مسائل و مشکلات آگاهند و اعتقادشان این است که کشاورز باید همیشه تحت فشار باشد.» این جملاتی است که محمدشفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور درباره قیمت گذاری گندم توسط دولت بیان کرد.
قیمت گذاری جنجالی شورای اقتصاد در نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم صدای همه را در آورد. نمایندگان مجلس هم در این بین سکوت نکردند. نمایندگان استان بویژه علی ابراهیمی نماینده شازند و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و دکتر علی اکبر کریمی نماینده اراک، خنداب و کمیجان بیش از همه نسبت به این قیمت گذاری واکنش نشان دادند.
قیمتهای غیر منطقی و ناعادلانه اعلام شده شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه چنان التهابی در بخش کشاورزی خصوصا برای تولیدکنندگان ایجاد کرده که قابل باور نیست.
علی ابراهیمی نماینده شازند با بیان اینکه نمایندگان مجلس در برابرقیمت گذاری غیر کارشناسی گندم سکوت نکردند گفت: از طریق کمیسیون کشاورزی نامه‌ای را به دولت نوشتیم و قرار است که توسط رئیس مجلس به رئیس‌جمهور ابلاغ شود. دولت پس از تعلل بسیار در اعلام نرخ تضمینی خرید گندم، قیمت هر کیلو گندم را ۱۴۷۰ تومان اعلام کرد این در حالی است که قیمت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی ۱۷۰۰ تومان بود و گندم کاران معتقدند که با توجه به تورم موجود در اقتصاد کشور، نرخ این محصول در مقایسه باقیمت ۱۳۰۰ تومانی سال قبل باید حداقل ۳۰ درصد افزایش یابد. لازم به ذکر است که این نرخ تنها ۱۷۰ تومان بالاتر از سال گذشته است.
علی ابراهیمی رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی و نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی درباره این قیمت تعیین‌شده از سوی دولت گفت: اعلام قیمت ۱۴۷۰ تومان توسط شورای اقتصاد، هم جای تعجب دارد و هم تأسف! تعجب ازاین‌جهت که اصلا مبنای این قیمت‌گذاری چه بوده؟ چراکه قیمت تمام‌شده گندم بیش از این مبلغی است که اعلام‌شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با نظر به اینکه نمایندگان مجلس در برابر این قیمت غیر کارشناسی سکوت نکردند افزود: از طریق کمیسیون کشاورزی نامه‌ای را به دولت نوشتیم و قرار است که توسط رئیس مجلس به رئیس‌جمهور ابلاغ شود.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با استراتژیک خواندن گندم به‌عنوان نیاز اساسی کشور تصریح کرد: در مورد خرید تضمینی گندم نسبت به سایر خریدهای تضمینی، هدف تنها جلوگیری از ضرر و زیان کشاورز نیست بلکه هدف تأمین کالای استراتژیکی به نام گندم است.
وی افزود: در خرید تضمینی کشمش، سیب‌زمینی و امثالهم هدف جلوگیری از ضرر کشاورز است، به این صورت که قیمتی را به‌عنوان کف اعلام می‌شود، اگر کشاورز توانست محصول خود را به بیش از آن قیمت به فروش برساند که سود بیشتری می‌کند ولی اگر نتوانست دولت به‌عنوان خرید تضمینی مبلغی را به وی می‌پردازد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اظهار تأسف از این تصمیم دولت گفت: جای تأسف دارد که همیشه بخش کشاورزی را ضعیف‌تر از بخش‌های دیگر می‌بینند.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی این تعیین قیمت را تنگ نظرانه خواند و ادامه داد: دولت در بخش‌های دیگر هزینه‌های بیشتری می‌کند و سخاوتمندانه‌تر عمل می‌کند. در بخش کشاورزی شورای اقتصاد تنگ‌نظران برخورد می‌کند. این مسئله باعث هدر رفت منابع ما و سردرگمی کشاورزان می‌شود.
ابراهیمی تبعات منفی این تعیین قیمت غیر کارشناسی را بسیار مضر دانست و بیان کرد: چون قیمت گندم در کشورهای همسایه بیش از دو هزار تومان است، امکان خروج غیرقانونی و قاچاق گندم از کشور بیشتر می‌شود. واسطه‌ها باقیمت بالاتر از قیمت اعلام‌شده از سوی دولت، از کشاورزان بخرند و از کشور خارج کنند. این مسئله علاوه بر ایجاد وابستگی که خلاف حفظ استقلال کشور است، باعث می‌شود که کشور هزینه بیشتری را پرداخت کند تا گندم موردنیاز خود را از خارج تأمین کند.
به گفته رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی دولت باید خیلی سریع در این قضیه تجدیدنظر کند، زیرا تبعات این قضیه هم در حوزه امنیت اقتصادی و هم مسائل استراتژیک بسیار منفی است.
وی با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا درباره تحریم غذایی ایران گفت: آمریکا مرحله‌به‌مرحله فشارهای ناجوانمردانه خود را علیه ایران، سخت‌تر می‌کند. او در اعمال این فشارها به انسانی یا غیرانسانی بودن اعمال خود هیچ توجهی ندارد. آمریکا می‌خواهد تا جایی که امکان دارد ما را به تسلیم وا‌دارد. امریکا درصورتی‌که از اعمال تحریم‌های اقتصادی به نتیجه مطلوب خود نرسد و ناکام بماند به سایر تحریم‌ها روی می‌آورد.
ابراهیمی افزود: بنابراین تحریم‌های غذایی هم حتماً در دستور کار آمریکا خواهد بود، حتی اگر این تحریم‌ها را مستقیم اعمال نکند، به شکل غیرمستقیم کارشکنی‌هایی می‌کند که ملت ایران در تأمین مایحتاج خود بمانند.
نماینده مردم شازند در مجلس کوتاهی در اقلام موردنیاز غذای ملت را کاری غیرعاقلانه خواند و خاطرنشان کرد: اصلا عاقلانه نیست که ما در اقلامی مثل گندم، پروتئین و سایر موارد موردنیاز غذای مردم به‌عنوان نیاز اولیه خدایی نکرده کوتاهی و یا کار نسنجیده کنیم.
از سویی دیگر علی اکبر کریمی نماینده اراک، خنداب و کمیجان نیز با اشاره به اعلام نرخ خرید تضمینی گندم در سال آتی از سوی دولت گفت: این نرخ با هزینه‌های واقعی تولید منطبق نبوده و منجر به توسعه قاچاق می‌شود.
وی افزود: علیرغم پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم در سال‌های اخیر، همواره شاهد پرداخت همراه با تأخیر بسیار زیاد وجه گندم به کشاورزان بوده‌ایم که بعضا ۶ تا ۷ ماه این پرداخت تأخیر داشته است که این موضوع هم اجحاف بزرگ بعدی دولت به کشاورزان محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
Designed & Developed by: Sepanta Group Team.